Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Je to v manuálu. Na mém autě při vypnutém zapalování stlačit tlačítko na mazání TRIP, zapnout zapalování, otočit tlačítkem proti směru hod. ručiček. A nebo tak nějak. :-)

Vloženo

Tak to máme asi jiný manuál já tam mám napsáno, že výmaz nedoporučujeme provádět svépomoci... nechat to na servisu to je vše. Můžeš mi prosím tě napsat jak to tedy je ? :)

Vloženo

Já mám jiné auto a tam to v manuálu je. Tady na bývá dotaz dost často a většinou to skončí u toho "podívej se do manuálu". Ale u Fábie III to fakt není, i když ten postup - držet tlačítko a zapnout klíček je mně povědomý. Snad se tě ozve i někdo s F III. Nebo hledej ....

• o 2 týdny později...
Vloženo

Po par pokusech uspesne provedeno... drzet tlacitko set, otocit klickem, nabehne info o vymazani serv. Int oleje, sipkou dolu na leve pacce se zmeni na vymazani ser. Prohidky, potvrdit tlacitko set

• o 4 měsíce později...
  • o 1 rok později...
Vloženo

A ví někdo, jak to vymazat u základní verze FIII, kde je jen display, který ukazuje čas a ujeté kilometry. Olej si vyměním sám, ale jak vymažu a nastavím interval? Žádná páčka ani tlačítka na páčkách nebo na volantu FIII Active z roku 2015 nemá, jen jedno tlačítko SET pod displejem...

• o 1 měsíc později...
Vloženo

Ano jde to, ale musíš tlačítko SET tisknout tak dlouho, až se Ti na displeji objeví nápis VYMAZAT PROHLIDKU a pak tlačítko SET uvolníš a znovu ho stiskneš a na displeji se Ti objeví nápis SERVIS VYMAZÁN.  Vše podrobně popsáno viz. dílenské příručky v souboru Fabia III- údržba -přesné pokyny, strana 150.

Vloženo (editace)

Nulování ukazatele „Servis výměny oleje“
– Stisknout a držet tlačítko -1-  0.0/SET .
– Zapnout zapalování.
– Držet tlačítko -1- 0.0/SET , dokud se na displeji panelu přístrojů nezobrazí následujicí hlášení:
VYMAZAT VYM_OLEJE
– Uvolnit a znovu stisknout a tlačítko -1- 0.0/SET .
Na displeji panelu přístrojů se zobrazí následujicí hlášení:
SERVIS VYMAZÁN
Ukazatel „Servis výměny oleje“ je vynulován.

Nulování ukazatele „Prohlídka“
Poznámka
♦ Hlášení „VYMAZAT VYM_OLEJE“ a „VYMAZAT
PROHLÍDKU“ následují bezprostředně po sobě.
♦ Pro vynulování je třeba vybrat správný ukazatel.
♦ Je-li třeba pro vybrání správného ukazatele postup znovu opakovat, je nutné po vypnutí zapalování počkat cca 60 s, než zhasnou údaje zobrazené na displeji -2-. Pak znovu stisknout tlačítko 0.0/SET .
♦ V případě, když se po zapnutí zapalování na displeji -2- panelu
přístrojů se rozsvítí nápis -Čas-, je nutné držet tlačítko -1- 0.0/SET ještě cca 2s, dokud se na displeji panelu přístrojů nezobrazí hlášení „VYMAZAT VYM_OLEJE“. Popřípadě vypnout zapalování a celý postup opakovat.
– Stisknout a držet tlačítko -1- 0.0/SET .

– Zapnout zapalování.
– Držet tlačítko -1- 0.0/SET , dokud se na displeji panelu přístrojů nezobrazí následujicí hlášení:
VYMAZAT PROHLÍDKU
– Uvolnit a znovu stisknout a tlačítko -1- 0.0/SET .
Na displeji panelu přístrojů se zobrazí následujicí hlášení:
SERVIS VYMAZÁN
Ukazatel „Prohlídka“ je vynulován.

Editováno: , autor: pavel11
  • Díky 1
  • Pozitivní 1
Vloženo

Nikde tam právě není zmíněno, že mezi výměnou oleje a prohlídkou se musí pohybovat tlačítky nahoru a dolů na levé páčce tempomatu/speedlimiteru což mě zmátlo. 

Jinak si takhle můžete zapínat a vypínat zapalováni jak dlouho chcete, vždy se jako první objeví vymazat výměnu oleje. 

Vloženo

Po sobě znamená že vymažeš olej a pak se objeví servis? 

Já jsem chtěl vymazat pouze servisní prohlídku bez oleje. Mě se totiž nic po vymazat vym_oleje samo neobjevilo, postupoval jsem jako píše výše Jety, na leve páčce šipku dolů přepnout na vymazat prohlídku. 

Vloženo (editace)

MilanHos, tak teď, čili 1.7.2019 v 11.00 hod jsem to zkoušel a nevím kde Ti to nemůže fungovat? Normálně jsem odemknul dálkáčem auto, nasednul a zmáčkl to jediné tlačítko SET, co se nachází pod sdruženým displejem rychloměru a otáčkoměru, neustále to tlačítko držel a pak jsem zapnul klíčkem zapalování a okamžitě mě naskočila na displeji hláška VYMAZAT VYM_OLEJE  a když jsem to tlačítko pořád držel tak mi za cca 1-2 sekundy naskočilo hlášení VYMAZAT PROHLÍDKU. No a v tom momentu to tlačítko pustíš a znovu stiskneš. V tom momentě by Ti mělo naskočit hlášení SERVIS VYMAZÁN  a budeš to mít hotové. Podle toho co chceš vymazat, tak pouštíš a znovu tiskneš tlačítko SET, dle stávajícího zobrazeného nápisu. Ty nápisy oleje a servisní prohlídky se měnily dost rychle, takže si to musíš ohlídat! Já jsem samozřejmě nic znovu netisknul a nic si nemazal, když to nepotřebuji, ale k tomu hlášení VYMAZAT PROHLÍDKU, kterou Ty potřebuješ  jsem se v pohodě dostal jak jsem popsal výše. Nikde jinde žádnou jinou páčku ani tlačítko netiskneš a nemačkáš. Možná může existovat i jiný manuální systém potřebného vymazání  serv. intervalů (což by mě nepřekvapovalo, sám jsem kdysi na něco jiného taky přišel), ale tento mnou popsaný funguje. Dříve u Fabie II bylo popsaných více způsobů před FL a po FL, jednokanálové, dvoukanálové atd., atd.., ale tady  u F III je to snad jasné a jednoznačné.?

Editováno: , autor: DušanV
  • Díky 2
  • Pozitivní 1
  • o 8 měsíců později...
Vloženo

Potřeboval jsem vymazat hlášku u Style a nešlo mi to.

V manuálu popis nemám, poze info o vyhradním mazání v servisu.

Chybu jsem dělal v tom, že tlačítko SET jsem chvilku držel a až pak drbnul startovací tlačítko, je potřeba to startovací tlačitko mačkat bez větší prodlevy.

Třeba to někomu pomůže.

• o 10 měsíců později...
  • o 11 měsíců později...
Vloženo

Ahojte,

keď si podľa popisu vyššie vynulujem servisný interval/interval na výmenu oleja, nastaví sa automatický nový ako som mal nastavený predtým, teda 15 tisíc km/1 rok?

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...