Přejít na obsah

Launch Control - skusenosti, nazory?


ibatak

Doporučené příspěvky

Já mám stejnou zkušenost jak píše @hamoun , schválně jsem to teď zkoušel 🙂, pokud někde při "Postupu pro spuštění LC" nastane chyba, u mě, jako u řidiče, tak je to právě málo sešlápnutá brzda. Je důležité jí opravdu sešlápnou silně, je to na levou nohu, takže člověk nemá takový cit.  Pak se teprve zobrazí ta hláška o aktivaci LC a je to celé aktivní. Stačí už jen sešlápnout plyn (pravá noha) a počkat, až se motor vytočí do 4000ot a pustit brzdu.... a nastane 😮💨

 

Pokud brzdu nesešlápneš dost, hláška se nezobrazí a auto si tak zvaně "sedá" dolů, protože se "rveš" s motorem pod plynem - proti brzdám. Protože auto nechápe, proč chceš jet a zároveň brzdíš. Tohle je špatně, to znamená, že LC není aktivován a rozjezd se ti nepovede... takže ta hláška na Maxidotu opravdu souvisí s tím, zda se ti LC aktivoval nebo zda děláš něco špatně... tohle jsem vypozoroval.

 

Ještě zkusím ten Kick-Down (tzn. prošlápnout plyn opravdu až na podlahu), ale příjde mě, že tohle už nemá na výsledek vliv (možná že to mačkám na maxima automaticky 🙂), pokud se ti motor vytočí do těch 4000ot, a napíše se "LC aktivní" = tak pak už jde spíše o to, udržet plný plyn po celou dobu "startu" a mít před sebou dostatek rovné a bezpečně prázdné silnice... 😁

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 týdny později...

No tak jsem to včera 3x zase zkusil. Teplota oleje 100°+, sport mode, převodovka v S, ASR vypnuto. Plná brzda + plný plyn, auto si "nesedne" (tudíž se nebije plyn s brzdou), ale ani nenapíše, že LC je aktivováno. Takže jsem z toho fakt jelen. Odpich z místa je samozřejmě OK.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...