Kamca1 Vloženo 8. Září 2017 Sdílet Vloženo 8. Září 2017 Už jste měnili olej nebo se chystáte na výměnu mimo servisní interval?Jaký olej kolik litrů,jaký filtr? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viewer Vloženo 8. Září 2017 Sdílet Vloženo 8. Září 2017 Jaký olej - ten který splňuje předepsanou normu kolik litrů, - stačí se podívat do návodu, obsah náplní jaký filtr? - já bych dal origo, ale pokud dáš od nějakého kvalitního výrobce nic nezkazíš...... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kamca1 Vloženo 8. Září 2017 Autor Sdílet Vloženo 8. Září 2017 Specifikace je jasná spiš jde o značku ,kdo co preferuje,ale to už je dnes asi taky jedno a výrobců 50800 asi není mnoho moc jsem jich nenašel.V návodu bohužel množství oleje není a filtr asi koupit rovnou ve škodovce a co taková plastová zátka ve vaně měnit? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LiveBomb Vloženo 8. Září 2017 Sdílet Vloženo 8. Září 2017 (editace) Plastová zátka by se měla dávat vždy nová - alespoň to tvrdí DP (alerspoň u mého modelu). A jelikož je to položka za pár desetikorun, asi bych to moc neřešil a měnil. Editováno: 8. Září 2017, autor: LiveBomb Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Celerjehnusnej Vloženo 10. Září 2017 Sdílet Vloženo 10. Září 2017 ??? Dám auto do servisu a přeberu po tom, co to dokončí.....zbytek je snad věcí servisu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sk0d@ Vloženo 10. Září 2017 Sdílet Vloženo 10. Září 2017 5,70 L 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kamca1 Vloženo 19. Září 2017 Autor Sdílet Vloženo 19. Září 2017 Měníte si nekdo olej sám,jakou značku oleje 0W20 jste použili ?...mnoho jich teda není... V 10. 9. 2017 na 11:33, Celerjehnusnej napsal: ??? Dám auto do servisu a přeberu po tom, co to dokončí.....zbytek je snad věcí servisu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Redfish Vloženo 19. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 19. Listopad 2019 Vcera mi auto nahlasilo, ze mam jet za 29 dni do servisu na vymenu oleje. Mam najetych cca 13,5 tis km a to jsem menil preventivne ze zacatku hned po nejakych 3 tisicich. Dnes mi v servisu rekli, ze asi jezdim jen kolem komina (coz je pravda) a auto si samo vyhodnotilo, ze olej uz je spatny. Takze mam olej na 10 tis a vymena. Ma to taky nekdo podobne nebo je to nejaka blbost? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lancelot Vloženo 19. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 19. Listopad 2019 A jak dlouho auto máš? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Redfish Vloženo 19. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 19. Listopad 2019 Od cervna 2018 :-) Protoze nejezdim delsi trasy, tak benzin a ne nafta. Ale zas jen 10 tis a vymena oleje? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
headerTDI Vloženo 19. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 19. Listopad 2019 To je nějaký divný, tam bude nějak špatně nastavený interval.. Počkej to je blbost, kdyby to bylo na olej podle čidla, tak to ukáže km a ne dny, protože ll má dva roky časový. Takže buď to chce servisní prohlídku, nebo špatně nastavili interval.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Redfish Vloženo 19. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 19. Listopad 2019 Taky si myslim, ze mi nenastavili, ze jsem uz menil po tech 3 tis. Ale i tak... No nic, za mesic tam zajedu a uvidim. Stejne nic neudelam, asi bych mel problem se zarukou, pokud se budu vzpouzet. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lancelot Vloženo 19. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 19. Listopad 2019 Zeptal bych se na to, na FIII mě to taky zvalo do servisu dříve a bylo to jen chybným nastavením intervalu. Teda v jednom servise mě už cpali do dílny na prohlídku, ve druhém mi to technik jen správně přenastavil. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Redfish Vloženo 19. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 19. Listopad 2019 Ok, zkusim. Diky za radu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karel Bůna Vloženo 21. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 21. Listopad 2019 V 19. 11. 2019 na 21:10, Redfish napsal: Vcera mi auto nahlasilo, ze mam jet za 29 dni do servisu na vymenu oleje. Mam najetych cca 13,5 tis km .... Je to tak, pokud jezdíš krátké trasy, degraduje olej podstatně rychleji. Mně člověk z motorárny ze škodovky doporučil jako nejlepší pro motor měnit olej jedenkrát za rok bez ohledu na počet ujetých kilometrů. Takže to tak dělám. Byl jsem poprvé před rokem po ujetých 24 tisících a před pár dny, na tachometru bylo 44 tisíc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Redfish Vloženo 21. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 21. Listopad 2019 Po 24 nebo 20 tis. to chápu a ani nechci jít po 30, ale po 10 se to zdá dost málo a proto mě to překvapilo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karel Bůna Vloženo 21. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 21. Listopad 2019 (editace) To samozřejmě chápu, ale motor je prošpikovaný elektronikou a spoustu věcí si hlídá sám. Já bych tomu věřil a nepodceňoval to. Už jen kvůli záruce. Editováno: 21. Listopad 2019, autor: Karel Bůna oprava Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Redfish Vloženo 21. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 21. Listopad 2019 Přesně takto mi to vysvětli i technik v servisu. Nic nezkoumal, nic neřešil, jen řekl : no když se vám to tam napsalo, tak se musí olej vyměnit, řídící jednotka vyhodnocuje vše a určuje i výměnu oleje i kdyby to bylo brzo a nebyly najeté předpokládané kilometry. Takže tam samozřejmě pojedu a olej vyměním. Díky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
l79 Vloženo 21. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 21. Listopad 2019 Těch 10 tkm se mi zdá málo. Je sice pravda, že si to hlídá čidlo, ale to podle zkušenosti funguje tak, že po výměně oleje to chvíli trvá, než se to ustálí a hodí to určité km nebo dny a potom to odpočítává (záleží na startech apod). Ale nikdy se mi nestalo, že by z ničeho nic zkrátil už "vypočtený" interval a to taky nejezdím žádné dálky. Nedíval jsi se po první výměně kolik to ukazovalo? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Redfish Vloženo 22. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 22. Listopad 2019 Nedíval a ani nevím, kde se to dá zjistit :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
l79 Vloženo 22. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 22. Listopad 2019 je to popsané v návodě :-), jinak v infotainmentu proklikáním přes Car - symbol auta - nastavení nebo na maxidotu přidržením tlačítka pro nulování km. Asi i někde v menu maxidotu a potom v aplikaci Car Connect. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Redfish Vloženo 23. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 23. Listopad 2019 OK, zkusím pohledat v manuálu a v infotainmentu. Díky za radu. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Redfish Vloženo 26. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 26. Listopad 2019 Konečně jsem se dostal k tomu, abych zjistil další informace : 1. Aktuální stav tachometru je : 13546 km (jezdím každý den, ale jen kolem komína (tipuju 80%), sem tam delší trasa 200-300 km apod.) 2. přes maxidot volba servis mi píše : Olejový servis 7300km / 19 dny / dní, Prohlídka 16500 km / 192 dny / dní 3. Auto (2.0 TSI 132 kw) zakoupeno 6/2018 4. První výměna oleje proběhla na moji žádost v 10/2018, kdy bylo najeto 3411 km a výměna oleje byla tehdy nastavena na "proměnlivý" servis, jaký je teď, to nevím. Předpokládám, že stejný a nikdo nic neměnil. Původně jsem plánoval a tak jsem to i v servisu nahlásil, že budu měnit olej tak nějak po 15 tis. km (30 se mi zdá jako blbost, chci, abych auto měl delší dobu v pokud možno v dobrém stavu). Po 15 tis. jsem jezdil i s benzinovou RAV4 a auto jezdí 16 let bez problémů (klepu na dřevo) a nemá s tím problém. Trasy jezdím pořád stejné teď i předchozích 18 let. Fakt je, že Toyota z roku 2002 samozřejmě neměla kontrolu oleje, jakou mám teď v Kodiaqu, takže motor musel s olejem vydržet, než jsem jel na prohlídku :-) Je mi jasné, že s tímto stavem nic neudělám, na výměnu pojedu, ale jen mě to překvapilo. V servisu se pak zkusím poptat, jak je to s tím nastavením intervalu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LEdit Vloženo 26. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 26. Listopad 2019 Nastavil ti 15.000/rok na olej, proto ti to hlásí a servis nechal nastaven od výroby, proto ti zbývá 192 dnů a 16.500km Od výroby je nastaveno 30.000km / 2 roky na servis i olej, poté 30.000 / 2 roky OLEJ a 30.000 / rok na SERVIS Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Redfish Vloženo 27. Listopad 2019 Sdílet Vloženo 27. Listopad 2019 Kdyby nastavili 15 tis. na olej, tak ok, beru, nejspíš jsem to tak i chtěl. Ale proč mám jet na výměnu po celkem najetých 13,5 tis. a navíc když první výměna proběhla při 3,5 tis.km? S tímto olejem mám natočeno jen 10 tis. km. Nějak se nemůžu dopočítat. Jediné vysvětlení je velké opotřebení oleje krátkými jízdami a proto rídící jednotka kašle na nastavený interval. Nicméně 10 a 15 tis. je dost rozdíl. Možná hraje roli i doba, tj. 1 rok, nevím... Auto mám teď skoro 17 měsíců. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.