MejDej Vloženo 12. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 12. Červenec 2018 Nazdar chlapi, mám měsíc nového Škoda Rapid 81Kw 1.0tsi a jsem s ním velmi spokojený. Hlavně jsem byl udivený jak je tichý a že i na tříválec dokáže pěkně táhnout. Normálně tankuju u Makra na Černém mostě, mám to cestou z práce, ale předevčírem jsem natankoval u Pap Oilu u nás ve vesnici a od té doby mi přijde, že je motor o něco hlučnější. Dříve nebyl slyšet až do 2800 otáček, ale teď už ho slyším od 2500. Přítelkyně si toho také všimla a dala mi za pravdu. Je možné že to je benzínem? Mám najeto cca 1100km a jezdím 25km do práce a zpět (dálnice) + nějáká ta cesta k rodičům a na výlety. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bobanHTP Vloženo 13. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 13. Červenec 2018 Máš auto v záběhu, mě se 1.2 TSI uklinil až cca kolem 3000 km, do té doby někdy dost brumlal, hlavně v zátěži. Jinak můžu potvdit, že na benzínu záleží. Moje subjektivní stupnice od nejtichšího k hlučnějšímu je: 1. Power Shell 100oct 2. OMV MaxxMotion 100oct .. ... dlouho nic 3. Cokoliv v průměru jako MOL,Benzina ... dlouho nic 4. Cokoliv ala JZD 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
whitecoat Vloženo 17. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2018 Turbomotory obecně jsou hodně náchylné na kvalitu paliva. Mám sice taky 1.2 TSI, ale spotřeba se mi mění v závislosti na tom, kde zrovna natankuju. Nechci dělat nikomu reklamu, ale aditivuju si sám VIFem + tankuju obyčejnou 95 u OMV. Pokud tankuju jinde (např. MOL), spotřeba mi jde nahoru klidně o 0,2 - 0,3 litrů / 100 km, což už není úplně zanedbatelné číslo. Sám za sebe ale doporučuju aditivum VIF Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 17. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2018 Dříve, než se to tady zvrhne, to zarazím - toto téma není o tom, co kdo tankuje bez návaznosti na zadání tématu. Nepatřičné příspěvky odstraněny. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
s-tony Vloženo 10. Září 2018 Sdílet Vloženo 10. Září 2018 Odopvěd zní. Skus tam dalších 1000 km lít nějaký kvalitní aditivovaný benzín. Mělo by se to pak zase ztišit. Já mám dobrou zkušenost z LukOil a Optimal 95. Je to nějaký beznín od Čepra a píšou že je kvalitní. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nemqooo Vloženo 19. Září 2018 Sdílet Vloženo 19. Září 2018 Zdravim chlapi, je pre 1.0 TSI prirodzeny "plechovy" zvuk pri nizsich otackach ako 1800-2000, najma pri preradeni z 1 do 2? Snazim sa udrziavat otacky v okruhu 2000, no niekedy sa podari preradit skor a po pridani plynu nieco rezonuje a vydava to plechovy zvuk, az kym neskocim do 3ky. Aktualny nabeh 1700km. Dikes Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vody Vloženo 22. Listopad 2018 Sdílet Vloženo 22. Listopad 2018 Jojo, tohle se mi taky ozývá, ale jen za studena. Jako když padá bedna s nářadím :D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Trongix Vloženo 26. Prosinec 2018 Sdílet Vloženo 26. Prosinec 2018 Dobrý den, mám rapida 1.0 TSI 71kw který má najeto 13 tisíc km a zvuk se za posledních 200 km výrazně změnil a je slyšet takový kovový zvuk viz video. Je to normální, nebo se mám něčeho obávat? Děkuji Všem za odpověď :) Video 23-12-2018, 21 02 50.mov Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
slapnahrabe Vloženo 26. Prosinec 2018 Sdílet Vloženo 26. Prosinec 2018 Hned o 2 vlákna níže máš téma pro zvuk motoru: https://forum.skodahome.cz/topic/144211-zvuk-motoru/ Jinak ano, ten kovový zvuk tam slyším a můj motor to nedělá. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 26. Prosinec 2018 Sdílet Vloženo 26. Prosinec 2018 Sloučeno. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nemqooo Vloženo 24. Březen 2019 Sdílet Vloženo 24. Březen 2019 Ahojte, vcera pri zastaveni po dlhsej jazde som v interieri pocul nasledovny zvuk, ktory predpokladam ze ide od motora (resp. klimatizacie?). Neviete nahodou niekto, co to moze byt? Auto ma nabehanych cca. 8000km, 81kw. V auguste 2018 (mesiac od prevzatia vozidla) bolo pocut v interieri pisklavy zvuk, aj pri zapnutej aj pri vypnutej AC. V servise mi povedali, ze nevedia identifikovat co to moze byt, vraj to mozno prestane alebo nech dojdem ked sa to zhorsi. V zime nic nebolo pocut a teraz toto. Dik za postrehy. Rapid.mp3 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bobanHTP Vloženo 17. Červen 2019 Sdílet Vloženo 17. Červen 2019 Ahoj kompresor SANDEN mi dělá jiné pazvuky. Každopádně takový servis seřvat, pohrozit právnikem a najtí lepší servis, protože rozhodně nejde o zdravý zvuk. Nejhorší je, že samotné Škody se člověk nedovolá. Od té doby co zavedli "Info linku" a podobné kontaktní místa, rozuměj "odpadní koše", tak se člověk ničeho nedovolá. Zbývá jediné mít známého automechanika ve Škodě, který se pokusí něco s tím udělat. Já ale jako kněžna Libuše předpovídám - jednou Dacie bude brána za solidnější značku právě díky kontaktu se zákazníkem v s:ervisu :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Miras 88 Vloženo 12. Červenec 2019 Sdílet Vloženo 12. Červenec 2019 Dobrý den, potřeboval bych poradit. V autorizovanem servisu mi rekli že je to normální což se mi opravdu nezdá. Při prvním startu ráno mi volnoběh vyskočí na 1400 otáček a zvuk je jak u traktoru, jako by tam 45 sekund klapaly ventily. Můžete mi někdo poradit kde by mohl být problém? Pro upřesnění přikládám video. Díky B652EEAE-9302-4B39-A814-96E326E537B3.MOV B652EEAE-9302-4B39-A814-96E326E537B3.MOV B652EEAE-9302-4B39-A814-96E326E537B3.MOV B652EEAE-9302-4B39-A814-96E326E537B3.MOV DDEDBBB4-620F-41AA-B3B6-787701A75EF4.MOV Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 12. Červenec 2019 Sdílet Vloženo 12. Červenec 2019 Podarilo se mi stahnout jen to posledni video. Chyba spise na me strane. Nicmene tech 1400 otacek kratce po studenem startu neni problem. Zvuk v te stazene nahravce je tak spatny, ze tezko soudit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 12. Červenec 2019 Sdílet Vloženo 12. Červenec 2019 Témata sloučena. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
deerooz Vloženo 12. Červenec 2019 Sdílet Vloženo 12. Červenec 2019 Zdravim Mirass 88. Tiez sa mi podarilo stiahnut len posledne video. Mam Toledo 1.0TSI 81kw a musim potvrdit, ze tento prejav mam presne aj ja. Najviac je to znatelne ked nastartujem vyhriate auto na obed pocas letneho dna, idealne rovno aj so spustenou klimou. Povedal by som, ze ten plechvo-drnciaci zvuk je este vyraznejsi. Ked je chladnejsie, aut zahriate alebo v "nalade", tak to takto nedrnci. V servise boli zufali, lebo to vzdy skusali vyvolat na zahriatom zabehnutom motore (som 20 km od servisu) a samozrejme uz sa to neprejavilo. Je to dost neprijemny zvuk, niekedy ho pocujem pri rozbehu na krizovatke ked auto nie je dost zahriate alebo pri cuvani do mierneho kopceka do dvora aj ked je zahriaty, ale zda sa, ze aspon moj autorizovany servis to povazuje za bezny prejav... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rkonf Vloženo 12. Červenec 2019 Sdílet Vloženo 12. Červenec 2019 Je to normální. Když je myslím nad 15 nebo 18 stupňů, tak při studeném startu tam jde asi minutu bohatá směs, prý aby se rychleji zahřál katalyzátor. Dělala mi to i předchozí Fabia 2 1.6 16V. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
deerooz Vloženo 15. Červenec 2019 Sdílet Vloženo 15. Červenec 2019 no, dva dni dozadu som nahral moju verziu studeneho startu za tepleho dna, toledo 1.0 tsi 81 kw 2017. VID_20190712_171602.mp4 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vendalehy Vloženo 26. Srpen 2019 Sdílet Vloženo 26. Srpen 2019 Zdar Deerooz tak jak jsi dopadl,reklamoval jsi to také mam takovej zvuk a ješte když pak padnou otačky na těch cca 1000 tak to začne chvilku chrastit až jako takové klepání.Motor jede krásně ale ty zvukové projevy katastrofa. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sbach74 Vloženo 4. Červen 2020 Sdílet Vloženo 4. Červen 2020 (editace) podarilo sa už niekomu zistiť čo je to za zvuk? mám taký istý problém na rapidke 1.0 tsi 81 kw Editováno: 4. Červen 2020, autor: sbach74 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
peter785 Vloženo 25. Červenec 2020 Sdílet Vloženo 25. Červenec 2020 Predpokladam ze ide o tento zvuk, https://youtu.be/vykLJDvXzNI Ked ma niekto chut sa natahovat so servisom moze mu ukazat toto video... Ale aj tak predpokladam ze miesto co i len naznaku pomoci o vyriesenie tohto srandovneho problemu, dostaneme odpoved "Stand der Technik" - typicky koncern Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sputnik Vloženo 26. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 26. Srpen 2020 Ahoj, mám Rapid 1.0 TSI 70kW r.v. 10/2017. Mám stejný problém a stejné zvuky po nastartování, které se dějí již pravidelně, při studeném motoru. Vyzkoušel jsem 3 značkové servisy. Dva servisy odpověděli, že chyby se neprojevila a třetí, že chrastění slyšeli, ale než byli shopni najít místo vzniku, tak to logicky přestalo (cca 30-40 sec). Měřili tlak oleje-v pořádku, kontrolovali rozvody (kladky řemenu)- v pořádku, auto na dálku diagnostikovali přes net ze ŠA. Nakonec řekli, že chrastění mě nemůže nikde nechat, a že záruku mám ještě 2 roky, tak když se to zhorší tak mám přijet. Napsali mi to, pro můj klid do servisní knížky a poslali domů. Každopádně to začínám slyšet i při teplém motoru, při přidání plynu a ubrání. Hledal jsem hledal a děje se to i u 1.4 tsi. Vše ale směřuje doopravdy k volné ovládací tyčce pro obtokový ventil turba. Podle odkazu Peter785 studený start.mp3 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rapid1.0 Vloženo 26. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 26. Srpen 2020 V tom zvuku neslyším nic zvláštního. Všechny 1.0 TSI mají po studeném startu zvýšené otáčky (1300-1400). Je to vlastnost, je to kvůli rychlejšímu zahřání katalyzátoru - za vším hledej emise. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sputnik Vloženo 27. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 27. Srpen 2020 Ten zvuk, který tam nemá být je to kovové cvakání, které přestane cca v 37 sec. a pak už není slyšet. O zvýšených otáčkách po startu vím a jsem s nima... no chápu je :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 27. Srpen 2020 Sdílet Vloženo 27. Srpen 2020 Řekl bych, že mám to samé a když startuju někdy v garáži tak mi to rve uši Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.