Přejít na obsah

Automatické elektrické sklápění zrcátek


mbaud

Doporučené příspěvky

Znamej me poprosil,abych mu vyredil problem se zrcatkama. Ma Oct II 2012,vybava classic. Chtel si dodelat elektticky dklapeni zrcatek,tak di nechsl zrcatka namontovat,ale nefunguji. Elektrikar riksl ze tam chybi nejakej dil,ze s tou jeho vybavou to nefunguje. Ale nevi co tam oresne chybi. Muzete mi poradit,co mu tam chybi? Diky moc

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak pry to bude asi ta jednotka. Nemate nekdo tip na nejakyho dobreho elektrikare,co by mu to dodelal. Okoli Liberec, Janlonec n.N., Teplice, Usti n.L. Klidne i dal,bude rad kdyz mu to nekdo zprovozni. Diky moc.

Editováno: , autor: mbaud
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Zdarec chlapi mam OII FL 2009, na ovládači zpětných zrcátek jsem dal sklopení, ale sklopilo se pouze řidičovo, tak jsem to chtěl zkusit znovu a dal jsem ovladač mimo sklopení, jenomže řidičovo zrcátko se odklopilo a spolujezdcovo se sklopilo, a tak to jde pořád dokola ale na střídačku, tj. řidičovo sklopí a spolujezdcovo odklopí. usuzují že řidičovo jde správně (podle toho že sedí s tím co po něm chci). Toto se mi začalo dít po výměně dveřní jednotky spolujezdce z důvodu nefunkčního cetrálu. Nová jednotka má to samé číslo jako ta stará, akorat měla jiné kodování a je z VW, tak jsem ji nakodoval podle te staré (tuším že kod jsem dal 4243 nebo 4342, tak nějak to bylo), a i dveřní jednotka řidiče má to samé kódování. Všechno na dveřích spolujezdce funguje správně včetně cetrálu,teda kromě zrcátka. Zkoušel jsem i zrcátka sklopit impulzem z dálkače (podržením) a pořád to stejné. Když ho odklopím manuálně tak jakoby není zapadlé a pohne s ním i vítr.

Nevíte někdo kde jsem mohl udělat chybu? Nemusí se ta nová jednotka ještě nějak nákodovat v BCM ?

Nebo jsem ji špatně nakodoval?

Předem ďekují za pomoc

P.S. s tímto se nedá jezdit (hlavně couvat) a vypadám jak debil :-D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem teda hledal pin po pinu a rozdělal jsem si zrcátko. Zjistil jsem, že mám dat růžový drát na pin 15 a šedý na pin 14 a sklapění fungovalo tak jak má, jenomže jsem zjistil že je celé štelování zrcátka špatně (chtěl jsem ho nahoru, naklápělo se doprava atd...). Po 2 hodinách sraní se stim jsem na to přišel aby to fungovalo. Zapojení je následovné = bílí pin 12, hnědo/bílí pin 5, červený pin 4.

Tak snad to někomu příště pomůže, když mně nikdo neposlal ani schéma z elsy ( max. 5 min práce)

Editováno: , autor: Pravda605
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Mám octavii II r.v. 2008 a zajímalo by mě co vše je potřeba vyměnit, kdybych chtěl dodělat automatické sklápění zrcátek po zamčení auta. Samozřejmě bude potřeba sehnat zrcátka s motorky, někdě jsem četl, že do předface se motorky do zrcátek na automatické sklápění nedávali je to pravda? V případě, že bych sehnal zrcátka facelift s motorky co je dále potřeba dodělat? Asi je ptořeba vyměnit vnitřní ovládání zrcátek s touto funkcí a bude stačit pouze naprogramovat? Nebo je třeba měnit ještě něco? Dá se vyměnit jen kostra zrcátek z faceliftu a předělat zrcátka na původní předface zrcátka? Děkuji za odpověď.

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...