Přejít na obsah

Škoda SCALA

Petrzi

Doporučené příspěvky

Tak ja som len tak dnes nahodil konfigurácie pár značiek. Nebudem konkurentov sem ťahať len koncern.

Scala drive plus (farba seda steel + priplatok) 1,0t 85kw, 3 valec 21000

Golf (seda urano bez priplatku) 1,5t 85kw 4valec, + balík viditelnost, adaptivny tempomat, airbagy vzadu, tak isto 21000

Octavia drive 1,5t 85kw 4 valec, + ,metaliza, winter packet, predne, zadne senzory, bezdrotovy smartlink, 22500

minimálne rozdiely vo výbave z hladiska komfortu a funkcnosti tam vidim.

ako ja uz do vw nevstup viac, ale ak by som mal teraz riesit auto a nemam tie skusenosti, tak z koncernu by to isto scala nebola.

a ked to tak zoberiem co ponuknu, tak ak nechcem priestor golf, ak chcem priestor ovca

a myslim si, ze ta cena tu predajnost scali aj odzrkadluje, ze tam je tak maly rozdiel oproti " o kategoriu lepsie" auto.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zvláštní ceny na Slovensku máte. Já teda koukal jen na Octavii a Scalu a rozdíl byl vždy kolem 100k nebo i víc podle výbavy ve prospěch Scaly. Jako ono se neporovnává úplně lehko, protože ty balíčky nejsou shodné, ale že by Octavia s lepším motorem byla jen o 40k dražší než Scala s horším, to teda nenakonfiguruju.

Odkaz ke komentáři

asi tak nejak. octaviu drive totalne holu ti konfigurator vysklada za 21 tisic EUR. lenze to sa bavime o farbe za 0 eur disky R16 za 0 eur dalsia vybava fakt ze NULA, sice led svetla ale nie full led, obycajny tempomat, lepiaca sada namiesto rezervy.

scala drive s podobne holou vybavou vychadza na 18 tisic EUR samozrejme ta octavia tam v tomto zaklade ma nejake veci naviac oproti scale. 

suma sumarum rozpravame sa o rozdiele 3 tisic EUR tj 76 tisic CZK.

image.thumb.png.a1d8d1d32727e8a203fdaa286eb562b9.pngimage.thumb.png.5d2dd2b83521ba8b507f9dfb2796ec4f.png

Odkaz ke komentáři

octavia drive nie je hola... doplnis tie baliky co ja, stupne cena o 1500 s metalizou a ma to iste co scala drive plus naviac veci ako 1,5t 4 valec. treba dorovnat vybavy. nemozes zobrat holu drive scalu predsa, kde nemas ani automaticku klimu a drive ovcu kde mas 2 zonovu. daj vybavy na rovnaku uroven cca a potom uvidis ten rozdiel.

keby mam porovnat holu drive, porovnam ju s golfom za 19900 a tam teda  scala za 18000 je uz totalny prepadak s vybavou.

Editováno: , autor: csabac
Odkaz ke komentáři

ale ved ja som napisal ze tam ma octavia v zaklade nejake veci naviac (treba citat s porozumenim) ako napr tu klimu co spominas. 

o motore by som moc nespekuloval kedze ta 1.5 85 kw je na tom podobne ako 1.0 85kw kedze ta je tiez inovovana. nejaky rozdiel tam bude v spotrebe. v prospech octavie. ta octavia 1.5 85kw ma inak len umelo znizeny vykon a je prakticky rovnaka ako silnejšia 1.5ka. pokial mam vsak spravne info tak chipnut ten 4 valec 85kw zatial nejde na silnejsiu verziu.

cenovy rozdiel medzi tymi autami tam proste je a nie uplne maly tak isto ako ked si das holu fabiu a holu scalu. to uz je na kazdom ci radsej zoberie to lacnejsie s trochu horsou zakladnou vybavou alebo zoberie to drahsie kde ma zaklad nieco naviac.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...