Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Nez tady zase zacnou breky nad "domacim postavenim", tak doporucuju zkontrolovat napr. cenu OIII v Rakousku. Pak si odpovezte, jestli budete svobodne pracovat za mzdu nizsi o ctvrtinu, tretinu apod. Pokud odpovite kladne, respektuju pravo nadavat na kvoty jednotlivych zemi.

Dík. Otevřelo mi to oči. Už chápu proč na nás kašlou. Cena OIII Active 1,2TSi 63 kW cena v ČR 342 900,- Kč, totéž v Rakousku 530 359,- Kč (19150 Euro, přepočteno dnešním kurzem ČNB 27,695 Kč/Euro). Už se nedivím, že nedodávají pro blbý čecháčky a lifrujou to do ciziny. 

Vloženo

Já bych to tak tragicky neviděl. Buďme rádi, že je tu taková konkurence mezi prodejci, že máme jedny z nejlevnějších aut v Evropě. A to už dlouhodobě. Není tomu tak ve všech komoditách, jak všichni víme a jak všichni nadáváme. Takže co vlastně chceme? 

S tím brzděním dodávek to může být pro Škodu dvousečné. Může dojít k bodu zvratu, kdy se zákazníci nase*ou a začne odliv. A to je velmi setrvačné. Dlouho trvá, než zákazníci odejdou a pak trvá ještě dýl, než se zase vrátí. Je to vše na uvážení managementu ŠA. 

Vloženo

Tak ráno zvonil telefon od dealera a jsem nyní zase o kousek dál..

Octavia Combi III, 2,0 TDI, 110 kw, Elegance plus, černá perleť.

Objednáno: 14.11.2014.

Dnes informace: výroba 10. KT (v týdnu od 2.3.2015)

Cca okolo 7.3. 2015 předání..

(dealer naznačil, že výroba může být i o malinko dříve)

Hned je na světě lépe. :kol-31:

Vloženo

Tak se také přidávám:

Octavia RS 2,0 TSI, manuál, šedá METAL metalíza

Objednával jsem 30.12.2014 a v pondělí mě prodejce volal, že se bude vyrábět 12.KT a toto prý ještě minulý týden psalo 11.KT. Takže dodání koncem března, což je super, protože nemusím řešit zimáky  :kol-47:

Každopádně v době kdy jsem objednával mě prodejce říkal, že dodačka na RS v liftu je kolem 3,5 měsíců, nicméně kombi až 5 měsíců, takže kdo má kombi je na tom podstatně hůř no...

• o 2 týdny později...
Vloženo

Jde o firemní auto, takže to zdržení s předáním bylo na straně firmy a souviselo s vánoci a koncem roku. Ale to není podstatný, spíše je vidět, že auto bylo vyrobeno za necelé 2 měsíce.

Vloženo

Ahojte to je zvlastni.... reaguji na Vilém Matyáš

Ja objednaval Octavia RS 2,0 TSI - liftback, manuál začátkem prosince a nikdo zatím nevolal :(

podle jakeho klice to v MB dělají tuší někdo?

Já objednával (stejný model a motor) 21.11. a příští týden jde do výroby.

Osobně doporučuji pravidelný kontakt s prodejcem a ptát se a ptát se a ptát se. Nějaký chronologický systém v Bouli jistě bude, ale některých dílů (údajně např. střešní okna a parkovací kamery) je málo, takže auto bez nich může být vyrobeno podstatně dříve, než s nimi, ale krom prodejců a automobilky do toho podle mne nikdo nevidí.

Vloženo

Hele tak u mě ještě změna, v pondělí jsem doobjednával do RS Kessy a Intelligent Light Assistant a prodejce mi psal, že termín výroby posunuli dokonce už na 8KT, takže začátkem března bych měl auto přebírat. Tak vážně nevím, jaký v tom je systém, od objednání do dodání by to u mě mělo být 2 měsíce, což je super, nechápu, že ještě nemáš info, ale jak psal mischicka, je dobré se prodejce ptát, i když já se ptát nemusel, prodejce mi sám hned psal, jakmile byl znám termín výroby, no asi je to v každém salonu jinak...

Vloženo

Systém tam určitě bude, jinak by to byl jeden velký mrdník, ale jak přesně funguje, jak moc se dá ovlivnit ze strany prodejce a jak moc je závislý na výbavě a aktuální dostupnosti dílů, to ví asi jen v Bouli.

Co jsem zaznamenal já je určitý posun směrem k dřívější výrobě zřejmě v souvislosti s tím, že před koncem roku spousta prodejců předobjednala vozy, o kterých si myslela, že je prodá firmám, které budou chtít uchránit peníze před státem a nakonec se některá auta ani nevyráběla.

Vloženo

Nedalo mi to a zavolal jsme do Autosalon a ze ptal se jak to vypadá  s termínem a informace je na svetě ;)

Octavia RS Lift 2.0 TSI, manuál a pár drobnosti k tomu.. :)

objednáno první týden v prosince

termín dodání 1. týden v březnu...

Chci vyjet na jaře, takže paráda :)

Vloženo

OIII Scout 1.8TSI objednáno začátek listopadu, v polovině ledna jsem dostal termín na 9. KT (konec února). Tak uvidíme. Jsou to 4 měsíce.

Prodejce říkal, že má zkušenost, že to občas bývá o 1-2 týdny dřív. Tak snad se ozve ;)

Jinak zkušenosti z Porsche ČB a maximální spokojenost. Na každý mail mi prodejce odpoví, zavolá, dělal mi i 3x změny a pořád děkoval, že jsem si u nich vůz zakoupil.... Kéž by se takhle dalo mluvit i o jiných. V Havlíčkově Brodě mi na dotaz na Scouta na svezení do telefonu rovnou řekli "A k čemu vám to bude? vy si ho snad chcete koupit?!" ... Po obvolání 25-30ti salonů po ČR a jejich přístupu jsem zjistil, že jedině v ČB za to stojí s nima komunikovat...

No možná ještě aby se nesnažil...konfigurátor = 940 tisíc.

Kamarád objednal OIII 1.6TDI v 2.KT 2015 a datum výroby má 8.KT ... Docela mazec. Asi jim dobře padnul zrovna do výroby...

Vloženo

Bohužel máš pravdu - v mém případě to nebylo 30 ale jen 12 salónů a naivně jsem si na začátku myslel, že se budou moct "přetrhnout", když si chci koupit auto a není to Citigiobasic, ale některé prodejce jsem vyloženě obtěžoval už jen poptávkou.

Vloženo (editace)

A co sis objednal? (sorry nepročítal jsem pokud jsi to psal) ... já jim volal kvůli tomu, že jsem nikde po ČR nemohl sehnat předváděčku Scouta. A natož benzínovýho. Když jsem sehnal 2 kousky někde po ČR (naštěstí jeden byl právě kousek v Budějkách), tak samozřejmě bez výbavy a hlavně to byla nafta. Prej benzínový nikde nemaj :( Ani sjet si s 1.8TSI moc nešlo, že to tak lidi nekupujou.

Asi to prodejci brali tak, že někdo chce stejně něco co si nakonec nekoupí, tak to nemá smysl...

Každopádně čekání 4 měsíce. Ano, je to reálný (bál jsem se že to bude až půl roku nebo i víc), ale člověk se zatraceně těší!!!

Edit: už to vidím :) benzínový RSo...

Editováno: , autor: dastax

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...