osobne Vloženo 21. Únor 2019 Sdílet Vloženo 21. Únor 2019 Kolik jsi platil za vypnutí start-stop? Také mě to čeká tak abych měl představu. Práce na 15 min? Dík Ja neplatil nic, jen jsem vytahl konektor z minusoveho polu autobaterie, prace na par sekund. 1 3 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Plzeňáček Vloženo 21. Únor 2019 Sdílet Vloženo 21. Únor 2019 Opakuji, není tam od Škodováků vytažený konektor, je to softwarová úprava. Které řešení tedy asi bude lepší, když ho zvolil zaměstnanec výrobce? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
osobne Vloženo 21. Únor 2019 Sdílet Vloženo 21. Únor 2019 Možná jen neznají fintu s konektorem, amatéři. ? 1 3 3 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
janci47 Vloženo 22. Únor 2019 Sdílet Vloženo 22. Únor 2019 (editace) Mám pocit, že sa tu točí debata okolo toho istého bez výsledku. Skúsme dôjsť k nejakému riešeniu....povedzme, že rekuperácia skutočne JE PROBLÉM a treba to riešiť. Otázka je ako? 1. Vytiahnutie konektora (neoverená funkčnosť, veľa ľudí tu na fóre je za/proti) 2. Návšteva Strakoníc (nepochybujem o tom, že to Ferda nevie, ale zo SR veľmi ďaleká cesta) 3. Vedeli by to spraviť v servise? (pochybujem) 4. ? 5.? . . . Doplňte, čo Vám napadá. Editováno: 22. Únor 2019, autor: janci47 1 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
osobne Vloženo 22. Únor 2019 Sdílet Vloženo 22. Únor 2019 Nenapadá mě nic dalšího v současné době a cesta do Strakonic je velmi daleká i pro velkou většinu občanů ČR. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Eric_ Vloženo 23. Únor 2019 Sdílet Vloženo 23. Únor 2019 janci47 Ideš na to dobre, ja by som tú zapeklitú rekuperáciu tiež odstránil, len ako, ferda25 je naozaj dosť ďaleko, kontaktoval som ho či nespolupracuje na Slovensku s niekym, a výsledok je nie. Škoda že nemá s niekym dohodu, bolo by to asi najlepšie riešenie, možno ak by sa našiel niekto bolo by po problémoch, stačilo by sa objednávať u ferdu25 a on by nás posúval k tomu čo má dohodu s ním, aby mal aj ferda25 svoju určitú maržu s toho nakoľko ide o jeho know how. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LukášCBR Vloženo 23. Únor 2019 Sdílet Vloženo 23. Únor 2019 Myslím, že nebude dlouho trvat a v rámci svého koníčku na to příjde i Igor (160R) z Bratislavy. 3 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rayx Vloženo 24. Únor 2019 Sdílet Vloženo 24. Únor 2019 (editace) No, oni by to měli znát i všichni technici od VAGu, je to jen záležitost nenakodování modulu "61 Regulace baterie" pod Gateway J533. Tím se nechá rekuperace / energy recovery / deaktivovat, aby altík dával trvale cca 14,5V. Maj na to i info materiál ... A koukám, že Caster to tady už taky napsal Editováno: 24. Únor 2019, autor: rayx 3 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 24. Únor 2019 Sdílet Vloženo 24. Únor 2019 Postup pro "konzumenty" by byl? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Eric_ Vloženo 25. Únor 2019 Sdílet Vloženo 25. Únor 2019 Ešte možnosť ako to uspešne urobiť a bola by to paráda. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Shaarky Vloženo 27. Únor 2019 Sdílet Vloženo 27. Únor 2019 (editace) Nevím, jestli to není předčasné, ale nakódoval jsem baterii jako GEL místo Fleece - a zdá se, že nabíjí konstantně bez rekuperace....potvrdím za více dnů. 19 - Adaptace - Battery adaptation .. S III nemá batery modul, takže se to musí nakódovat přímo v 19. Tak a teď pojďte do mě, ať je po mě . :-))) Chcete důkaz ? Sorry jako, až příště. ...nefunguje :-( --> Editováno: 28. Únor 2019, autor: Shaarky 1 3 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 27. Únor 2019 Sdílet Vloženo 27. Únor 2019 Jen pozor s porovnáváním teď při těchto teplotách, když je pod cca 10-5°C tak rekuperace nefunguje (auto dobíjí stále stejně). Takže pravdu ukáže až léto Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Shaarky Vloženo 27. Únor 2019 Sdílet Vloženo 27. Únor 2019 Sledoval jsem při 15 stupních a vypnutých spotřebičích... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ski1961 Vloženo 27. Únor 2019 Sdílet Vloženo 27. Únor 2019 @Martab ona ta hranice, kdy už to opravdu dobíjí není jednoznačná...já mám třeba z této zimy vyzkoušeno, že třeba jednou mi to už dobíjelo trvale při 4 stupních nad nulou a za pár dní, když bylo o 2 stupně chladněji, tak rekuparace normálně fungovala.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 27. Únor 2019 Sdílet Vloženo 27. Únor 2019 @ski1961 Ano, právě proto to píši, to že auto jednou dobíjí/nedobíjí naplno neznamená, že rekuperace je určitě vypnutá, kór při těchto mezních teplotách co panují teď venku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ski1961 Vloženo 27. Únor 2019 Sdílet Vloženo 27. Únor 2019 no uvidíme, co bude vysledováno..každopádně ted při teplotách 15 stupnů by měla rekuparce zcela jistě fungovat.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
osobne Vloženo 27. Únor 2019 Sdílet Vloženo 27. Únor 2019 A jake napeti ti to ukazuje? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Shaarky Vloženo 27. Únor 2019 Sdílet Vloženo 27. Únor 2019 Okolo 14.2V - jak přidávám plyn, jde to až na 14.5 V (battery voltage)... ráno bude nicméně opět okolo nuly, takže test až tak jedině odpoledne opět 1 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Eric_ Vloženo 28. Únor 2019 Sdílet Vloženo 28. Únor 2019 Trochu sa bojím že to nepomôže. Ešte ma napadlo čo tak ísť opačnou metodou, nakodovať úplne obyčajnú bateriu, v tom prípade by mala nastúpiť ochrana aby bateriu neničilo a odstavi rekuperaciu. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
osobne Vloženo 28. Únor 2019 Sdílet Vloženo 28. Únor 2019 Zni to logicky, muselo by se to otestovat, aby ta davalo konstantni napeti alespon kolem tech 14 V, protoze standardni autobaterie byvaji dobijeny nizsim napetim, u standardni autobaterie ve Felicii jsem mel v navodu k palubnimu PC uvedeno, ze palubni napeti by melo byt pri jizde 13,2 az 14,2 V, nemelo by prekrocit 14,5 V, protoze by doslo k prebijeni baterie. Ale to byly standardni baterie, dnesni EFB baterie snesou o trosku vyssi napeti, osobne se domnivam, ze pro EFB baterie je pri dobijeni nejlepsi konstantni napeti kolem 14,2 V az 14,4 V a myslim si, ze vyssi napeti nekdy az kolem 15 V, ke kteremu pri rekuperaci narazove dochazi, EFB baterii uz prebiji a poskozuje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Eric_ Vloženo 28. Únor 2019 Sdílet Vloženo 28. Únor 2019 (editace) Ak má niekto prístup k obyčajnej baterii 12V 60Ah a môže odfotiť ten kod na baterii a dať to sem skúsil by som to. Ak nevie aký kod tak tu vo videu je: https://www.youtube.com/watch?v=IJAScg6JrYI Editováno: 28. Únor 2019, autor: Eric_ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bady555 Vloženo 28. Únor 2019 Sdílet Vloženo 28. Únor 2019 eric odkial si? v okolie ke viem pomoct , mam vcp a ferda tiemwiever 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zwan Vloženo 28. Únor 2019 Sdílet Vloženo 28. Únor 2019 Už je to zase tady. Dnes odpo palubak ukazoval 17 stupňů. Napětí kleslo na 12,9 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Eric_ Vloženo 28. Únor 2019 Sdílet Vloženo 28. Únor 2019 před 19 minutami, bady555 napsal: eric odkial si? v okolie ke viem pomoct , mam vcp a ferda tiemwiever No rád by som ale Žilina.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Shaarky Vloženo 28. Únor 2019 Sdílet Vloženo 28. Únor 2019 Tak beru zpět...baterie byla na 70% a okolo 75% nastoupila rekuperace, okolní teplota okolo 15 stupňů. Stejně tak, když se změní adaptační hodnota, chvíli neběží rekuperace, asi z důvodu "analýzy" baterie, o které si jednotka pak myslí, že je nová. Takže beru zpět, nakódování na GEL nepomohlo. ;-( 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.