Publikováno Prosinec 19, 20195 r Vozidlo: Octavia 3 combi, 1.4 TSI G-TEC (CNG) (vyrobena 10/2015) Problem: Ked prsi (alebo snezi) - voda bubla za bocno-zrkadielkovym-stlpikom na bocnych oknach a leje sa po nich. Najlepsie je asi si to pozriet na videu (prikladam youtube linky). Robi to na obidvoch stranach! video 1 video 2 video 3 video 4 video 5 lave okno: fotka 1 fotka 2 prave okno: fotka 3 fotka 4 Mam to auto uz 3 roky (kupil som ho zo skoda plus). Ked som sa na to opakovane v servise pytal, povedali mi ze si mam zapnut vyhrievanie zrkadiel, ze si mam natocit fukace na okna... povedali mi, ze gumova izolacia okolo predneho okna je v poriadku a ze oni s tym nevedia co urobit. Servisak to nikdy nazivo nevidel, a ked som mu ukazal video - tvrdil mi, ze som isiel moc rychlo a ze to robia vsetky auta. To urcite nie je pravda, lebo co som pozeral, tak len ja mam vzdy takto lejucu sa vodu po bokoch, ziadna ina octavia to nema... a na videach vidno, ze nejdem nejakou obrovskou rychlostou. Nie je to az taky problem pocas roka... problem to zacne byt v zime - ked su posolene cesty a snezi/prsi... potom cela ta brecka ide po bocnych oknach a ja nevidim ani na tie bocne zrkadla. No a v noci ked prsi a som v meste tak to je tiez problem - ked clovek na krizovatkach nevidi dobre do bocnych okien... urcite to asi nie je v poriadku. Sam sa na seba hnevam, ze som sa nechal len tak lahko v servise odbit (a to som sa stazoval v Blansku kde som to auto kupil a servisujem a aj v Bratislave, kde som bol parkrat v servise). Auto je este v zaruke, ma 91 tisic km. Ak mi niekto viete poradit - velmi ale velmi by som to ocenil. - Stierace mam original skodovacke. - Auto nebolo nikdy burane (aspon mi tak pri predaji v Skodovke tvrdili) - Predne sklo nebolo vymienane (mnou urcite nie). - auto ma chromovanie okolo okien - auto ma zatvaracie spatne zrkadla Je mozne, ze to ma nieco aj do cinenia s tym, ze od kupy auta som sa stazoval na to, ze pocujem pri rychlostiach nad 70-80 kmh ako keby prefukovalo vzduch okolo tych okien. Raz som servisaka aj zobral so sebou, on samozrejme nic nepocul... a potom akoze priskrutkoval prave dvere troska ale povedal mi, ze su tak ako maju byt. Rozdiel pred a po jeho "zasahu" nebol ziaden.
Prosinec 19, 20195 r Otvaral som tuto temu a myslel som si, ze voda tecia dovnutra...toto co popisujes je zial normalny jav. Pomaha naniest tekute stierace.
Prosinec 19, 20195 r https://pbs.twimg.com/media/EChoim0XUAE-PmS.jpg Upraveno Prosinec 19, 20195 r od bouchy
Prosinec 19, 20195 r Normální jev - holt aerodynamika je tady záludná. Nic dále nereklamuj, nic totiž nevyreklamuješ. Pokud ti to někde profukuje, obvykle se to odstraňuje přitažením dveří na zámku.
Prosinec 19, 20195 r Mam dojem, ze podcenili odtokovou listu u predniho okna. U zadnyho jinyho auta jsem s tim problem nemel. Nebo mohli zkusit vic zapracovat na aerodynamice. Jinak naprosto stejne se to chova i u Superba.
Prosinec 19, 20195 r Normálka, keramika hodně pomůže ale vyřešit to nejde. Jako všeobecně mi přijde, že aerodynamika trojkovejch zrcátek je horší než byla na OII obouch verzích. Vůbec ve vyšších rychlostech 200+ mi přijdou zrcátka hodně hlučná, ikdyž může být na vinně zvuková izolace. Třeba OII face se sunsetem byla tichoučká..
Prosinec 19, 20195 r Nebojte sa u renaultu SCENIC IV, tiez tecie voda po bocnom okne, dokonca aj vir sa tvori za zrkadlami tak ze nieje vnich vidno poriadne....
Prosinec 20, 20195 r Tu odtokovou listu ted dali do Scaly, aby vodu sla po bokach okna na strechu a pote pryc. Docela fajn,skoda ze uz to nema i Octavia 3...
Prosinec 20, 20195 r Úplně to samý dělá F2 face lift ,kterou sem měl a myslel jsem si že to OIII nebude dělat :( Upraveno Prosinec 20, 20195 r od koudy71
Prosinec 27, 20195 r Autor Dakujem vsetkym za odpovede. To je teda smutne, ze toto je standard. Da sa to nejako/niecim zlepsit? Tie tekute stierace treba naniest na predne sklo alebo na tie bocne? Pomoze to?
Prosinec 27, 20195 r Mozes aj aj, ale myslel som na bocne. Zlepsi sa odvod vody zo skla, kedze povrch bude akoby hladsi a kvapky budu tvorit vacsie zhluky a budu viac vypukle, oblejsie.
Prosinec 27, 20195 r Autor Vdaka :) Mal by si aj nejake odporucenie na znacku? Inac mam obavu, ze na tom bocnom okne asi tie tekute stierace moc nevydrzia, ked ho casto otvaram/zatvaram (pri parkovacej zavore)... a dost casto to okno umyvam kvoli tej spine... ale to ma len tak napadlo, nikdy som ich nepouzil, takze neviem.
Prosinec 27, 20195 r Zatím jsem (vzhledem k velikosti piskly a četnosti použití) vyzkoušel jen dvě značky - Sheron a teď Den Braven. Sheon jednoznačně s delší trvanlivostí (rozprašovač), nedělá tolik fleků, co Den Braven (sprej). Asi bych zkusil hlavně boční, na umyté sklo, nanést třeba 2 vrstvy. Musí se to často obnovovat a lihové ostřikovače to odstraňují. Jinak i na FII s věčně problematickými lištami A sloupků to pozoruji od nova. Děje se to hlavně kolem nohy zrcátka. Problematické proto, že byla svolávačka na to těsnění, čili výměna, pak se to odchlíplo z těch "hmoždinek" (=další výměna) a nakonev výměna skla a ocas, co to měnil, tak do toho zjevně praštil pěstí při usazování, což jsem zjistil za dlouho při mytí na slunci. Takže rozpraskané. Samozřejmě, jak je to odchlíplé, tak to těsní o to hůř.
Prosinec 27, 20195 r před 2 hodinami, kupony napsal: Vdaka Mal by si aj nejake odporucenie na znacku? Inac mam obavu, ze na tom bocnom okne asi tie tekute stierace moc nevydrzia, ked ho casto otvaram/zatvaram (pri parkovacej zavore)... a dost casto to okno umyvam kvoli tej spine... ale to ma len tak napadlo, nikdy som ich nepouzil, takze neviem. @LukášCBR mi před časem doporučil Soft99 Ultra Glaco. Pokud vydrží šoupání stěračů na předním skle pár týdnů, vydrží na bočních sklech ještě dýl nehledě na otevírání a zavírání okna. Vynikající věc.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.