E300 Vloženo 21. Březen 2019 Sdílet Vloženo 21. Březen 2019 Začala mi znicehonic brutálně hucet přední náprava, dělalo to na zimních, dela to i na letních. Cca od 50km/h nahoru. Ložiska to určitě nejsou, jsem po servisu předních ramen, rozvodu i zadnich ložisek. Mechanik nikde nic nevidí. Lupe mi sice v LP kole v rejdu, takže počítám LP homokineticky kloub je v háji, budu měnit. Ale otázka zní, muze i nesnesitelně hucet? Zatáčky, levá, prava, brzda, na tom zvuku vůbec nic nemění. Když vyradim zvuk zůstává, takže převodovka zřejmě také ne. Najeto 202.000km mate někdo podobnou zkušenost prosím? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McMatej Vloženo 21. Březen 2019 Sdílet Vloženo 21. Březen 2019 Já jsem si jednou naběhnul, taky "něco" hučelo - skučelo nezávisle na otáčkách motoru, závisle na rychlosti. Usoudil jsem, že ložisko v převodovce (jediná ta se točí pořád když jede auto), převodovka ven, všechno zdravé, svěží, bez vůlí ...... Už nevím jak jsem na to přišel, ale nakonec to dělala vrtule od větráku, za jízdy s ní točil vítr. :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza K. Vloženo 21. Březen 2019 Sdílet Vloženo 21. Březen 2019 Já ti nevím, můj názor je, že homokineťák nehučí (vnější) ale spíš praská v rejdu, vnitřní (u převodovky) spíš způsobuje vibrace v záběru. Jestli něco vysloveně hučí, sázel bych na ložiska nebo blbá geo. Nebo byly přední ložiska teď měněný, kontroloval je někdo? Mění se intenzita hučení při zatočení? Nejde to od převodovky? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 21. Březen 2019 Sdílet Vloženo 21. Březen 2019 homokineťák určitě hučet nebude, jak bylo řečeno v rejdu v něm lupe, praská, při rovné jízdě klepe popř. rozvibruje nápravu (vlastní zkušenost). Sázel bych to na ložisko Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.