Publikováno Září 18, 20186 r Měnili jste někdo zadní stěrač (Fabia II)? Myslím stírací lištu. Mám tento nový: https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/5j6955425-zadni-sterac-oe-6551.html Jak demontuju starou lištu? Stačí silou zabrat? Zkoušel jsem to zatím bez výsledku a bojím se, abych větší silou něco neurval.
Září 18, 20186 r Jak si vyměníit stírací lištu najdeš v Návodu k obsluze vozidla. Pokud návod nemáš, tak si ho můžeš stáhnout, nebo jen přečíst na webu Škoda Auto. Je to jednoduché jak facka.
Září 23, 20186 r Autor Děkuji za obšírnou odpověď. Návod (ke svému autu) mám, jsou v něm vyobrazeny dokonce dvě varianty zadního stěrače. Bohužel na autě mám variantu třetí. Konkrétně - v návodu radí zmáčknout pojistku a vytáhnout lištu. Tu pojistku tam ale nemám...
Září 23, 20186 r Varianty by měly být dvě, ty máš tu starší. Kdyžtak si stáhni z webu ŠA manuál pro rok 2007-2009 (hint: musíš znovu zvolit češtinu ve formuláři, jinak se zvolený starší návod nezobrazí). Není to úplně inteligentní systém, ale pochopil jsem ho i já, takže to zvládneš taky. Stěrač se musí tuším zvednout, otočit a vysunout z ramínka i s tím držáčkem, který je na ramínku naražený. EDIT: Ta pojistka, pokud koukáš na správný návod, by právě měla být naražená na ramínku a stačí ji vytáhnout ve směru šipky. Upraveno Září 23, 20186 r od Twisted
Září 23, 20186 r Autor Díky, podařilo se. Zajímavé je, že mám "starší" variantu na modelu z r. 2013. Upraveno Září 23, 20186 r od čmelda boris
Listopad 1, 20195 r Dneska jsem ten zadní stěrač také měnil. Musí se nejdřív zvednou rameno, pak otočit stěrač, aby byl kolmo k rameni a potom se posune ten plastový klobouček (na středu stěrače) doleva. Tím se vlastně uvolní pojistka a stěrač jde vyndat. Není potřeba žádná síla.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.