s-tony Vloženo 30. leden 2018 Sdílet Vloženo 30. leden 2018 (editace) Nevítě někdo jaký patří olej do 1.0 TSI 81kw. Co tam dali od výroby? Chtěl bych si koupit litr na dolívání. Protože servis je až za dva roky a podle měn se tam něco ze začátku ztratí. A nepojedu kvůli dolití do servisu. Nebo kde se to na autě dočtu. Ještě se to někde lepí? Editováno: 30. leden 2018, autor: s-tony Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clerfayt Vloženo 30. leden 2018 Sdílet Vloženo 30. leden 2018 (editace) Být tebou, to neřeším. Na dolévání času dost. S největší ppstí neklesne pod rysku. Jestli chceš mít klid, tak občas kontroluj měrku. Editováno: 27. Březen 2018, autor: Clerfayt Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
s-tony Vloženo 30. leden 2018 Autor Sdílet Vloženo 30. leden 2018 No to jo, ale jakou škoda teď používá značku? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clerfayt Vloženo 30. leden 2018 Sdílet Vloženo 30. leden 2018 (editace) To se nedozvíš asi to i dost mění podle ceny Editováno: 30. leden 2018, autor: Clerfayt Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jojo91 Vloženo 30. leden 2018 Sdílet Vloženo 30. leden 2018 Ja mam O3 FL 08/17 a taky podle vseho jsem mel od vyroby 0W20, ale nikdo mi to nepotvrdil ... Tak, jsem udelal vymenu pri cca 3tis km a dal 5W30 original VAG ... Aspon vim co tam mam ... A nechci byt nejaky pokusny kralik, ktery testuje 0W20 ... moc duvery jsem nemel k tomu oleji po precteni par clanku ... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clerfayt Vloženo 30. leden 2018 Sdílet Vloženo 30. leden 2018 Asi tak. Udělám to stejně. Mám 5000 najeto a na jaře dávám 5w-30. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mira28 Vloženo 23. Březen 2018 Sdílet Vloženo 23. Březen 2018 A myslíte že po záběhu 1500 km Má cenu měnit olej Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dodi 15 Vloženo 23. Březen 2018 Sdílet Vloženo 23. Březen 2018 Myslím, že nemá. Taky chci pro motor a celkove pro auto to něj, ale všeho s mírou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clerfayt Vloženo 23. Březen 2018 Sdílet Vloženo 23. Březen 2018 před 3 hodinami, Mira28 napsal: A myslíte že po záběhu 1500 km Má cenu měnit olej Myslím že nemá. Má tak po 10000 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LiveBomb Vloženo 24. Březen 2018 Sdílet Vloženo 24. Březen 2018 před 15 hodinami, Mira28 napsal: A myslíte že po záběhu 1500 km Má cenu měnit olej Nemá. Tohle nejsou káry z 80. let. Za těch 40 let se stalo hodně věcí - kvalita materiálů a výrobní tolerance jsou úplně někdej inde. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mira28 Vloženo 24. Březen 2018 Sdílet Vloženo 24. Březen 2018 A kdy teda poprvé vyměnit olej mám interval 30000 ale to se mi zdá hodně Chtěl bych ho vyměnit minimálně v poločase ale nechce se mi s tím do autorizovaného servisu olej si zvládnu vyměnit sám ale bojím se že na to pak v servise přijdou a přijdu o záruku Nerad bych něco podcenil plánuji auto mít delší dobu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukas.urbanek3 Vloženo 24. Březen 2018 Sdílet Vloženo 24. Březen 2018 V servise na to není nikdo zvědavej, aby zkoumal, jestli jste si ho vyměnil nebo ne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milstas Vloženo 24. Březen 2018 Sdílet Vloženo 24. Březen 2018 ja mam taky interval 30000 a menim si ho po 15ti a nikdy na to neprisli. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mira28 Vloženo 24. Březen 2018 Sdílet Vloženo 24. Březen 2018 A jaký tam dáváte na těch 15 tisících olej Longlife nebo normální Protože Předpokládám že při výměně v servise vám tam dají na ten proměnný interval long life Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clerfayt Vloženo 24. Březen 2018 Sdílet Vloženo 24. Březen 2018 Dej LL . V servise na to přijdou když budou chtít. Ale nemají proč te buzerovat. Chteji abys prisel priste. Ja jsem filtr koupil v autorizaku a i od oleje i toho filtr schovej uctenku abys pripadne prokazal cos pouzil za matros Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mira28 Vloženo 24. Březen 2018 Sdílet Vloženo 24. Březen 2018 Ok a jaký ten Longlife prý tam teďka lejou nějakou 0W 20 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LiveBomb Vloženo 24. Březen 2018 Sdílet Vloženo 24. Březen 2018 Já měním po roce, jednou sám a jednou v servisu... Mám LL interval a dávám Q8 podle požadovaný normy, viz. uživ. přiručka k vozu. před 3 hodinami, Clerfayt napsal: V servise na to přijdou když budou chtít. Ale nemají proč te buzerovat. A jak na to prosimtě přijdou? VW má preventivně nastavenou takovou normu na spotřenu oleje v motoru že ho tereticky můžu za jeden LL interval vyměnít (postupným dolíváním) minimálně 3x ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clerfayt Vloženo 24. Březen 2018 Sdílet Vloženo 24. Březen 2018 Klasiku 5W - 30 dle 504/507 0W-20 byla asi předzvěst, která zatím nevyšla. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clerfayt Vloženo 24. Březen 2018 Sdílet Vloženo 24. Březen 2018 před 26 minutami, LiveBomb napsal: A jak na to prosimtě přijdou? Z prvovýroby má ol. filtr jinou barvu. Nemohl jsem takový prostě sehnat ani v autorizacích. Při dalších výměnách asi šanci nemají. Ještě, z prvovýroby je pod šroubem podložka pevná, nevyměnitelná. Tento šroub s podložkou máš po vyšroubování vyhodit a nahradit ho jiným s výměnou podložkou, dutou, deformovatelnout. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukas.urbanek3 Vloženo 24. Březen 2018 Sdílet Vloženo 24. Březen 2018 Jednak se ten šroub dá koupit a jednak když ho tam natočí znovu, nic se nestane... Špinavej filtr nikdo zkoumat nebude Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clerfayt Vloženo 24. Březen 2018 Sdílet Vloženo 24. Březen 2018 V DP píší šroub vyhodit a dát jiný. Tak se tím řídím. Jasně, když olej nevypouštíš, ale odsáváš, tak tam ten šroub z prvovýroby může být na pořád. Souhlas. Filtr vemou a vyhodějí a fertik. Jen se tu pár lidí zajímá o to, jetli se to dá poznat.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LiveBomb Vloženo 24. Březen 2018 Sdílet Vloženo 24. Březen 2018 před 57 minutami, Clerfayt napsal: Z prvovýroby má ol. filtr jinou barvu. Nemohl jsem takový prostě sehnat ani v autorizacích. Při dalších výměnách asi šanci nemají. Ještě, z prvovýroby je pod šroubem podložka pevná, nevyměnitelná. Tento šroub s podložkou máš po vyšroubování vyhodit a nahradit ho jiným s výměnou podložkou, dutou, deformovatelnout. - o výměně šroubu vím, ale jednak se dá koupit, jednak se dá odsávat a jednak ho občas ani autorizák nemění a používá ten původní. A třeba na plastových vanách se má měnit kvůli možnosti poškození při demontáži - barva oleje, jsou do něj přidávány fosforeskující látky, ale jak sem psal - norma spotřeby oleje je tak šílená že do první prohlídky ho můžeš několikrát vyměnit dolívacím způsobem 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Twisted Vloženo 24. Březen 2018 Sdílet Vloženo 24. Březen 2018 Jak je to, když chci olej po roce měnit v autorizáku, ale interval nechám proměnný? Prostě mi ho bez keců vymění a interval vynulují na další dva roky? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clerfayt Vloženo 24. Březen 2018 Sdílet Vloženo 24. Březen 2018 Ano 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clerfayt Vloženo 24. Březen 2018 Sdílet Vloženo 24. Březen 2018 Před hodinou, LiveBomb napsal: norma spotřeby oleje je tak šílená že do první prohlídky ho můžeš několikrát vyměnit dolívacím způsobem Ano. Norma je šílená a stejně tak by bylo šílené ji naplnit. Běžně se nedolévá nic, nanejvýš pár deci a ne pár litrů.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.