Publikováno Leden 30, 20187 r Nevítě někdo jaký patří olej do 1.0 TSI 81kw. Co tam dali od výroby? Chtěl bych si koupit litr na dolívání. Protože servis je až za dva roky a podle měn se tam něco ze začátku ztratí. A nepojedu kvůli dolití do servisu. Nebo kde se to na autě dočtu. Ještě se to někde lepí? Upraveno Leden 30, 20187 r od s-tony
Leden 30, 20187 r Být tebou, to neřeším. Na dolévání času dost. S největší ppstí neklesne pod rysku. Jestli chceš mít klid, tak občas kontroluj měrku. Upraveno Březen 27, 20187 r od Clerfayt
Leden 30, 20187 r To se nedozvíš asi to i dost mění podle ceny Upraveno Leden 30, 20187 r od Clerfayt
Leden 30, 20187 r Ja mam O3 FL 08/17 a taky podle vseho jsem mel od vyroby 0W20, ale nikdo mi to nepotvrdil ... Tak, jsem udelal vymenu pri cca 3tis km a dal 5W30 original VAG ... Aspon vim co tam mam ... A nechci byt nejaky pokusny kralik, ktery testuje 0W20 ... moc duvery jsem nemel k tomu oleji po precteni par clanku ...
Březen 23, 20187 r Myslím, že nemá. Taky chci pro motor a celkove pro auto to něj, ale všeho s mírou.
Březen 23, 20187 r před 3 hodinami, Mira28 napsal: A myslíte že po záběhu 1500 km Má cenu měnit olej Myslím že nemá. Má tak po 10000
Březen 24, 20187 r před 15 hodinami, Mira28 napsal: A myslíte že po záběhu 1500 km Má cenu měnit olej Nemá. Tohle nejsou káry z 80. let. Za těch 40 let se stalo hodně věcí - kvalita materiálů a výrobní tolerance jsou úplně někdej inde.
Březen 24, 20187 r A kdy teda poprvé vyměnit olej mám interval 30000 ale to se mi zdá hodně Chtěl bych ho vyměnit minimálně v poločase ale nechce se mi s tím do autorizovaného servisu olej si zvládnu vyměnit sám ale bojím se že na to pak v servise přijdou a přijdu o záruku Nerad bych něco podcenil plánuji auto mít delší dobu
Březen 24, 20187 r V servise na to není nikdo zvědavej, aby zkoumal, jestli jste si ho vyměnil nebo ne.
Březen 24, 20187 r A jaký tam dáváte na těch 15 tisících olej Longlife nebo normální Protože Předpokládám že při výměně v servise vám tam dají na ten proměnný interval long life
Březen 24, 20187 r Dej LL . V servise na to přijdou když budou chtít. Ale nemají proč te buzerovat. Chteji abys prisel priste. Ja jsem filtr koupil v autorizaku a i od oleje i toho filtr schovej uctenku abys pripadne prokazal cos pouzil za matros
Březen 24, 20187 r Já měním po roce, jednou sám a jednou v servisu... Mám LL interval a dávám Q8 podle požadovaný normy, viz. uživ. přiručka k vozu. před 3 hodinami, Clerfayt napsal: V servise na to přijdou když budou chtít. Ale nemají proč te buzerovat. A jak na to prosimtě přijdou? VW má preventivně nastavenou takovou normu na spotřenu oleje v motoru že ho tereticky můžu za jeden LL interval vyměnít (postupným dolíváním) minimálně 3x ...
Březen 24, 20187 r před 26 minutami, LiveBomb napsal: A jak na to prosimtě přijdou? Z prvovýroby má ol. filtr jinou barvu. Nemohl jsem takový prostě sehnat ani v autorizacích. Při dalších výměnách asi šanci nemají. Ještě, z prvovýroby je pod šroubem podložka pevná, nevyměnitelná. Tento šroub s podložkou máš po vyšroubování vyhodit a nahradit ho jiným s výměnou podložkou, dutou, deformovatelnout.
Březen 24, 20187 r Jednak se ten šroub dá koupit a jednak když ho tam natočí znovu, nic se nestane... Špinavej filtr nikdo zkoumat nebude
Březen 24, 20187 r V DP píší šroub vyhodit a dát jiný. Tak se tím řídím. Jasně, když olej nevypouštíš, ale odsáváš, tak tam ten šroub z prvovýroby může být na pořád. Souhlas. Filtr vemou a vyhodějí a fertik. Jen se tu pár lidí zajímá o to, jetli se to dá poznat....
Březen 24, 20187 r před 57 minutami, Clerfayt napsal: Z prvovýroby má ol. filtr jinou barvu. Nemohl jsem takový prostě sehnat ani v autorizacích. Při dalších výměnách asi šanci nemají. Ještě, z prvovýroby je pod šroubem podložka pevná, nevyměnitelná. Tento šroub s podložkou máš po vyšroubování vyhodit a nahradit ho jiným s výměnou podložkou, dutou, deformovatelnout. - o výměně šroubu vím, ale jednak se dá koupit, jednak se dá odsávat a jednak ho občas ani autorizák nemění a používá ten původní. A třeba na plastových vanách se má měnit kvůli možnosti poškození při demontáži - barva oleje, jsou do něj přidávány fosforeskující látky, ale jak sem psal - norma spotřeby oleje je tak šílená že do první prohlídky ho můžeš několikrát vyměnit dolívacím způsobem
Březen 24, 20187 r Jak je to, když chci olej po roce měnit v autorizáku, ale interval nechám proměnný? Prostě mi ho bez keců vymění a interval vynulují na další dva roky?
Březen 24, 20187 r Před hodinou, LiveBomb napsal: norma spotřeby oleje je tak šílená že do první prohlídky ho můžeš několikrát vyměnit dolívacím způsobem Ano. Norma je šílená a stejně tak by bylo šílené ji naplnit. Běžně se nedolévá nic, nanejvýš pár deci a ne pár litrů....
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.