Říjen 9, 20231 r Vzduchový se dělá po 90 tis. km nebo 6ti letech. Měnil jsem si ho při cca 70 tis. sám a nijak extra zasviněný nebyl. Kabinový pro srovnání i při malém proběhu docela zanešený, tzn. auto se asi nepohybuje v úplně sterilním prostředí. Palivový filtr u nafťáku je taky po 90 tis. km, ale to se tě netýká. Brzdovka je aktuálně poprvé po třech letech a následně každé dva roky. Tu naopak podle mě při normálním provozu mimo plné zatížení a hory nemá smysl měnit tak často. A bohužel mimo autorizované servisy se většinou nemění vůbec.
Říjen 12, 20231 r výměna baterky v klíčku v Auto CB Plzeň 😁😁😁 v elektru stojí levnější baterky 14 korun a ty nejdražší 40, a těch 30 vteřin práce, to už snad nepotřebuje ani komentář 🤮
Říjen 13, 20231 r jo to stejné mi dělali ale byla každá položka za polovinu....i tak jsme to měl za 180kč a to bylo fest Upraveno Říjen 13, 20231 r od Michal B.
Říjen 13, 20231 r @Michal B. už jsi na fóru dost dlouho, abys věděl, ze se příspěvek přímo nad sebou necituje. Není to poprvé
Říjen 13, 20231 r To koukám - pěkná pálka, mně se kdysi baterie CR2032 Panasonic za 50 Kč zdála drahá a to mi to vyměnili grátis. Podle obrázku v návodu se mi to nedařilo. Teď do klíčků dávám nejraději Energizer, jsou sice dražší, ale zase vydrží velice dlouho.
Říjen 26, 20231 r Dnes na 2.0 tsi 206kw : - výměna oleje s filtrem - výměna svíček - prachovej a pilovej filtr Porsche Brno, 9545.65 Kc s DPH Upraveno Říjen 31, 20231 r od Goauld
Listopad 9, 20231 r Chlapi, volali mi ze Škofinu a nabízí mi v rámci Black Friday zvýhodněné servisní prohlídky, viz foto. Mám sice nové auto, ale uvažuji, že bych koupil 2 servisní prohlídky a využil je po 3. a 4. roce, kdy se dělá i něco jiného, než olej. Prohlídka za 6 650 Kč se vyplatí, ne? Je to i na starší Superb, to by se mohlo možná vyplatit i někomu z vás...? Upraveno Listopad 9, 20231 r od Mariacek
Listopad 13, 20231 r hele nevim, mne ted delali na mk2017 v autorizaku vsechnom co je v tom servisnim intervalu a stalo to 9500
Listopad 26, 20231 r Teď jsem si nechal dělat na Škoda Super III (2018), 2.0 TDi, 140 kW olej v motoru a převodovce a spolu s kabinovým filtrem to vyšlo cca na 13k. Bylo to v autoservisu Fořt v Litvínově, mám to tam sice trošku dál, takže to vždycky spojím s návštěvou rodičů a mohu jenom doporučit. Přístup super, na termínu se dá rozumně domluvit a za den hotovo.
Leden 11, 20241 r Ahojte, mám Škoda Superb III (2018) 2.0 TDi 110kW 4x4, prvých 5 rokov som mal predplatený servisný balík BASIC takže som s autom chodil do autorizovaného servisu a ceny/práce na aute som tým pádom neriešil. Skončila mi po 5 rokoch záruka aj predplatený servis, Mám najazdených 96 000 km, auto si pýta servisnú prehliadku o 14 dní. Oplatí sa s tým ísť do autorizovaného servisu, alebo budú vedieť čo robiť aj v bežnom autoservise? Čoho sa táto servisná prehliadka týka? Ďakujem.
Leden 11, 20241 r každé auto má individuální, někde mění kolem 90k poprvé třeba vzduchový filtr, prostě šílenosti. já jedu teď dlouho v benzínech, ale dělal bych: olej v motoru, vzduchový, kabinový filtr, vyčištění klimy, pokud se nečistila, výměna svíček, pokud neproběhla v 60tkm. Pokud si auto chcete nechat delší dobu, tak ho dejte klidně mimo autorizák a pokračujte hlavně s výměnou oleje max do 15tkm, což ale v basic balíčku řeší nejspíše každých 30 tkm, to mě přijde jako největší prasárna těch předplacených servisů.
Únor 2, 20241 r Autonova Brno. Sup 1.5 tsi ve 30000 km prohlídka, olej, olej filtr, spodní víčko, stěrače a práce 6045 kč vyfakturováno na leasingovku.
Únor 9, 20241 r Prohlidka ve 170 tis s olejem 11 000 Kc - zjisten rozvodovy remen v nic moc stavu doporuceno udelat rozvody. Rozvody o tyden pozdeji + pumpa + komplet prislusenstvi + klinovy remen + kladka na alternatoru + vymena nadrzky na vodu za "bezpytlikovou" cena dalsich 31 000 Kc.
Únor 10, 20241 r Autor Že se servis koukl na rozvodovy remen je chvalihodne. Delaji to bezne? Nebo to byl primo pozadavek? Mam najeto nevekych 150tis a take premyslim o otom dat udelat rozvody. Jinak cena trochu vyssi nez bych cekal. Na vymenu rozvodu maji v autorizovanych servisech myslim nakou slevu, v te jejich sekove nebo slevove knizce nebo jak tomu rikaji. Myslim, ze ta akce probiha. Bylo to uplatneno?
Březen 3, 20241 r Ahoj, aké máte skúsenosti s prekročením 30 tisíc km limitu servisnej prehliadky? Auto bude mať koncom mája dva roky, a dovtedy plánujeme mať ešte jednu dlhšiu cestu (viac ako 2000 km) a je možné, že kým sa vrátime, prekročíme 30 tisíc km limit možno o pár stoviek kilometrov (maximálne o 500 km). Majú s tým problém, alebo vôbec neriešia? Časovo sme stále v limite a v našom prípade sa jedná o servis ktorý je bol na Slovensku v cene vozidla do veku 5 rokov/100.000 km.
Březen 3, 20241 r Mi v servise před dvěma roky řekli, že tolerance je 3 000 km nebo 3 měsíce, písemně to ale nemám. Auto jsem tehdy dával prešvihlé asi o 600 km a na žádnou další reklamaci to vliv nemělo ani v rozšířené pětileté záruce. Řešilo se to třeba i zde a někdo tam uvádí stejnou hodnotu. Možná čas zopakovat dotaz na infolinku. Upraveno Březen 3, 20241 r od Prof. Birkermaier
Březen 3, 20241 r Já mám bohužel zkušenost v rámci operativního leasingu, kde ALD trvá na rozdělení prohlídky/výměny oleje i v případě, že je rozdíl jen např. 2000km.
Březen 3, 20241 r Někde v servisce to je napsáno, já myslím, že jsem viděl 1500 a ne 3000. Projdi si podmínky a máš jistotu.
Březen 3, 20241 r Som vlastníkom vozidla, takže leasingová spoločnosť ma nedrží za gule. Teraz mám cca. 27200 km a pri 30 tisícoch alebo najneskôr koncom mája musím aj na olej aj na prehliadku. Akurát dovtedy mám v pláne ešte dve dlhšie cesty, najrpv jednu cca. 500-600 km a ďalšiuu okolo 2000-2500 km, takže otázka je vlastne to, či nevadí, že prídem po servisu pri cca. 30500 km, alebo ak áno, či budú ochotní spraviť predplatený servis o takmer dva mesiace skôr pri 28000 tisícoch.
Březen 4, 20241 r Myslím, že předplacený servis ti padne při 30 tis. km. Tam bych toleranci nečekal...
Březen 4, 20241 r Minuly mesiac: - novy intercooler kvoli miznucej chladiacej kvapaline = 990 eur - celkova prehliadka, vymeneny olej, vsetky filtre, olej v haldexe = 270 eur - vymeneny olej v dsg, predne dcc tlmice + ulozenia a silentbloky = 1150 eur Upraveno Březen 4, 20241 r od skdh
Březen 4, 20241 r 10 hours ago, Mariacek said: Myslím, že předplacený servis ti padne při 30 tis. km. Tam bych toleranci nečekal... Volal som dnes do dvoch servisov, výsledok je taký, že tento servis v cene vozidla funguje tak, že nesmiem prekročiť kilometrový limit, inak je dosť možné, že to nebudem mať zadarmo, resp. môžem prísť aj o záruku na motor. Ďalej mi bolo povedané, že skôr môžem prísť, iba ak to zahlási palubný počítač, alebo prípadne 1000 km/1 mesiac pred kilometrovým limitom/termínom výročia, inak si servis platím sám. Jeden zo servisov inak povedal, že cca. to je suma zhruba 380 € komplet (výmena oleja, filtrov, prehliadka), takže to by som už nerád platil z vlastného ak to už mám raz v cene vozidla. No nič, dnes večer pôjdem dole do garáže a pohľadám niekde, že pri akých kilometroch ma to plánuje poslať do servisu a možno s tým začnem jazdiť krátke trasy do práce, aby som ten premenlivý interval urýchlil. Alebo jednoducho skočím do Košíc na kebab.
Březen 7, 20241 r Je to tak, bezplatný servis môže autorizovaný servis vykonať až keď to signalizuje na prístrojovke, nakoľko pri vymazávaní servisného intervalu mechanik odosiela online protokol s údajmi o nulovaní servisu a číslom zákazky, ktorý sa zvykne kontrolovať priamo zo strany škoda auto pri účtovaní na nich zo strany servisu. Ak by sa zistilo pochybenie zo strany servisu , servisu budú tieto úkony zo škodovky spätne účtované. Skrátka sú na to jasné pravidlá.
Březen 8, 20241 r Z praxe vím, že můžeš přijet i dřív než auto hlásí servis, ale nesmí to být o nějaký hausnumera. Většinou, když je servis třeba za 2-2500 km to leasingovky potažmo Škofin skousne. Některý leasingovky tolerují i větší čísla. Ale majitel(leasingovka) si určuje zda ano či ne. Kolikrát se mi tu řidiči rozčilují, že auto hlásí prohlídku nyní a olej za 5000 km, a že je udělaná jen prohlídka a olej ne. Ale určuje pravidla kdo platí, a v případě leasingovky si to určují oni.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.