Kuchar7 Vloženo 24. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 24. Listopad 2020 Adaptéry třetích stran nejsou aplikací OBDeleven podporovány. Zařízení má jedinečný firmware. https://obdeleven.com/cs/faqs/obdeleven-device.html 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
losllanos1 Vloženo 29. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 29. Listopad 2020 V 14. 11. 2020 na 23:21, Михаил Михайлов napsal: Ahoj. Pomozte mi, prosím. potřebujete diagnostický protokol bloku 5f z ODIS nebo VCDS s úpravami a kódováním. Potřebné od MIB3 bolero z maximální konfigurace. hlavní věc je, že je bezdrátový smartlink aktivován. No mne sa najviac rata ze tutok chalanisko zhana presne to co ja . A nikto nic som ochotny za to aj zaplatit nie koli bezdratovenu smartlinku ale pre to aby mi niekto poradil ako sa da odstranit pomocou codovania F5 ziadost na potvrdenie pripojenia carplay . Cize zakazat aby si radio pytalo potvrdenie od mobilu ci inneho zariadenia Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hannys85 Vloženo 29. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 29. Listopad 2020 Počkejte, ona existuje teorieticky možnost, jak dostat do Scaly style (kde mám klasický smartlink) dostat i bezdrátový smartlink, když oficiální cestou to nejde ? Mě by se to náramně hodilo, přišel by tím člověk o záruku ?a Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vitorli Vloženo 3. leden 2021 Sdílet Vloženo 3. leden 2021 Ahoj, chtěl bych poprosit o pomoc a radu. Před Vánoci když byl čas tak jsem si u známého nastavil pár drobností na mé Scale (svícení zadních vnitřních obrysovek při denním svícení, vypnutí zvukové signalizace při otevřených dveřích a vypnutém motoru atd. a také pokus o zapnutí některých rozšířených menu v Infotaimentu). Vše se povedlo k mé spokojenosti a vše se zdálo OK. Nicméně před pár dny jsem si všiml, že jedno menu v Infotaimentu není dostupné, respektive je vidět, ale nejde otevřít. Jde o to kde se nastavují vlastnosti tuším že oken (napíše to že tato nabídka není nyní dostupná). Hned jsem si to spojil s úpravou co jsem dělal a vše jsme dle zálohy vrátili, ale i když je vše zpět, tak je menu stále nedostupné. Následně jsem pak našel informace, že u Scaly vyrobené v druhé polovině 2020 už tyto úpravy vyžadují jiný postup. Mám stažený kompletní přehled ECU s kódováním a opravdu i když kódování je stejné jako původní, tak u dvou ECU je chybový kód) : ECU: 17. Dashboard (16777010 Raw code: FFFF32) ECU: 5F. Electronic Information System 1 (7203 Raw code: 001C23) Nepodařilo se mi nikde dohledat co je to za chyby, což by mě pak třeba navedlo na jejich odstranění. V zásadě nejde o nic podstatného, nikterak to v používání nevadí, ale spíše jde o princip. Instrument cluster Part #: 654920740A Component: KOMBI Coding: 07A402026180000801883A031001000800000000 (hex) [16777010 Raw code: FFFF32] Infotainment system Part #: 654035871B Component: MU-E--ER Coding: 33703000000000000000000000000000000000000000000000 (hex) [7203 Raw code: 001C23] Předem díky za jakékoliv nasměrování čím by to mohlo být a jak se toho zbavit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
altra Vloženo 3. leden 2021 Sdílet Vloženo 3. leden 2021 (editace) Kdyby se tu objevil návod od znalých jak začít, tak by se dalo začít laborovat. Bohužel se tu nikdo nesvěří, odkud čerpá informace, takže nevěřím, že někdo poradí... Nenašel jsem to tu ani v náznaku :( Editováno: 3. leden 2021, autor: altra 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kolacek12 Vloženo 9. leden 2021 Sdílet Vloženo 9. leden 2021 Měl jsem ten samý problém - nešla otevřít položka v menu - teď přesně nevím, jak se to jmenuje Okna a dveře nebo zamykání, tak nějak. Musel jsem s tím do servisu, tam se s tím přes dvě hodiny mordovali a nakonec opravili. Nic jsem nekódoval, takže s kódováním to nemá nic společného, na 99% jsi to měl nefunkční i před kódováním, jen sis toho nevšiml. Já tuto položku nastavil hned po koupi auta a až po půl roce jsem chtěl zrušit centrální zamykání po rozjezdu a ejhle, ono nic. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nedo Vloženo 10. leden 2021 Sdílet Vloženo 10. leden 2021 Zdravím, mám scalu 1.6TDI vyrobeno 3/2019. Nemá někdo tušení proč mi s ní nechce fungovat VCDS 20.4? Píše mi to hlášku nepodporované vozidlo, takže s tím nejsem schopen nic nastavit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
roubic Vloženo 10. leden 2021 Sdílet Vloženo 10. leden 2021 před 23 minutami, nedo napsal: Zdravím, mám scalu 1.6TDI vyrobeno 3/2019. Nemá někdo tušení proč mi s ní nechce fungovat VCDS 20.4? Píše mi to hlášku nepodporované vozidlo, takže s tím nejsem schopen nic nastavit. Mas original vcds ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nedo Vloženo 10. leden 2021 Sdílet Vloženo 10. leden 2021 (editace) Nemám, proč je to problém? Editováno: 10. leden 2021, autor: nedo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TOMUS Vloženo 10. leden 2021 Sdílet Vloženo 10. leden 2021 (editace) S cinsky klonem jsou obvykle problemy tohoto typu. Proto jsem zvolil origo OBDeleven. S timto nemam problem Editováno: 10. leden 2021, autor: TOMUS Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nedo Vloženo 10. leden 2021 Sdílet Vloženo 10. leden 2021 aha, tak díky za info:-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
roubic Vloženo 10. leden 2021 Sdílet Vloženo 10. leden 2021 před 9 minutami, nedo napsal: Nemám, proč je to problém? Jednoduche protoze china nema hex v2 a uds jak se tvari je to obycejnej hexcan prebalenej :) takze na tohle auto uz bohuzel k nicemu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vitorli Vloženo 11. leden 2021 Sdílet Vloženo 11. leden 2021 V 9. 1. 2021 na 19:41, Kolacek12 napsal: Měl jsem ten samý problém - nešla otevřít položka v menu - teď přesně nevím, jak se to jmenuje Okna a dveře nebo zamykání, tak nějak. Musel jsem s tím do servisu, tam se s tím přes dvě hodiny mordovali a nakonec opravili. Nic jsem nekódoval, takže s kódováním to nemá nic společného, na 99% jsi to měl nefunkční i před kódováním, jen sis toho nevšiml. Já tuto položku nastavil hned po koupi auta a až po půl roce jsem chtěl zrušit centrální zamykání po rozjezdu a ejhle, ono nic. Aha, no vidíš tahle varianta mě vůbec nenapadla :-) Je to tak jak píšeš, opravdu jsem v tom menu asi nikdy nebyl a ano je to menu "Zavírání a otvírání". Dokonce mám od kolegy z jeho auta vyfocené jak má vypadat :-) No teď jde o to, aby to na mě nesvedli, protože bude v logu vidět že jsem se připojoval kabelem... No uvidíme v na jaře půjdu na 30tis. km servis, tak se uvidí, jak se budou k tomu stavit. Děkuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michal T. Vloženo 11. leden 2021 Sdílet Vloženo 11. leden 2021 Dotaz - pokud se v servisu aktualizuje infotainment na vyšší verzi, dojde ke ztrátě nakódovaných vylepšení? Přeci jen bych si rád nějaké věci dodělal/nechal dodělat. Namátkou: - pamět jízdního režimu - paměť zap/vyp lane assistu - deaktivace SS - vypnutí pípání po otevření dveří - čtení značek na virtual kokpitu - zavírání kufru stisknutím tlačítka ve dvěřích/na DO - možnost adaptivního vedení v pruzích - zavření oken při dešti (pokud lze u aut s deštovým senzorem) Jsem člověk, co jede na zálohy a změny si zapisuje, takže bych se nebál do toho juknout sám. Trochu jsem koukal po možnostech, ale: 1) VCDS by bylo asi ideální, ale tam je to mezi 10-15k CZK, což pro "jednorázové" kódování asi nechci vydávat ze své peněženky. 2) OBDeleven - asi cenově OK, nicméně u "dlouhého kódování" člověk neví co jedntlivé Bity mění. A ty předpřipravné úpravy jedním "klikem" - Scala jich má minimum. Takže mi vychází, že je lepší si to u někoho nechat udělat. Otázka je, co se stane, až vyleze (a snad už ano) aktualizace Amundsenu :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 11. leden 2021 Sdílet Vloženo 11. leden 2021 Nevím jak je to u Scaly s MIB3, nicméně u MIB1/2 ani výměna jednotky MIB většinu kódování neovlivní (krom toho co se týká přímo MIB jako OffRoad menu a podobné, dodělaný senzor deště, nebo Corner a další fungují). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
seetr Vloženo 11. leden 2021 Sdílet Vloženo 11. leden 2021 před 6 hodinami, Michal T. napsal: Dotaz - pokud se v servisu aktualizuje infotainment na vyšší verzi, dojde ke ztrátě nakódovaných vylepšení? ## ke ztrátě nedojde. Přeci jen bych si rád nějaké věci dodělal/nechal dodělat. Namátkou: - pamět jízdního režimu ## nemám, ale lze - paměť zap/vyp lane assistu ## výborná to věc..už jsem to nezapnul:) - deaktivace SS ##? - vypnutí pípání po otevření dveří ## nelze - čtení značek na virtual kokpitu ## vyžaduje aktualizaci firmware čelní kamery. Je to časově náročnější.ale pak lze aktivovat prediktivni ACC a s DSG to nema chybu ;) - zavírání kufru stisknutím tlačítka ve dvěřích/na DO ## neni problém , paráda - možnost adaptivního vedení v pruzích ## podle mě k ničemu. Tato funkce je ještě horší.jak klasický line asist..protože vám to v podstatě permanentně sahá do řízení.a na volantu cítíte neustálé odpor..vypnul jsem celý line asist a je klid:) - zavření oken při dešti (pokud lze u aut s deštovým senzorem) ## nemám aktivovani Jsem člověk, co jede na zálohy a změny si zapisuje, takže bych se nebál do toho juknout sám. Trochu jsem koukal po možnostech, ale: 1) VCDS by bylo asi ideální, ale tam je to mezi 10-15k CZK, což pro "jednorázové" kódování asi nechci vydávat ze své peněženky. 2) OBDeleven - asi cenově OK, nicméně u "dlouhého kódování" člověk neví co jedntlivé Bity mění. A ty předpřipravné úpravy jedním "klikem" - Scala jich má minimum. ## k tomu bych řekl asi toto: domluvte si návštěvu s Ferdou, má na to veškerou výbavu a za 2 hodiny máte hotovo za 1/3 ceny Kodovaci jednotky a hlavně s jistotou. NELITUJI 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 19. leden 2021 Sdílet Vloženo 19. leden 2021 @Ran9 Pochopil jsme správně, že se u Scaly s "LOW" světli povedli aktivovat animované blinkry a segment světel na dveřích? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
keras Vloženo 23. Březen 2021 Sdílet Vloženo 23. Březen 2021 (editace) Co doporučíte na Scalu 9/2021 za diag. na zprovoznění Light asistenta? Klony vcds s hex-v2 jsou jen převlečené hex-can a nefungují. Navíc nová platforma mbq potřebuje online přístup do škodovky protože to má "plovoucí kódy" Takže Čína nebude nikdy fungovat. Obdeleven přes BT nebo Carista s Elmem? Vše musí být online. Co vyjde nejlevněji a dokáže to zprovoznit + pár dalších věcí jako SS, alarm.... Díky. Editováno: 24. Březen 2021, autor: keras Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
keras Vloženo 25. Březen 2021 Sdílet Vloženo 25. Březen 2021 Nevíte zda má Scala 8/2019 ochranu SFD? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Gladstone Šafrata Vloženo 28. Březen 2021 Sdílet Vloženo 28. Březen 2021 V 23. 3. 2021 na 21:25, keras napsal: Co doporučíte na Scalu 9/2021 za diag. na zprovoznění Light asistenta? Klony vcds s hex-v2 jsou jen převlečené hex-can a nefungují. Navíc nová platforma mbq potřebuje online přístup do škodovky protože to má "plovoucí kódy" Takže Čína nebude nikdy fungovat. Obdeleven přes BT nebo Carista s Elmem? Vše musí být online. Co vyjde nejlevněji a dokáže to zprovoznit + pár dalších věcí jako SS, alarm.... Díky. Já mám tuto: https://www.aliexpress.com/item/1005002345284449.html?spm=2114.12010615.8148356.2.6d3021450VMDm8 A je to opravdu Hex-V2, ne žádný převlečený Hex-CAN, mám to otestováno na své Scale, aktivoval jsem si s tím Light Assist a dalších pár věcí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
keras Vloženo 28. Březen 2021 Sdílet Vloženo 28. Březen 2021 (editace) Super, moc Ti Martine děkuji za velice tajné informace 😀👍 Šlo Ti to v České verzi nebo si musel. použít Anglickou?? Jaký datum výroby máš Scalu??? To je důležité... Jo a nechtělo to online připojení? Děkuji (děkujeme) Editováno: 28. Březen 2021, autor: keras Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
keras Vloženo 9. Duben 2021 Sdílet Vloženo 9. Duben 2021 (editace) Tenhle z Polska 👍 edit: tak už NE. Nekupovat. V PL už není. A za 32 doláčů to není V2! Pozor na to. Editováno: 24. Duben 2021, autor: keras Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vlad1130 Vloženo 16. Duben 2021 Sdílet Vloženo 16. Duben 2021 Zdravím, ten z Polska je vyzkoušený na SWCALA/KAMIQ ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
keras Vloženo 18. Duben 2021 Sdílet Vloženo 18. Duben 2021 Je to opravdový hex V2 s ARM čipem. Také je tam podstatně jiná cena. Na Scale funkční, bohužel už v PL nemají, takže jedině china. Ale funguje. SFD Scala nemá. Kupujte, mužem si sem dávat komplet návody jak je to běžné na zahraničních fórech...!!!!!!!! Nejprve zálohujte: aplikace - mapování kanálů Tam vybrat celé vozidlo, přizpůsobení a uložit jako syrový hex!!! Všechno co měníte si psát, dělat snímky obrazovky, zálohovat!!! 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
keras Vloženo 22. Duben 2021 Sdílet Vloženo 22. Duben 2021 Takže nakódováno s hex-v2: -úroveň výstrahy LA -adaptivní LA -pamatovaní si posledního stavu LA (on/off) -rychlost větráku klimatizace zobrazující se dole na klimě -alarm při vniknutí do auta - blinkry a klakson -light asistent FERNLICHTASSISTEN RESET - zapnout. Při vypnutí a ponechání autom. světel zapnutých to občas při dalším zapnutí auta napíše na maxidotu závada light assistenta. Nevím proč, možná jen, že stojím hned za dalším autem? Při nastavení Resetu je to OK. -pulsovaní tlačítka start -dojezd oken po zamknutí auta 1 stiskem DO Ale co hlavně!!!!!!!!! Skála už nemá tu posranou wlan na blbým kanále v pětigigu, ale vysílá na klasických 2,4GHz!!!!! Takže co? Takže funguje android auto bezdrátově!!!!! na jakémkoliv androidím mobilu. Teda kde jde nainstalovat AA. Na mobilu pustit wifi, najde to Skálu, připojit se a taky mít puštěné BT a připojit se. V AA pak aktivovat bezdrátové připojení. A voalá AA jede vzduchem stejně jak na iPhonu. Odzkoušeno - funguje. Tady máte postup lumpové. Dělám to pro zábavu a zadarmo!!! Proto to sem dávám od toho fórum je, jak všichni vědí, že ano🤣!!! VCDS hex-v2 s ARM čipem. Jednotka 5F - Elektro info Přizpůsobení - 10 Kanál - (skoro úplně dole) function configuration connectivity WIFI Hotspot 5GHz - vypnout function configuration connectivity WIFI Hotspot 2,4GHz - zapnout Restart rádia a už ho vidí všechny telefony!!! ---------------- Jsem zvědavej kdo na tom začne vydělávat 🤪 Jo tady je fotka té úrovně větráku: 2 1 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.