Přejít na obsah

Chiptuning

Doporučené příspěvky

Vloženo (editace)

chlapci skodovacke motory posledne boli 1,4 MPi a 1,0 MPi, ktore vychadzali este z konstrukcie motora S 1000 MB

vsetko ostatne su konstrukcne VW motory .. aj HTP ...

Editováno: , autor: LUKY-007
Vloženo
Jasne ze 1,6 nie je je to VW zastaraly ale 1,4 si myslim ze je ako aj HTP ci sa mylim?

Ne, ne 1.6 a 1.4 jsou úplně stejné motory, liší se jen zdvihem.HTP je zcela jiné.S tím čipem to může být i tak, že v Cimbu nechtějí riskovat poškození těchto motorů-je u nich problém, že blok a celé klikové ústrojí je považováno za jeden konstrukční díl a např. při prasknutí ojnice se mení celé klikové ústrojí včetně bloku motoru-bude to značně drahá oprava.

Vloženo (editace)
No pokial viem trojhrncek vyvyjala skodfka.

podielala sa na vyvoji ako sucast koncernu volkswagen a pre koncern volkswagen ved tie motory su vo fabii roome, pole, foxe, ibize ....

ale tusim len v CZ sa vyrabali ... pre cely koncern ..

Rosta .. tiez predpokladam ze je to tak ako pises ....

Editováno: , autor: LUKY-007
Vloženo (editace)

Nemýlíš,nejsou zcela totožné(moje první info nebyla zcela přesná), oba mají vrtání 76,5 mm a liší se zdvihem - pro čipování je spíše důležité, klikový mechanismus se v případě poškození mění včetně bloku motoru (platí pro oba mototry), což může být důvod proč se jimi Cimbu nezabývá.Riziko poškození nějakého dílu na klikovém mechanismu po čipu přeci jen je a u těchto motorů je oprava drahá.

Editováno: , autor: foromen
NECITUJ předešlý příspěvek, čti pravidla.
Vloženo (editace)

To JaKr:

Je to jak píšeš 1.4 řemen, 1.6 řetěz.

To Rosta 1.8:

Motory 1.4 a 1.6 opravdu nejsou úplně stejné. Je to jako F2 a Roomster neliší se jen vleikostí kufru :). Jasně, že spolu mají hodně společného (třeba odlitek bloku motoru), ale odlišností je na druhou stranu víc než dost. Mimo řetěz to bude tuším přestavovač vačkového hřídele, smozřejmě hlava a pod..

Vrtání mají oba prům. 76,5mm zdvih je 75,6mm/ resp. 86,9mm.

Motor 1.6 77kW je konstrukčně odvozen z motoru 1.6 85kW. Zní to divně, ale je to tak.

Editováno: , autor: Ben
Vloženo (editace)

Jo, je to tak,mě spíš šlo o to proč se jimi Cimbu nezabývá.Své nepřesné tvrzení jsem již opravil v horním příspěvku.

Editováno: , autor: foromen
NECITUJ předešlý příspěvek, čti pravidla.
  • o 2 týdny později...
Vloženo
:) Cau chtel bych se zeptat zda li ma nekdo skusenosti s www.abctuning.cz maji chip pro 1.2 40kw zvyseni az na 52kw a 130 Nm. Cena ale 9000kc. Rozhoduji se do toho jit ale nic sem o nich neslysel.... diky
Vloženo
Ked som bol na chipovani p.Janda alias CIMBU mi povedal ze motory 1,4 a 1,6 nerobia nakolko tam nie je co zlepsit motory su vyspickovane na velmi dobry vykon a konstrukcne su velmi zastarale nemaju natacacie klapky a este nieco co spomynal.Nic sa neda robit aj motory starnu.Skodovka by sa mala zbadat a zacat robit aj lepsie motory

Tak to jsi mě nepotěšil. Bohužel. :feve:

• o 2 týdny později...
  • o 2 týdny později...
Vloženo

Tak já zrovna dnes dojel z chipu od CIMBU - mám vyměněnou jednotku, max spokojenost - motor táhne krásně od spoda a auto je fakt živé, tahá nádherně i na 5.stupeň od 120ti ... prostě lahoda. 113kW je poznat :-)

• o 2 týdny později...
Vloženo
Tady se porad mluvi o cimbu.. ale cos mym motorem fabule 1.4. 16v 74 kw to v nabidce na upravu pan cimbo nema.. muzete mi nekdo poradit kde to nachipovat?A ma to do meho motoru smysl? Diky vsem za odpovedi AMBRI :skoda:

jsem na tom stejně.... taky se sháním po nějaké firmě která by mi dokázala mou 1.4 74 kw upravit. jde mi hlavně o zaručenou firmu u které zaplatím skutečně provedenou práci..... ne jako třeba ABC Tuning a dal.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...