Phill Vloženo 2. Červen 2018 Sdílet Vloženo 2. Červen 2018 Zdravim. Neviete poradit - na fabii (2000) zacal odstávať tapacír na strope. Zhruba od tretiny auta až dozadu... zrazu z ničoho nič sa vydul... dá sa s tým niečo robiť? Ako to tam je uchytené alebo čo...? Vďaka za rady. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DAVID7001 Vloženo 2. Červen 2018 Sdílet Vloženo 2. Červen 2018 Stropní panel je vylisovaný do tvaru, drží na lištách sloupků,,slunečnich clonách, stropní lampičce a stropních madlech. Tobě se asi odlepila ta potahová látka? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Phill Vloženo 2. Červen 2018 Autor Sdílet Vloženo 2. Červen 2018 No totiz stalo sa to na otcovej Fabii, zatial som to ani nevidel - ale mas pravdu, odlepila sa ta potahova latka - aspon takto mi to teraz povedal do telefonu. A netusi, co s tym... vdaka. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DAVID7001 Vloženo 2. Červen 2018 Sdílet Vloženo 2. Červen 2018 Tak to je potom otázka jak moc to je a jestli se vyplatí tu výplň vymontovat,opatrně od kraje sloupnout tu látku a znovu malým množstvím chemoprénu přilepit. Pokud by se to dělalo v autě,tak by se do té látky musely udělat místy dírky a lepidlo tam dostat z tuby,nebo stříkačkou. Bude to držet,ale těžko říct,jak to bude vypadat... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Phill Vloženo 2. Červen 2018 Autor Sdílet Vloženo 2. Červen 2018 (editace) No práve... toho sa otec bojí. Ze ci tam nebude vidno aj nejake flaky od lepidla.... a preco sa toto vlastne stane? Nejaka "unava materialu" ? Editováno: 2. Červen 2018, autor: Phill Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tom01 Vloženo 3. Červen 2018 Sdílet Vloženo 3. Červen 2018 Řešil jsem vloni stejný problém - odlepila se mi látka od korpusu obložení stropu. Začalo to kolem předních stínítek a madel nad dveřmi. V teplých dnech, kdy si člověk pootevřel okno, tak průvan odlepenou látku rozkmital a rozplepil skoro na celém stropě. Příčinou je degradace tenkého molitanu mezi látkou a vlastním korpusem obložení. Doporučuji dohledat nějakého šikovného čalouníka. Strop jsem si tedy sundával sám - stáhl jsem si montážní příručku od Pawouka zde: Tedy sám ne - doporučuji mít ještě někoho druhého jako pomoc a budeš potřebovat trochu zručnosti, trpělivosti, rozvahy a správné nářadí (torxy a doporučuji i přípravek pro odjištění čepu držící tapec vzadu - půjčil mi na víkend známý ze servisu, až budeš sundávat krytky předních stínítek, tak si zanadáváš - jsou opravdu blbě, taky opatrně při demotáži krytek na úchytech pásů ať něco neulomíš atd.). Pozor, ať se ti tapec při manipulaci nezlomí!! Odvezl jsem čalouníkovi, který mi to přečalounil, byl opravdu šikovný - přečalounil to skoro jak originál. Musel sbrousit ten zteřelý militan i s lepidlem a pak nalepit nový potah (takový semiš v barvě holubí šeď)- prý navěky. Pravda nebylo to levné (tuším cca 3.000 CZK). No a zpětná montáž se nám taky povedla, takže celkem spokojenost. Myslím, že by čalouník případně zvládl i demontáž a montáž tapecu, nebo případně nějaký servis... Jako nový díl to sehnat nejde (ověřil jsem v autoriz. servise), a kupovat to někde z vrakoviště (což je taky možnost) nebo po bazarech se mi nechtělo, protože be se to mohlo stát na použité střeše zase ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirek 835 Vloženo 4. Červen 2018 Sdílet Vloženo 4. Červen 2018 Pánové kupte na vrakáči stropnici z modelu 2004 a víš a je po problému. Cena 1 tis. Výměnu zvládne při troše šikovnosti a opatrnosti 1 člověk. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JanT Vloženo 5. Červen 2018 Sdílet Vloženo 5. Červen 2018 Od roku 2004 se to už neodlepuje? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirek 835 Vloženo 5. Červen 2018 Sdílet Vloženo 5. Červen 2018 Tapec má jiný potah a není tam ten molitan,který dělá ten problém. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
paja68 Vloženo 8. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 8. Červenec 2018 tak to se asi najezdím,mám totiž střešní okno,fabia kombi a ta cena na vrakáči bude asi pěkná řacha Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DAVID7001 Vloženo 8. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 8. Červenec 2018 U těch střešních oken bude potom otázka,jestli se ten originální tapicírunk vyřezává,to bys potom mohl obkreslit podle toho svého starého,až bys ho vymontoval,nebo jestli je nějaký jiný speciální tvarový.To bys pak potřeboval originál.Je také otázka,jestli všechna ta okna jsou stejná,nebo může být jiné z výroby a jiné dodatečně namontované.Tím myslím jiný rozměr a jiné umístění.Jinak pokud bych vyřezával ten otvor do jiného tapicrunku,tak bych asi ty okraje toho výřezu jednoduše opatrně objel chemoprénem.Takže hlavně nastuduj střešní okna,aby se ti potom nestalo,že pořídíš krásný tapicírunk s dírou,která ale bude jinde... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
paja68 Vloženo 15. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 15. Červenec 2018 Panel stropu, pro voz. s lampickou na cteni, pro vozidla se strechou sklenenou posuvnou,je to originál .Na vrakáči nedostupné,nebo také už zčásti odlepené(cena 3500 kč)Čalouní to ohlídnul a řekl že je to složité,tak to nebude moc ideálně nalepené(cena 5000-5500 kč)Tak a teď babo raď Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JanT Vloženo 16. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 16. Červenec 2018 Po faceliftu se to prý už neodlepuje, není tam ten drolící se molitan. Někdo to řešil tak, že to jen odloupal a nastříkal barvou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
paja68 Vloženo 17. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2018 (editace) Tak jsem se do toho pustil sám,chemoprén,koberec a hodně trpělivosti.Toto je výsledek práce cca 6hod Cena materiálu cca 1000 Kč,koberec metr 120 Kč(potřeba 1,4 m krát 2 m),chemoprén dvě plechovky 300 Kč/ks Editováno: 17. Srpen 2018, autor: paja68 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
achil Vloženo 10. Červenec 2019 Sdílet Vloženo 10. Červenec 2019 (editace) Taky jsem měl látku na hlavě u Fabie Combi. V autorizovaném servisu mi řekly cenu stropnice 8kkč, ale stejně se již nedá objednat. Na vrakáči by asi šla koupit. Já jsem línej a lakomej, tak jsem hledal čepy, co jsem do stropnice narazil a drží látku na svém místě. Nic jsem nemusel vyndavat ani lepit. Díry jdou do stropnice udělat jen propíchnutím šroubovákem. Akorát jsem ty čepy musel zkracovat bo jsou delší než prostor mezi látkou a střechou. Není to nic výstavního, ale já to auto mám hlavně na práci. Holky na něj stejně už nezbalím. https://www.aliexpress.com/item/32850720296.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.3da24c4dq6FlRf Editováno: 10. Červenec 2019, autor: achil Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lada136 Vloženo 6. leden 2020 Sdílet Vloženo 6. leden 2020 V 10. 7. 2019 na 15:26, achil napsal: Taky jsem měl látku na hlavě u Fabie Combi. V autorizovaném servisu mi řekly cenu stropnice 8kkč, ale stejně se již nedá objednat. Na vrakáči by asi šla koupit. Já jsem línej a lakomej, tak jsem hledal čepy, co jsem do stropnice narazil a drží látku na svém místě. Nic jsem nemusel vyndavat ani lepit. Díry jdou do stropnice udělat jen propíchnutím šroubovákem. Akorát jsem ty čepy musel zkracovat bo jsou delší než prostor mezi látkou a střechou. Není to nic výstavního, ale já to auto mám hlavně na práci. Holky na něj stejně už nezbalím. https://www.aliexpress.com/item/32850720296.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.3da24c4dq6FlRf l:prosim te nemas fotku ,jak to vypada? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lada136 Vloženo 21. Březen 2020 Sdílet Vloženo 21. Březen 2020 Tak jsem to taky udělal , a holkam co vozi moja sa to líbí Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
3skac11 Vloženo 15. Březen 2021 Sdílet Vloženo 15. Březen 2021 V 17. 8. 2018 na 17:11, paja68 napsal: Tak jsem se do toho pustil sám,chemoprén,koberec a hodně trpělivosti.Toto je výsledek práce cca 6hod Cena materiálu cca 1000 Kč,koberec metr 120 Kč(potřeba 1,4 m krát 2 m),chemoprén dvě plechovky 300 Kč/ks Nepamätas si, aky presne koberec si tam pouzil? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
paja68 Vloženo 16. Květen 2021 Sdílet Vloženo 16. Květen 2021 V 15. 3. 2021 na 19:18, 3skac11 napsal: Nepamätas si, aky presne koberec si tam pouzil? zátěžový koberec do kanceláře o nejmenší hmotnosti na cm,prostě nejtenší ať se dá tvarovat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
3skac11 Vloženo 26. Srpen 2021 Sdílet Vloženo 26. Srpen 2021 ...tak som sa do toho pustil aj ja. 3x sprejove lepidlo z lidlu- kus za 3,99, filc za 12€ a cas. Podarilo sa. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mapaja Vloženo 26. Září 2021 Sdílet Vloženo 26. Září 2021 V 10. 7. 2019 na 15:26, achil napsal: Taky jsem měl látku na hlavě u Fabie Combi. V autorizovaném servisu mi řekly cenu stropnice 8kkč, ale stejně se již nedá objednat. Na vrakáči by asi šla koupit. Já jsem línej a lakomej, tak jsem hledal čepy, co jsem do stropnice narazil a drží látku na svém místě. Nic jsem nemusel vyndavat ani lepit. Díry jdou do stropnice udělat jen propíchnutím šroubovákem. Akorát jsem ty čepy musel zkracovat bo jsou delší než prostor mezi látkou a střechou. Není to nic výstavního, ale já to auto mám hlavně na práci. Holky na něj stejně už nezbalím. https://www.aliexpress.com/item/32850720296.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.3da24c4dq6FlRf Díky za super tip. Dnes jsem tam také nacpal čepy. www.sunap-plasty.cz - spona zarážecí žebrovaná - 092a-003 -4,1-5,2/2-10 v přírodní barvě . Dva jsem musel trošku zkrátit, jinak práce na chvilku a problém vyřešen. Vypadá to hezky a jen doufám, že časem nevypadají :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.