lord6969 Vloženo 14. Květen 2017 Sdílet Vloženo 14. Květen 2017 Zdarec, koupil jsem od leasingové společnosti Škodu Octavia II FL a při montáži nového rádia narazil autoelektrikář na nějakou kontrolku, nebo čidlo co vede do spínací skřínky (viz foto). Nevím o co se jedná, může mi někdo dát info k čemu to slouží(lo)? Dík. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wašula Vloženo 14. Květen 2017 Sdílet Vloženo 14. Květen 2017 Ahoj napadá mě jestli to není na nějaký čip kde se přihlásí řidič. Nebylo to auto firemní ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lord6969 Vloženo 14. Květen 2017 Autor Sdílet Vloženo 14. Květen 2017 Jó, auto bylo firemní...jenom nevím, či to můžu odstřihnout....a jak je to propojené s řídicí jednotkou, abych jsem se vůbec pak rozjel....? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luďa Vloženo 14. Květen 2017 Sdílet Vloženo 14. Květen 2017 Podle mě by to mělo bejt přepínání služební/soukromá jízda. Na spínačku to je proto, aby to fungovalo jen při klíčku v poloze 1. Je to nejbližší napětí co se na to bere, bo radio ti valí i bez klíčku. Pokud nemáš čip, tak by to mělo bejt v pohodě, když to ustřihneš. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lord6969 Vloženo 14. Květen 2017 Autor Sdílet Vloženo 14. Květen 2017 nemám k tomu nic...svíti to zeleně....nerád bych to ustřihnul a zablokovol auto....myslel jsem na imobilizer, nebo tak něco...takže je to jenom kontrolka...nebo čtečka? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luďa Vloženo 14. Květen 2017 Sdílet Vloženo 14. Květen 2017 Spíš čtečka na chip. Zjisti firmu kde to jezdilo a cinkni tam. To je nejjistější. Nejhorší černej scénář je, pokud by to byl dodatečnej imobilizer nebo něco podobnýho, tak bys k tomu musel něco mět. Protože nevíš jestli to blokuje neblokuje a jak se to pouští. Co když bys odpojil baterku a pak konec? Nebo to je i na počítadlo km a třeba po 1000i km se ti zastaví auto a další jízdy ti bude muset někdo povolit?Takže otrvovat bejvalího majitele - leasingovku nebo provozovatele - u koho to auto jezdilo. Ale fakt to je nejspíš přepínání služební soukromá, kvůli knize jízd a fakturaci. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 14. Květen 2017 Sdílet Vloženo 14. Květen 2017 My jsme měli podobnou věc ve služebních autech a byla to čtečka čipu pro monitorování vozu přes GPS. Každý řidič měl svůj a po zapnutí zapalování se musel přihlásit přiložením čipu ke čtečce, jinak to pískalo. Žádný jiný efekt na jízdu to ovšem nemělo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vesj Vloženo 15. Květen 2017 Sdílet Vloženo 15. Květen 2017 Mohu potvrdit předchozí domněnku. Také máme tyto čipy ve firemních autech a monitoruje to polohu a třeba i stav nádrže a jiné údaje z ŘJ...Odesláno z mého LG-D855 pomocí Tapatalk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lord6969 Vloženo 15. Květen 2017 Autor Sdílet Vloženo 15. Květen 2017 A ještě jedna blbá otázka, to zařízení co monitoruje polohu auta, nebo jestli je to služební jízda, nebo ne, mněl řidič sebou, nebo je to namontováno uvnitř auta? Nemohu to vůbec najít na Googlu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 15. Květen 2017 Sdílet Vloženo 15. Květen 2017 Jednotka GPS je samozřejmě v autě. U nás na FII uvnitř palubní desky. Ta čtečka ovšem může být kdekoliv. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lord6969 Vloženo 15. Květen 2017 Autor Sdílet Vloženo 15. Květen 2017 Děkuji všem za rady a odpovědi, už jsem to nalezl. Ještě musím zjistit, či zůstala v aute i jednotka GPS. https://www.ahifi.cz/identifikacni-sada-driver-id-set.html Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.