Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Kolik jsi platil za vypnutí start-stop? Také mě to čeká tak abych měl představu. Práce na 15 min? 

Dík

Ja neplatil nic, jen jsem vytahl konektor z minusoveho polu autobaterie, prace na par sekund.

• Pozitivní 1
  • Negativní 3
Vloženo (editace)

Mám pocit, že sa tu točí debata okolo toho istého bez výsledku.

Skúsme dôjsť k nejakému riešeniu....povedzme, že rekuperácia skutočne JE PROBLÉM a treba to riešiť. Otázka je ako?
1. Vytiahnutie konektora (neoverená funkčnosť, veľa ľudí tu na fóre je za/proti)
2. Návšteva Strakoníc (nepochybujem o tom, že to Ferda nevie, ale zo SR veľmi ďaleká cesta)
3. Vedeli by to spraviť v servise? (pochybujem)

4. ?

5.?

.
.
.
Doplňte, čo Vám napadá.

Editováno: , autor: janci47
  • Líbí se mi 1
  • Pozitivní 2
Vloženo

janci47

Ideš na to dobre, ja by som tú zapeklitú rekuperáciu tiež odstránil, len ako, ferda25 je naozaj dosť ďaleko, kontaktoval som ho či nespolupracuje na Slovensku s niekym, a výsledok je nie.

Škoda že nemá s niekym dohodu, bolo by to asi najlepšie riešenie, možno ak by sa našiel niekto bolo by po problémoch, stačilo by sa objednávať u ferdu25 a on by nás posúval k tomu čo má dohodu s ním, aby mal aj ferda25 svoju určitú maržu s toho nakoľko ide o jeho know how.

Vloženo (editace)

No, oni by to měli znát i všichni technici od VAGu, je to jen záležitost nenakodování modulu "61 Regulace baterie" pod Gateway J533.

Tím se nechá rekuperace / energy recovery / deaktivovat, aby altík dával trvale cca 14,5V. Maj na to i info materiál ...

A koukám, že Caster to tady už taky napsal :palec2:

Editováno: , autor: rayx
Vloženo (editace)

Nevím, jestli to není předčasné, ale nakódoval jsem baterii jako GEL místo Fleece - a zdá se, že nabíjí konstantně bez rekuperace....potvrdím za více dnů.

19 - Adaptace - Battery adaptation ..

S III nemá batery modul, takže se to musí nakódovat přímo v 19.

Tak a teď pojďte do mě, ať je po mě . :-)))

Chcete důkaz ? Sorry jako, až příště.  ...nefunguje :-( -->

Editováno: , autor: Shaarky
  • Díky 1
  • Pozitivní 3
Vloženo

Jen pozor s porovnáváním teď při těchto teplotách, když je pod cca 10-5°C tak rekuperace nefunguje (auto dobíjí stále stejně). Takže pravdu ukáže až léto :)

Vloženo

@Martab ona ta hranice, kdy už to opravdu dobíjí není jednoznačná...já mám třeba z této zimy vyzkoušeno, že třeba jednou mi to už dobíjelo trvale při 4 stupních nad nulou  a za pár dní, když bylo o 2 stupně chladněji, tak rekuparace normálně fungovala..

Vloženo

Trochu sa bojím že to nepomôže.

Ešte ma napadlo čo tak ísť opačnou metodou, nakodovať úplne obyčajnú bateriu, v tom prípade by mala nastúpiť ochrana aby bateriu neničilo a odstavi rekuperaciu.

Vloženo

Zni to logicky, muselo by se to otestovat, aby ta davalo konstantni napeti alespon kolem tech 14 V, protoze standardni autobaterie byvaji dobijeny nizsim napetim, u standardni autobaterie ve Felicii jsem mel v navodu k palubnimu PC uvedeno, ze palubni napeti by melo byt pri jizde 13,2 az 14,2 V, nemelo by prekrocit 14,5 V, protoze by doslo k prebijeni baterie. Ale to byly standardni baterie, dnesni EFB baterie snesou o trosku vyssi napeti, osobne se domnivam, ze pro EFB baterie je pri dobijeni nejlepsi konstantni napeti kolem 14,2 V az 14,4 V a myslim si, ze vyssi napeti nekdy az kolem 15 V, ke kteremu pri rekuperaci narazove dochazi, EFB baterii uz prebiji a poskozuje. 

skenovat0014.jpg     skenovat0015.jpg

Vloženo (editace)

Ak má niekto prístup k obyčajnej baterii 12V 60Ah a môže odfotiť ten kod na baterii a dať to sem skúsil by som to.

Ak nevie aký kod tak tu vo videu je:

https://www.youtube.com/watch?v=IJAScg6JrYI

Editováno: , autor: Eric_
Vloženo

Tak beru zpět...baterie byla na 70% a okolo 75% nastoupila rekuperace, okolní teplota okolo 15 stupňů. Stejně tak, když se změní adaptační hodnota, chvíli neběží rekuperace, asi z důvodu "analýzy" baterie, o které si jednotka pak myslí, že je nová. Takže beru zpět, nakódování na GEL nepomohlo. ;-(

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...