Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Zdravím, oživuji téma. Mám rapid 8/2019 1.0 81kw. Při každém nastartování a následném řazení zpátečky to jde jako přes zuby. Je špatná spojka? Jednička mi to nedělá. Mám prodlouženou záruku na 5 let.  Díky za odpověď

• 1 měsíc později...

Ahoj všichni, 

já teda hlásím, že mi na Rapidu SB MR2019 odešla jedna svíčka v 50 000 km. Autu najednou strašně kolísaly otáčky, z motoru jsem  měl pocit, že se v autě tak mele, že z něj asi vyskočí. Dovezli jsme do Škoda servisu a oprava byla pár tisíc, tuším že to bylo kolem 3000 - 3500,- . Teď mi začala svítit žlutá kontrolka motoru a auto píše závada start/stop, tak uvidíme co to bude, každopádně nepociťuju, že by se na jízdě cokoliv projevilo.

Pokud jste se s tím už setkali tak dejte vědět, co by to mohlo být.  

Já bych si v rapidu každopádně 50tis.svíčky nenechal. Zatím mám najeto 30+ a při servisu brzdovky půjdou... 

No a to na nových škodovkách je predpísaný servisný interval na sviečky po 100 000 km. :)

Opravdu? Měl jsem za to, ze je to 5 let/60 tis km. 

• 2 měsíce později...

Měl bych takový dotaz ohledně kontrolky MIL (oranžová, tvar motoru). Kontrolka mi zhasne vždy cca 1-2 sekundy po nastartování motoru, ne tedy okamžitě. Auto (Rapid 1,0TSI DKRC) mám krátce, tak ani nevím jestli je to normální jev, či nikoli. Jak tato kontrolka zhasíná na Vašich 1,0TSI po nastartování? Díky

Dôležité je, že nakoniec zhasne a nerozsvietí sa. Ďalej by som to nerozpitvával, všetko je ako má byť. 

Díky za vysvětlení. Na jiných autech mi zhasíná okamžitě, tady až takto po chvilce. Pro sichr, čekají mě nové svíčky (mají už 50.000km) spolu s dalším servisem, tak nechám načíst paměť závad.

Nič tam v pamäti možno ani nebude, skôr tie dlhšie svietiace kontrolky spôsobuje pokles napätia pri štarte, hlavne v minulosti na predchádzajúcich modeloch zvykla tak svietiť napríklad kontrolka ABS po štarte ešte nejakú chvíľu. Ale na funkčnosť to nemalo žiaden vplyv, poprípade stačilo len dobiť aku. 

Jen doplňuji, včera jsem popojížděl novou Scalou 1,5tsi a projev té kontrolky naprosto stejný, po cca 2 sec zhasne, takže jsem naprosto v klidu 🙂

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.