Bladik Vloženo 9. Prosinec 2015 Sdílet Vloženo 9. Prosinec 2015 Já jsem to měl v rámci nějakého paketu, takže také nevím kolik to vlastně bylo, každopádně já mám nastaveno v individuálním módu světla jako sport a nemám s tím žádné potíže...chce to s tím chvilku jezdit a opravdu se s tím "naučit" zacházet 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KarelM Vloženo 2. Únor 2016 Sdílet Vloženo 2. Únor 2016 Chová se to někdy dost chaoticky, např. při jízdě na dálnici mi světla neustále "přejížděla" zleva doprava nebo naopak, stačil nějaký světelný impuls a už se to nějak divně hýbalo (podobně jak na pohnutí volantu při vjezdu do zatáčky). Pozdní přepínání na potkávací mě taky udivilo, naopak někdy jsem chtěl již přepnout na dálkové a SLA ještě čekal. Chová se vám to stejně? 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anorex Vloženo 2. Únor 2016 Sdílet Vloženo 2. Únor 2016 (editace) Ano, +- podobně a proto jsem ho neobjednal, svou funkčností mě nepřesvědčil Editováno: 2. Únor 2016, autor: Anorex Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KarelM Vloženo 2. Únor 2016 Sdílet Vloženo 2. Únor 2016 Zkusím ještě zvýšit rychlost odezvy, ale ty horizontální pohyby světel (podobně jako by něco hledaly či možná se jen kalibrují) mně dost znervózňují. Dost jsem byl i vyděšen, když auto jedoucí přede mnou bylo "inteligentně" zastíněno tak, že splývalo s cestou, okolí vpravo i vlevo bylo přitom nasvícené. Chápu, neoslňoval jsem přes zpětné zrcátko, ale ten pocit.... Možná si na to zvyknu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Plzeňáček Vloženo 2. Únor 2016 Sdílet Vloženo 2. Únor 2016 Mě hodně vadí, že se to aktivuje až při rychlosti 60 km a víc, což je při výjezdu z osvětlené obce a nebo třeba v zatáčkách na okreskách dost vysoká rychlost, většinou jedu pomaleji a ve výsledku to pak svítí málo a člověk vjede do tmy. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
foji Vloženo 2. Únor 2016 Sdílet Vloženo 2. Únor 2016 (editace) No už při prvním pokusu mě někdo šíleně vyblikal - snad až vysvítil. Nechci nikoho oslnit tak to raději nepoužívám - v tomhle případě požaduji 100 % funkčnost. Editováno: 2. Únor 2016, autor: foji 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Plzeňáček Vloženo 2. Únor 2016 Sdílet Vloženo 2. Únor 2016 S tím až tak problém nemám, problikly mě za 2 měsíce snad 2 auta a to to dost hlídám, ale to se mi stávalo i u obyč xenonů, kde když se přehoupne auto přes horizont, můžou krátce oslnit i potkávačky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
signoflife Vloženo 26. Únor 2016 Sdílet Vloženo 26. Únor 2016 nevíte někdo, jak bezpečně poznat, že se asistent chová jako SLA? Jel jsem zatím jen jednou v noci a podle mě se to podle toho škodováckého videa nechovalo. Spíš mi to přišlo jako automatické přepínání dálky a potkávaček. Přitom SLA je na faktuře uveden. Asi budu muset vstát v noci a jet na výlet i s návodem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KarelM Vloženo 26. Únor 2016 Sdílet Vloženo 26. Únor 2016 Mohl bys to poznat podle clonění dálkových světel, např. vůz jedoucí před Tebou bude zacloněn (přímo stín), na okolí (např. dopravní značky) budou přitom svítit dálková světla. Jde to poznat i jinak. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavelkonir Vloženo 26. Únor 2016 Sdílet Vloženo 26. Únor 2016 Light Assist Systém automaticky zapíná/vypíná dálková světla. Dynamic Light Assist Systém automaticky reguluje tvar světelné stopy předních světlometů tak, aby nebyla oslňována protijedoucí vozidla a vozidla jedoucí před Vámi a zároveň zajišťuje maximální možné osvětlení okrajů silnice. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KarelM Vloženo 26. Únor 2016 Sdílet Vloženo 26. Únor 2016 (editace) Ještě k těm názvům: Light Assist je správně podle nabídky Intelligent Light Assist Dynamic Light Assist je správně podle nabídky Smart Light Assist viz Konfigurátor ŠKODA Editováno: 26. Únor 2016, autor: KarelM Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
signoflife Vloženo 27. Únor 2016 Sdílet Vloženo 27. Únor 2016 tak jsem to pročetl znova celé vlákno a zřejmě to bude tou rychlostí. Nejel jsem v místech, kde by šlo mimo dálnici více než 60, takže to bude ono. Zkoumám dál. Díky všem za info. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eMeF Vloženo 27. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 27. Srpen 2016 Sice mám najeto 150km, ale docela mě překvapilo jak dobře to funguje. Mam smart Light Assist MR 2017 a systém přepíná krátké/dlouhé + upravuje kužel. Zatím mě nikdo nevyblikal. Je to jedna z funkci, ze které mam radost. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr Dostalek Vloženo 2. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 2. Listopad 2016 Dobrý den, máte ještě někdo zkušenost se smart light assist? Má někdo model 2016? Konfiguruji si právě auto a nevím, zda má smysl dát 20 tis. za tuto funkci. Díky Petr Dostálek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martyx1876 Vloženo 2. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 2. Listopad 2016 Jedna z věcí, která mě u mého supa nadchla. Z počátku jsem nevěřil, že to bude fungovat. Teď když jezdím v noci, tak na páčku světel vůbec nešahám. Jak si to to auto šteluje je naprostá bomba. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Plzeňáček Vloženo 2. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 2. Listopad 2016 +1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bladik Vloženo 2. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 2. Listopad 2016 za me take urcite ano, mam 62tkm...jednoho z prvnich a tohle je funkce the best off Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Anorex Vloženo 3. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 3. Listopad 2016 Mě jeho funkčnost ani trochu nepřesvědčila k jeho objednání. Zvlášť za ty peníze Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Prochaine Vloženo 3. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 3. Listopad 2016 Já jsem z této funkce nadšen a proto jsem byl velmi překvapen, že toto nový Kodiaq nepřináší. (Původně jsem chtěl vzít jen obyčejné přepínání dálkových, ale bylo to u L&K v nějakém paketu.) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 16. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 16. Listopad 2016 Neměl jsem příležitost osobně vyzkoušet, přepínání dálkových v OIII mně ovšem ignoruje např. statická světla šikmo před autem (např. stojící auto u semaforu při uzavírce). Jak tohle zvládá SLA? To samé poziční světla kamionů. Vůbec pak nerozeznává LED veřejné osvětlení, které svítí prakticky výhradně jen dolů. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kane13 Vloženo 16. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 16. Listopad 2016 Pokud můžu přidat svou zkušenost - v Octě mám Intelligent Light Assist a moc jej nepoužívám, přesně z těch důvodů, co píše bojler. K SLA jsem tím pádem předem přistupoval s despektem, ale během prvních pár kilometrů v noci jsem obrátil. Pravda, párkrát se mi stalo, že mě někdo probliknul, ale ve srovnání s ILA sporadicky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hrutek Vloženo 17. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 17. Listopad 2016 Já jsem z SLA nadšen, funguje pěkně, vždy si užívám jízdu v noci Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KarelM Vloženo 18. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 18. Listopad 2016 Musím přiznat, že po počátečních rozpacích jsem s SLA spokojen. Nemusím neustále hlídat světla, v podstatě to dělá SLA za mně. Protijedoucí řidiči mě ještě neproblikávali. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eMeF Vloženo 20. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 20. Listopad 2016 Mam spis opacne pocity i kdyz jsem to stale jeste nedeaktivoval a porad tomu davam sanci. Krom obcasneho oslneni protijedoucich a tedy problikavani me stve par veci. 1) Na prazdne dalnici mi malokdy rozsviti plne dalkove svetla - neustale stini levou cast plochy u vnitrnich svodidel. 2) Chovani je dost nevyspytatelne a jednou jsem zazil dost neprijemnou vec - SLA pustilo dalkove svetla na uzke slnici zrovna kdyz jsem mijel z jedne strany auto a z druhe chodce. Auto sice odstinil, ale chodec vypadal, ze skoci to prikopu. 3) Kdyz zapnu na pacce automaticke prepinani tak se uz neda vypnout pokud SLA zrovna nesviti dlouhyma svetlama. Obcas zavaham jestli to zase SLA nepos..e a pri snaze ho vypnout nekolikrat problikam protijedouci auto. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubos_PM Vloženo 22. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 22. Listopad 2016 Já s tím problém nemám, používám pravidelně od začátku července, probliknutý jsem byl zatím jen asi dvakrát... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.