Vápno Vloženo 12. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 12. Listopad 2020 (editace) Hlavně jestli kus tý svíčky spadl do válce tak potěš pánbůh. Tlaky jsi měřil? Opravdu existuje debil co by na to vzal utahovačku? P.S. Když vidím jak je konec ty svíčky omlácenej tak je asi hotovo Editováno: 12. Listopad 2020, autor: Vápno Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
atlan Vloženo 12. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 12. Listopad 2020 (editace) Ziadne tlaky sa nemeraju, najpr treba pozriet kamerou dnu ako to tam vyzera. Ci tam bude vobec nieco vidno. Potom nech si to ten garaz matlak opravuje. Inak co stym v chcete robit? Rozobrat to bude treba tak ci tak, minimalne preto ze skakjuci izolator po mriezke katalizatora alebo filtra urcite nebude dobry napad. Teda ak ho nerozbilo uz v motore na cimpr campr, kde skoncila elektroda? Tak ze kamera, dole hlava-mozno repas, von piest dat novy, a pozriet kde su zvysky, tj von filter res katalizator a vysypat, pozriet ako vyzera mriezka. Draha sranda, lacnejsie vijde to predat. Editováno: 12. Listopad 2020, autor: atlan Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kra-jan Vloženo 12. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 12. Listopad 2020 Nejde sice o autorizovaný servis, ale není to žádná garážová záležitost. Starají se mi o všechna naše tři auta a nikdy nebyl žádný problém. Svíčka byla dotažená momentovým klíčem na 23 Nm dle doporučení výrobce BOSCH. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bubaq Vloženo 12. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 12. Listopad 2020 No tak to si odborníci vydělali.... 😞 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
15degren Vloženo 27. Duben 2021 Sdílet Vloženo 27. Duben 2021 Lze použít ten to tuk na namáznutí svíček ? https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/n05215000-tuk-mazaci-s-lithiem-de-26688.html Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DušanV Vloženo 27. Duben 2021 Sdílet Vloženo 27. Duben 2021 Já tenhle tuk používám, tedy mažu s ním tu gumovou fajfku co přiléhá k izolátoru svíčky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sudetak Vloženo 27. Duben 2021 Sdílet Vloženo 27. Duben 2021 https://dufy.cz/mazaci-tuk-beru-zkf01-10g Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukino200 Vloženo 17. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 17. Listopad 2021 Ahoj všem, včera jsem nechal vyměnit zapalovací svíčky. Po výměně začalo auto škubat a hodilo chybu chyba zážehu atd... Zkusilo se vyndat a nandat zapalovací moduly znovu. Zdálo se že je to ok. Ale dnes ráno úplně za studena zase šílené škubání .... Nové svíčky jsem nechal vyndat a daly se ty původní. Myslíte že to může být tím že staré zapalovací moduly už odpor nových svíček nezvládají? Když jsem vrátil staré původní svíčky tak je vše ok...díky moc všem... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 17. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 17. Listopad 2021 A není jedna z těch nových vadná? Máš správné svíčky? Na kterém válci ti házelo chybu zapalování? 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clerfayt Vloženo 17. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 17. Listopad 2021 Domnívám se, že nové svíčky kladou menší nároky na zapalovací napětí. Viděl bych to na diagnostiku , stačí obyč OBD, abys zjistil co je to za válec a tam osadit novou svíčku. Mohl si koupit vadnou. To semmůže stát. Ještě ty nové zkontroluj, jestii není jedna někde prasklá. Pak ji samozřejmě do motoru nemontuj. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukino200 Vloženo 17. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 17. Listopad 2021 (editace) Diagnostiku jsem měl... První to bylo na třetím válci a pak na čtvrtým... Hodilo to chybu číslo 10203.... Ještě na ty svíčky kouknu...jsou to NGK v originálním balení ŠA....někde jsem právě četl že když se nemění svíčky pravidelně tak jsou pak moduly na nové svíčce ko... NGK jsem i z auta vyndal.... Editováno: 17. Listopad 2021, autor: lukino200 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
1.8T Vloženo 17. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 17. Listopad 2021 Taky mi to po výměně svíček NGK za NGK zaškubalo. Na VCDS byl kod na jeden z válců - chybějící zápal sporadicky. Po ujetí asi 30km už se to po třetí nezopakovalo a po vymazání chyby už VCDS v dalších tisících km nic o svíčkách nenačítal. Přesadil bych ten zapalovací modul, napružil tu pružinu uvnitř a prostříkl kontaktolem konektor zapalovacíh modulu. Staré svíčky mají větší odpor než nové. Vysoké napětí v modulu narůstá plynule až dosáhne dostatečné úrovně aby přeskočila jiskra. U starých svíček musí tedy vysoké napětí vyběhnout výše než přeskočí jiskra. Tím je zapalovací modul více namáhán na průraz, více se v něm zahřívají součástky a dříve odejde. Proto včasná výměna svíček prodlužuje životnost zapalovacího modulu. Někdy lze odcházející zapalovací modul poznat podle vyboulené zalévací hmoty na horní ploše modulu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukino200 Vloženo 17. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 17. Listopad 2021 (editace) No jo...ale kdyby byl modul ko tak nejde ani na starých svíčkách ne? Já jsem ty nové svíčky nechal v autě přes noc a ráno sem to šel projet a cukalo to jako blázen...malém sem nevyjel ani kopec k baráku....auto mám koupené od pátku a už sem měl strach že se s autem něco děje...tak jsem tam dal staré a auto jede jak má... Editováno: 17. Listopad 2021, autor: lukino200 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
1.8T Vloženo 17. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 17. Listopad 2021 No tak je to těma svíčkama. Neupadly někomu? I když to asi nezjištíš. Nejsou to falsa? Jsou správný typ? Utahoval jsi je momenťákem? myslím že to je 21nm. Pokud svíčky přetáhneš, natáhneš je do délky a přerušíš vevnitř kontakt odrušovacího odporu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukino200 Vloženo 17. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 17. Listopad 2021 (editace) Utahovali se na cca 23 nm ... Nejvíc mě štve že teď mám nové svíčky v kastlíku a nevím zda řešit svíčky nebo moduly. Nejraději bych vyměnil všechny moduly ale zase nevím zda to nebude zbytečné.... Já měl za to že nová svíčka starej modul víc námaha a ten to nezvládá jak má... Tak jsem myslel že to bude modulem...ale ono těžko říct.... Každopádně jsou tam staré svíčky a vše jede jak má... Dal bych to do autorizaku at se starají ale svíčky už mám koupené ... Jinak svíčky mám od známého mechanika a jsou z origa balení od škodovky.... Editováno: 17. Listopad 2021, autor: lukino200 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
1.8T Vloženo 18. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 18. Listopad 2021 Vždyť jsem ti to všechno napsal.... Kup ještě jedny svíčky a zkus je. Kup je jinde. Buď NGK a nebo pokud chceš jen levný na test, tak Brisk dělá svíčky přímo pro TSI. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukino200 Vloženo 18. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 18. Listopad 2021 To už vyjde levněji to dát do autorizaku a ať se s tím porvou... Ještě kouknu na moduly.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clerfayt Vloženo 18. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 18. Listopad 2021 před 6 hodinami, lukino200 napsal: Utahovali se na cca 23 nm ... Nejvíc mě štve že teď mám nové svíčky v kastlíku a nevím zda řešit svíčky nebo moduly. Nejraději bych vyměnil všechny moduly ale zase nevím zda to nebude zbytečné.... Já měl za to že nová svíčka starej modul víc námaha a ten to nezvládá jak má... Tak jsem myslel že to bude modulem...ale ono těžko říct.... Každopádně jsou tam staré svíčky a vše jede jak má... Dal bych to do autorizaku at se starají ale svíčky už mám koupené ... Jinak svíčky mám od známého mechanika a jsou z origa balení od škodovky.... Kde jsi vzal ngk na 1.4TSI? Já je nemohl sehnat. Jen Bosch. Pro zajímavost, jaký máš čìslo těch svíček? Dík. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suri. Vloženo 18. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 18. Listopad 2021 aký slabý silný modul ? buď je ok alebo KO , ak na starých sviečkách auto ide tak máš vadné sviečky , zrejme len jednu , buchneš ju o zem a je po nej Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukino200 Vloženo 18. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 18. Listopad 2021 V autorizovaném servisu to také videji na svíčky... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukino200 Vloženo 18. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 18. Listopad 2021 Originál je Bosch nebo NGK tedy? Nikdo mi to neumí pořádně říct..ani v autorizovaném servisu..já měl v autě NGK.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas666 Vloženo 18. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 18. Listopad 2021 NGK nebo Bosch. To je asi fuk. Důležité aby tam byly svíčky co tam.maji být. Proto asi ideální je koupit v autorizáku podle vinu. Cenové to proti aftermarket třeba NGK není takový rozdíl. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 18. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 18. Listopad 2021 Tak se dívám do faktury z autorizáku a mám tam uvedeno jen toto: svíčka zapalovací Longlife, číslo dílu 04E 905 612 C Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clerfayt Vloženo 18. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 18. Listopad 2021 Přesně tyto jsem měl vevoze z výroby a taky jsem jetam dal při výměně. 1.4 TSI 110 KW Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clerfayt Vloženo 18. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 18. Listopad 2021 Je v tom očividně zmatek. Dejte tam stejné, jako jste tam měli z výroby a je to. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.