Říjen 9, 20213 r 5 hours ago, Mates84 said: Už se hýbou ledy.... Květen objednání - cca 15. Října si ho jdu vyzvednout. Hotovo Super tak snad aj mne uz zavolaju, tiez som na tom s terminami podobne. Ale zatial sa neozvali a minuly tyzden este nemali ziadne nove info :(
Říjen 9, 20213 r https://www.novinky.cz/ekonomika/clanek/skoda-auto-zrusi-smeny-uz-od-pondeli-40374380?fbclid=IwAR3E8NwxfX9V3ezD498Vvw8gJMaaJ1YxmI75IdD_CgE9vWwzs_hEm30iNW0 I nový model Eroq pod Karoqem
Říjen 11, 20213 r V 6. 10. 2021 na 22:25, honza-marek napsal: Proč teď Karoq nejde objednat? Konfigurátor vůbec nenabízí možnost konfigurace auta... https://m.autorevue.cz/skodu-karoq-podle-vlastnich-predstav-si-uz-nekoupite-duvody-nehledejte-daleko
Říjen 12, 20213 r Je zajímavé, že SA má problémy s výrobou a Hovnej jede pořád. Kámoš tam dělá a říkal, že se stále maká. Ti korejci a Číňani asi mají nějakou dohodu s Taiwanem. Nebo tomu nerozumím.
Říjen 12, 20213 r Tak je možný, že mají lepší vazby tam, nicméně Škoda trpí i tím, že absolutní drtivá většina čipů jde do mateřského Volkswagenu a Škoda dostává jen maličké drobky
Říjen 12, 20213 r Ve Škodovce v Mladé Boleslavi a v Kvasinách zrušili pondělní a úterní směny, od příštího týdne bude výroba v podstatě úplně paralyzovaná ve všech českých závodech Škody Auto. Čipy chybí i Toyotě v Kolíně a Hyundai v Nošovicích. I v nošovickém závodě Hyundai výroba zatím běží - v plánu je vyrobit za letošní rok celkově 275 000 aut. "Stejně jako autoprůmysl v celém světě i my stále registrujeme velké problémy s dodávkami polovodičových součástek. Ve spolupráci s našimi dodavateli proto pružně reagujeme na aktuální dostupnost konkrétních dílů a přizpůsobujeme plán produkce. Posilujeme skladové zásoby, rozšiřujeme dodavatelský řetězec a ve spolupráci s různými dodavateli polovodičů hledáme alternativní součástky. Zatím jsme tak nemuseli kvůli nedostatku čipů zastavovat výrobu či rušit směny a daří se nám držet počet vyrobených aut na úrovni odpovídající plánu pro letošní rok," popisuje aktuální situaci v Nošovicích mluvčí Hyundai Motor Manufacturing Czech Petr Michník.
Říjen 12, 20213 r před 9 hodinami, Martin Rušaj napsal: Je zajímavé, že SA má problémy s výrobou a Hovnej jede pořád. Kámoš tam dělá a říkal, že se stále maká. Ti korejci a Číňani asi mají nějakou dohodu s Taiwanem. Nebo tomu nerozumím. vždyt to už před pořádnou dobou proběhlo tiskem, že Huydai si v době, kdy většina automobilek snižovala objednavky čipů se rozhodl jít opačným směrem a podstatně je navýšil. Teď díky tomu válcule konkurenci. O ŠA si myslím, že ji VW umyslně chtěl poškodit/utlumit, aby mu nelezla do zelí. Několikrát to priznal a přes ty čipy to jednoduše jde. Bohužel si myslím, že ŠA se na puvodní čísla už nedostane.....
Říjen 12, 20213 r V 26. 9. 2021 na 18:49, Horvyyy napsal: Stále čekám na předváděčku Sportline, který měl být k odběru konec září.. v pátek jsem volal s prodejcem a nová auta (předváděčky na showroom) mu stále nedodali ... Realita je taková, že škodovka není schopná dodávat auta ani svým dealerům a na všechny modely (předváděčky) mu šoupli datum dodání... Nově budou předváděčky né na 1/2 roku ale na rok... To je prý nařízení plošný.. pro všechny.. Výrobu předváděčky Karoqa, má prý konkrétně šoupnutou postupně z 35 týdne na cca 42 týden.. ale pořád je to jenom odhad.. Jinak jak to šlo za sebou: Někdy na konci května jsem si vybral a složil zálohu na předváděčku s odběrem konec září... V první domluvě mi říkal, že jakmile bude mít náhradu, tak nám auto může vydat.. nejlepší odhad byl někdy konec srpna začátek září.. :-) To bylo ale hodně naivní.. (spíš ode mě vysněný.. :-D ) Pak se předání šouplo na konec září... No a teď mi naštěstí slíbil, že i když nové auto mít nebude, že mi ho vydá do půlky října určitě.. že na nové čekat holt nebude.. (že domluva je domluva - což cením) Takže se modlím aby to opravdu dodržel... a já ho už konečně měl.. protože to bude snad poslední model za ještě nějaké rozumné prachy... když to tak sleduji... takže abych aktualizoval můj případ.. Dnes jsem mluvil s prodejcem a ten mi řekl, že mi nakonec, i když mi to slíbil, auto nemůže vydat. Prý celou situaci probíral jeho nejvyšší šéf přímo se škodovkou a výsledek je takový, že dosavadní předváděcí vozy nemůžou vydat do té doby, dokud nebudou mít přímé náhrady... (model za model) A termín, kdy mají dostat nové vozy nikdo neví. Jestli to bude trvat měsíc, dva, rok, nikdo prostě teď neumí odpovědět... Takže jsem dopadl přesně tak, jak jsem nechtěl...... a jsem z toho fakt špatnej...... Předpokládám, že škodovka od příštího týdne tedy stojí a kort model Karoq, na který evidentně úplně serou... Takže se auta nedočkám a budu muset řešit nejspíš něco jiného.. ale vůbec nevím co..... a nebo holt musím čekat a modlit se aby to bylo co nejdříve.. A já blbec jsem si už koupil originál vanu a síťový program do kufru...
Říjen 13, 20213 r No nechci být šťoural, ale novinářům za posledních ne celých dva roky nějak moc nevěřím, co šíří. A asi přes pád dny jsem se doslechl s řad vývoje ŠA, že by se Škodovka měla ubírat směrem k vývoji spíš aut pro trhy Rusko, Indie, kde se auta nemusí nacpávat všemožnými el. nesmysly. Ale moc se mi to nezdá. Bylo by to smutné.
Říjen 14, 20213 r Nj novináři, ale tomuto dokumentu se dá věřit, že výroba nejela tento týden a jak to vypadá uvnitř mezi zaměstnanci. Vývoj pro rozvojové trhy potvrzen https://www.autosalon.tv/novinky/nova-auta/rozhodnuto-skoda-zacne-vyvijet-podvozky-pro-lacina-auta-smerovat-budou-do-rozvojovych-zemi
Říjen 16, 20213 r Tak gratulujem teda. Mne sa stale neozvali, povodne mal byt uz koncom jula, neskor do konca septembra a stale nic.
Říjen 19, 20213 r Ahoj, teď ty 2 týdny, kdy se pojede jen omezeně pouze v Kvasinách, tam se budou pouze kompletovat nedokončená auta nebo se i pojedou nějaká nová?
Říjen 19, 20213 r Co psali v tisku, nebo říkali v televizi, tak prý chtějí dokončit nekompletní auta. Takže to vypadá, že nová dělat nebudou.
Říjen 20, 20213 r https://www.idnes.cz/auto/zpravodajstvi/horcik-magnezium-idnes-auto-prumysl.A211020_090048_automoto_fdv?zdroj=otvirak
Říjen 27, 20213 r Tak jsem zvědav, kdy škoda oznámí, že od příštího týdne nebudou vyrábět už vůbec :)
Listopad 2, 20213 r O mojom aute, ktore mi malo byt odovzdane do konca septembra nikto nic nevie. Nevedia ci uz ho vyrobili a caka na dokoncenie, ci ho este len vyrobia a uz vobec nie kedy :)
Listopad 2, 20213 r Já jsem si Karoq Sportline zrovna dneska přivezl :-). Čekal jsem přesně 8 měsíců.
Listopad 3, 20213 r Objednával jsem koncem února, koncem října mi dealer volal, že už ho tam mají. Motor 2.0 TDI 4x4, DSG, barva Red Velvet.
Listopad 3, 20213 r Tak to je krasavec! Moje auto z konce ledna ještě není ani vylisovaný kus plechu...
Listopad 28, 20213 r Objednal som si Karoq 1.5 TSI vo výbave Joy+ dňa 25.5. Predajca stále nemá informácie, kedy bude auto vyrobené 🙄
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.