Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo (editace)

Ahoj,

chtěl bych Vás poprosit o názor na velikost kol.

Brzy se stanu majitelem Superba III Sportline, který sedí na 18 palcových kolech.

Mám zkušenosti z Octavia II RS (r.v. 2008), který je na 18 palcových kolech strašný kostitřas.

Tak se chci zeptat jestli mám koukat po 17 palcových kolech, nebo 18-ti palcová kola budou dobrou volbou pro tento typ rodinného vozu

Děkuji za vaše názory.

Editováno: , autor: Pavel37
Vloženo

Mám sportline sedan 4x4 s DCC a na 18" je auto výrazne komfortnejšie aj ak je DCC v režime SPORT oproti predošlej O3 RS combi bez DCC.

Myslím, že budeš s 18" OK.

S DCC by sa dalo uvažovať aj o väčších.

Vloženo (editace)

Ja mam na aute 19ky s DCC a komfort je v pohode, neni to tvrde ani na rezim sport. Co je ale problem jsou diry, pricne  prahy apod na silnici, jsou to dost hnusne rany a mam pocit, ze prorazeni je jen otazkou casu.

Editováno: , autor: 5icz
Vloženo

DCC rezim SPORT by mal byt este tvrdsi oproti sportovemu podvozku bez DCC dodavanemu standardne vo verzii sportline.
a ano. medzi zimnymi 17" (conti) a letnymi 18" (pirelli) je citelny rozdiel, no zaroven O3 RS bola na 18" vyrazne horsia (co sa tyka komfortu) a na nej bol rozdiel v komforte medzi zimnymi 17" a letnymi 18" obrovsky

na tych 18" v DCC rezime SPORT sice citit nerovnosti, no nenazval by som to kostitrasom ako O3 RS

Vloženo

Jezdím se SIII sportline s DCC letní i zimní kola 18" 235/45. Výraznou část času používám DCC režim sport nebo individual (mám individual trochu přitvrzený od Ferdy - nastavení DCC z Arteonu). Trochu si vyčítám, že jsem nevzal 19" kola. Mezi letními a zimními 18" pneu není v komfortu žádný rozdíl (v trakci samozřejmě propastný rozdíl je).

Doma mám SII bez DCC na 18" 225/35, kterým teď jezdí žena. Tam je opravdu cítět každý kamínek. Na příčný práh si nedovolím najet rychleji než 10 km/h. Předpokládám, že O2 na 18", kterou zmiňuje Pavel37, bude ještě horší. SIII 18" v nastavení DCC normal bych komfortem drncání srovnal s OII 16" 205/55 . Možná skoro OII 15" 195/65.

Můj názor je jednoznačný. Na léto 19", na zimu 18". 17" budou na takovém pěkném autě vypadat jako plovací kruh. Obzvlášť na sportline tím naprosto degradujete dojem z auta.

Vloženo

Ještě jsem našel následující. Originální 18" pro O2 RS jsou v rozměru R18 225/40 = 9 cm gumy. Originální 18" na SIII jsou v rozměru R18 235/45 = 10,35 cm gumy. Pro porovnání 17" na O2 jsou 225/45 = 10,13 cm gumy. Takže už jen množstním nafouklé gumy musí být na 18" na SIII zákonitě měkčí než na O2.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...