Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

zdravicko mam problem s mojim scoutom dymil  pri starte tak isto v tahu vyssia spotreba cca liter

Dal som repas vstrekov a bez zmeny dymi stale    Vstreky podla testu boli 80% pred repasom 

2.0 tdi Pd s DPF turbo tlaky ok filter cisty tlaky tiez ok 1400€ v prdeli a bez vysledku 

Nema niekdo skusenost co dalej?

vdaka martin

Vloženo

Zkontroluj těsnost vzduchových hadic, nebo jestli v tom systému někde není restrikce (třeba ucpanej EGR/klapka tak, že ten černej hnus snížil průměr otvoru třeba na polovinu... něco takovýhohle: https://www.carboncleaningusa.com/ressources/images/Datasheet/How to clean the EGR valve2.jpg ).

Nebo mě pak napadá nefunkční váha vzduchu, každopádně obojí má stejnej následek - ECU motoru si myslí, že se do motoru dostává X vzduchu, nadávkuje k tomu patričně paliva, ale do válce doputuje jen část, neshoří všechno palivo a letí ven výfukem.

• o 4 týdny později...
Vloženo

Já bych našel nějakýho servisáka co se na ty diesely specializuje a dokáže to nějak natlakovat a tu netěsnost najít. (pokud nevíš koho, tak ve světě motorů dělali články s Danielem Říhou / autostyl Trutnov, a přišel mi jako že se hodně vyzná, ale tohle by měl snad zvládnout každej šikovnější člověk co právě nevylezl ze školy)

Vloženo

Ved toto ze najst nejakeho odbornika u nas naokolo nic moc vy ste v tomto zbehly za kazdym rohom nejaky sikovny skodovak myli ma to ze to auto zadymi ciernym hned pri starte skusim to egr zaslepit a uvidime co dalej ostava pokus omyl ale vdaka za radu

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...