stafa Vloženo 5. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 5. Srpen 2020 Ako, je vidno, že corner svieti viac do šírky, teda aspoň ja to tak vnímam... Ak máš možnosť aktivovať za pár drobných, pokojne tak urob... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JiVi Vloženo 6. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 6. Srpen 2020 před 8 hodinami, jaydoo napsal: Tak ako? Aktivovať, alebo je to zbytočné? vzdyt si to vyzkousej, zastav, natoc kola a zapni si mlhovky rucne, o kolik budes videt vic nez ti nasviti modul LED - za me zbytecna vec. 1 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jaydoo Vloženo 6. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 6. Srpen 2020 @JiVi @stafa Tak si to skusim aktivovat a uvidim..Diky páni za rady.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
J_V Vloženo 6. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 6. Srpen 2020 V 5. 8. 2020 na 14:56, stanmar napsal: Funkci Corner musíš mít aktivovanou. Hlavní světlomety skutečně částečně mění v závislosti na rychlosti a směru natočení volantu a vozu částečně směr osvitu, ale Corner fce je navíc. taky jsem jeste nejel v uplne tme, ale prijde mi ze mozna co jsem docetl ze na dalnici se prizvednou kousek, a corner fuknci je mysleno ze se rozviti diody jak jsou vedle cocky v hlavnim svetlometu ? protoze aktivovat na corner funkci mlhovky nema smysl to jsou takove bludicky... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kuchar7 Vloženo 6. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 6. Srpen 2020 V řídící jednotce je cosi s dálničními světly a rychlostí 140km/h (RLS_lights_for_autobahn), ale nikdy jsem si nevšiml, že by se něco změnilo i když jedu delší dobu rychleji... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JiVi Vloženo 7. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 7. Srpen 2020 pri 120km/h se prave svetlo skokove zvedne - jednou jsem to zkousel v lesnim useku, kde hrana svetla palila na porost, tak to skoceni bylo videt. .. jinak za jizdy na siroke dalnici si taky niceho nevsimnu 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
J_V Vloženo 1. Říjen 2020 Sdílet Vloženo 1. Říjen 2020 Všiml jsem si že se postupne svetla "dorovnavaji" i pri stani... pri jizde nevim to sem si jeste nevsiml... zastavil jsem do cumakem do kopce u zavor a vidim jak svetla sjizdeji dolu, a i naopak prijizdim nekam cumakem dolu vidim hranu svetel par m. pred autem zastavim a svetla jedou nahor... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MarekSi Vloženo 8. Říjen 2020 Sdílet Vloženo 8. Říjen 2020 @J_V Robí to aj mne, pred časom som sa tu na fóre na tento jav dotazoval. Spočiatku som si myslel, že to je chyba, ale je to vlastnosť svetiel. V Škodovke samozrejme nič nevedeli ani si nevšimli, diagnostika bez závad. Keď to potom skúšali na ich predvádzačkách, zistili, že to robí každá O3 FL s FullLed. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
J_V Vloženo 8. Říjen 2020 Sdílet Vloženo 8. Říjen 2020 Je to dobře že to tak funguje, mám při cestě jednu křízovatku kde z vedlejšky stojím čumákem nahoru, a protisměr dostaval plnou palbu světla až sem stydel za to, takhle do dvou vteřin to sjede dolu :D ješte sem nezkoušel co tady taky řešili že když vezou něco v kufru tak světla jdou dolů až moc a není pak vidět dopředu... v noci jsem asi vždy jel sám max. ve dvou ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
J_V Vloženo 3. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 3. Listopad 2020 Jinak nadavani na automaticke dalkove muze probnout tady nebo je na to tema? :D situace A co se mi stala uz trikrat sviti dalkovymi na auto v dalce ktere rozsviti dalkove, automat svetel si vsimne a zhasne, to docela OK, ale pak jede proti me a "automat" blikne na nej kdyz se blizi ten protijedouci ke mne... situace B co si mi stala dvakrat na okresni ceste "doletnu pomalejsiho" pribrzdim u nej a "automat" na nej blikne ... jako to pak vypada ze jsem blikal vyhruzne na nej ja :D ze lze vypnout automaticke dalky kdyz sviti tak packou k sobe vim., vypinam nekdy kdyz uz to sviti na nekoho fakt dlouho. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 3. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 3. Listopad 2020 (editace) Máš kameru jen pro FLA nebo vyšší model i s LA a rozpoznáváním značek? Nižší verze ve Fabii mi to dělá taky, verze s LA v Karoqu to nedělá. Editováno: 3. Listopad 2020, autor: Martab Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
J_V Vloženo 3. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 3. Listopad 2020 Rozpoznává mi to značky + Lane assist mám taky. možná mám z roku 2018 starší sw? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martasva Vloženo 15. Prosinec 2020 Sdílet Vloženo 15. Prosinec 2020 Zdravím, Momentálně řeším problém se servisem. Ledková světla svítí krásně, ale když auto naložím sedne si pět lidí a naložím kufr světla se sklopí na mějakých 10 -12 m před auto . Jezdit se s tím nedá a škoda se furt snaží blafovat . Prý všichni musí být připoutaní . (vyzkoušeno , poutání nemá vliv) Prý musím být auto v pohybu - asi jezdím a přitom stojím. No masakr. Jsem z chování škody - se kterou to řeší autorizovaný servis znechucen. Vše jsem jim natočil, nakresli a už to komunikují 3 týden. Neměl jste někdo podobný problém? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lexaji Vloženo 15. Prosinec 2020 Sdílet Vloženo 15. Prosinec 2020 Mám stejný problémy, nechal jsem auto kontrolovat a prý je vše v pořádku. Autorizovaný servis mi potvrdil, že se to u těchto světel děje. Pokud jedeme dva dospělí a tři děti bez plného kufru je to dobré, ale pokud naložíme kufr, svítí to dopředu málo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
T o m Vloženo 15. Prosinec 2020 Sdílet Vloženo 15. Prosinec 2020 Taktéž zdravím, stačí si pročíst toto vlákno a zjistíš, že to "není závada", ale vlastnost daná šetřením Škodovky. Je to daň za statickou nivelaci a přehnanou korekci, která se provádí pouze při nastartování vozidla. Jediný způsob, jak to můžeš obejít je nastartovat (ideálně na rovině) auto prázdné, jenom s řidičem (v tu chvíli by korekce měla být nulová a dosvit na potkávací světla cca 50 m). Auto si při startu vyhodnotí, jakou polohu mají vůči sobě nápravy (zatížení) a nastaví (sklopí) podle toho světla. No a pak necháš auto nastartované, naložíš kufr, cestující a můžete vyrazit. Auto až do vypnutí motoru nebude provádět korekci světel. Je to už tisíckrát ohraná pohádka o tom, že vcelku slušná světla Škodovka totálně zabila. Auta jezdí z výroby s rozštelovanými světly, která v dealerství nikdo nekontroluje a bohužel ani většina autorizovaných servisů je neumí nastavit. Další věcí je tvůj problém s přehnanou korekcí světel při zatížení, která fakticky znemožňuje bezpečnou jízdu. Bohužel všechno toto bylo, je a bude Škododvce absolutně jedno, stačí se podívat na problémy kolem nové generace ... 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LukášCBR Vloženo 15. Prosinec 2020 Sdílet Vloženo 15. Prosinec 2020 Bohužel stále stejná písnička již od roku 2017. Jedině zkusit najít takový AS, kde nemají problém přes diagnostiku a “zátěžovými pytly” na sedačkách světla správně seřídit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lexaji Vloženo 15. Prosinec 2020 Sdílet Vloženo 15. Prosinec 2020 @LukášCBR správně seřízená světla na problém uvedený od @martasva nepomohou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
J_V Vloženo 15. Prosinec 2020 Sdílet Vloženo 15. Prosinec 2020 (editace) Tak uplne nalozeny jsem v noci jeste nejel. nicmene jak pise TOM tak myslim ze u me by to nepomohlo... mam pocit ze moje OIII po fl ze sklapi svetla i behem jizdy napr: vjedu do krizovatky cumak nahoru, tak svetla do dvou vterin jedou dolu, to same na horizontech... takze i kdybych zatizil kufr az po startu tak svetla sjedou dolu, schvalne to nekdy zkusim.... Editováno: 15. Prosinec 2020, autor: J_V Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
T o m Vloženo 15. Prosinec 2020 Sdílet Vloženo 15. Prosinec 2020 Správné seřízení "TROCHU" pomoci může, protože jestli nemá světla seřízená ani pro normání jízdu, tak by po správném seřízení mohla světla při naložení svítit o pár metru dál. Ale všichni víme, že to samozřejmě problém nevyřeší. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
J_V Vloženo 15. Prosinec 2020 Sdílet Vloženo 15. Prosinec 2020 před 30 minutami, T o m napsal: Jediný způsob, jak to můžeš obejít je nastartovat (ideálně na rovině) auto prázdné, jenom s řidičem (v tu chvíli by korekce měla být nulová a dosvit na potkávací světla cca 50 m). Auto si při startu vyhodnotí, jakou polohu mají vůči sobě nápravy (zatížení) a nastaví (sklopí) podle toho světla. No a pak necháš auto nastartované, naložíš kufr, cestující a můžete vyrazit. Auto až do vypnutí motoru nebude provádět korekci světel. O tomhle jsem psal ze u me a jeste par clenu /lze dohledat v tomto tematu/ se vyskove sklapi svetla za jizdy a stani.. narozdil co pises v citaci... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
T o m Vloženo 15. Prosinec 2020 Sdílet Vloženo 15. Prosinec 2020 Už jsem to tu jednou dával. Octavia III FL nemá dynamickou regulaci https://www.tvorimesvetlo.cz/prvni-full-led-svetlomet-skoda-octavia/ Je to napsáno hned v prvním odstavci a předpokládám, že výrobce světel ví co píše. A pokud by došlo během let ke změně, tak by se s tím Škodovka určitě pochlubila nehledě na to, že by se to muselo projevit na ceně. Ale dohadovat se nebudu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martasva Vloženo 15. Prosinec 2020 Sdílet Vloženo 15. Prosinec 2020 před 41 minutami, lexaji napsal: @LukášCBR správně seřízená světla na problém uvedený od @martasva nepomohou. Bohužel je to tak, seřizovali dvakrát, ale při tak výrazném sklopení je to na nic. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martasva Vloženo 15. Prosinec 2020 Sdílet Vloženo 15. Prosinec 2020 před 30 minutami, J_V napsal: O tomhle jsem psal ze u me a jeste par clenu /lze dohledat v tomto tematu/ se vyskove sklapi svetla za jizdy a stani.. narozdil co pises v citaci... To je právě zajímavé , když nechám auto nastartované, světla se při nakládání dorovnávají, i když se přeci jen sklápí trochu více než by měly. Po vypnutí a znovunastartování auta se sklopí k zemi a je hotovo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martasva Vloženo 15. Prosinec 2020 Sdílet Vloženo 15. Prosinec 2020 (editace) před 1 hodinou, martasva napsal: Zdravím, Momentálně řeším problém se servisem. Ledková světla svítí krásně, ale když auto naložím sedne si pět lidí a naložím kufr světla se sklopí na mějakých 10 -12 m před auto . Jezdit se s tím nedá a škoda se furt snaží blafovat . Prý všichni musí být připoutaní . (vyzkoušeno , poutání nemá vliv) Prý musím být auto v pohybu - asi jezdím a přitom stojím. No masakr. Jsem z chování škody - se kterou to řeší autorizovaný servis znechucen. Vše jsem jim natočil, nakresli a už to komunikují 3 týden. Neměl jste někdo podobný problém? jen pro představu, o kolik se světla zvednou při vyložení vozu. Auto je tak 5m od zdi . Hrana tyčky byla na při naloženém autě na hraně světla. Je to nějakých cca 13 cm dolů. Editováno: 15. Prosinec 2020, autor: martasva Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 15. Prosinec 2020 Sdílet Vloženo 15. Prosinec 2020 Před hodinou, T o m napsal: Už jsem to tu jednou dával. Octavia III FL nemá dynamickou regulaci https://www.tvorimesvetlo.cz/prvni-full-led-svetlomet-skoda-octavia/ Je to napsáno hned v prvním odstavci a předpokládám, že výrobce světel ví co píše. A pokud by došlo během let ke změně, tak by se s tím Škodovka určitě pochlubila nehledě na to, že by se to muselo projevit na ceně. Ale dohadovat se nebudu. Pozor, tam je zmíněno, že jde o "e jedná o adaptivní plně statický systém bez dynamického natáčení modulu" - což chápu horizontálním směru. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.