Červen 16, 20205 r V 20. 12. 2018 na 19:49, Autoelektro-Mechanik napsal: Žádám o pomoc! Dojelo mi na dílnu vozidlo rv. 2006 s motorem BUD 1.4 16v 63kw dovoz z Itálie předěláné na plyn. Popis zavady: Motor na volnoběh se po zahřátí třese. A z výfuku probubláva. Párkrát se stalo že to po prudkém přidání plynu zdechlo a nebo se motor zblaznil zvýšili se otáčky a začal tarokovat. Dále se stava po prudkém přidání plynu jakoby to nechtělo jít za plynem, jako by byl ucpany palivovy filtr. V paměti závad není ani jedna chyba! Dělá to jak na benzín tak na plyn. Mam presne tie same zvukove symptomy, a robi to len pri aspon trochu zohriatom motore ked klesa okamzita spotreba na palubaku ku 1l/h. Ak je okamzita spotreba 1,2l/h alebo vyssia(napr. po zapnuti klimy ak bola predtym vypnuta), tak sa motor ukludni... Aj po pridani plynu nad 2000rpm a navrate na volnobeh este asi 2-3sekundy ide hladko a potom zacne vibrovat a pobublavat z vyfuku. Prisli ste na to kde bola chyba ?
Červenec 12, 20205 r Právě teď, Václav Nechuta napsal: Už jsem to vyřešil, vyměnil membránku PCV ventilu a je klid. Postup jsem napsal zde: https://forum.skodahome.cz/topic/152389-v%C3%BDm%C4%9Bna-ventilu-odv%C4%9Btr%C3%A1v%C3%A1n%C3%AD-klikov%C3%A9-sk%C5%99%C3%ADn%C4%9B-diagnostika/
Říjen 13, 20204 r Zdravím vespolek. Mám problém podobného rázu. Motor 1,4 63kw po přestavbě na LPG. Najeto 170k. Motor začal blbnou v létě, kdy po zahřátí začal cukat a pokud bylo venku více teplo, začalo to jet na tři válce a nakonec kontrolka motoru a muselo se znovu startovat. Pak byl klid a teď je to opačně. Motor jede vždy na tři válce za studena. Nakonec jsem zjistil že jede na tři válce POUZE na benzín a po přepnutí na LPG jede čistě bez problémů. Svíčky vyměněny. Mohl by to dělat vstřik? Nejsem si jist, jak LPG pracuje. Díky za názory
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.