Leoš1960 Vloženo 4. Červen 2020 Sdílet Vloženo 4. Červen 2020 (editace) V mém TP už 18" kola nejsou. Editováno: 4. Červen 2020, autor: Leoš1960 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lato5 Vloženo 4. Červen 2020 Sdílet Vloženo 4. Červen 2020 U mého Kamiqa 1,5 z 5/2020 už také nejsou a to mám doma připravené krásné nové 18" Cratery. Teď je musím s průdělkem prodat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dalik73 Vloženo 5. Červen 2020 Sdílet Vloženo 5. Červen 2020 (editace) ja bych je neprodával, raději bych si je nechal napsat do TP, to vyjde určitě levněji ? ? Editováno: 5. Červen 2020, autor: dalik73 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
olgojchorchoj Vloženo 5. Červen 2020 Sdílet Vloženo 5. Červen 2020 přesně, pokud tam jednou byli tak nechat zapsat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bambus1983 Vloženo 17. Červen 2020 Sdílet Vloženo 17. Červen 2020 V 4. 6. 2020 na 19:38, lato5 napsal: U mého Kamiqa 1,5 z 5/2020 už také nejsou a to mám doma připravené krásné nové 18" Cratery. Teď je musím s průdělkem prodat. To jsou snad ty 18" co se dají vybrat přímo v konfigurátoru Škoda ne? Takže by neměl být problém s dopsaním. Mám o ně také zájem... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JakubAsgard Vloženo 4. Září 2020 Sdílet Vloženo 4. Září 2020 Jak moc při výběru kola záleží na rozměru ráfku? Škoda originály pro KAMIQ jsou 6,5J x 17". Ale většina neoriginálních kol má 7 x 17 nebo dokonce 7,5 x 17. Přesto jsou vždy v konfigurátorech kol jako doporučené pro KAMIQ. Je to tedy chyba (skoro všech) neoriginálních disků a konfigurátorů, nebo to není to hlavní? Zkoumám alternativy ke Škoda originálním diskům, které jsou dost drahé a žádná akce se asi čekat na ně nedá. :( To, že ET je mírné odlišné by snad vadit nemělo. Díky za pomoc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ku-pe Vloženo 5. Září 2020 Sdílet Vloženo 5. Září 2020 (editace) Vadit to bude například na STK, tam uznají pouze to co je v technickém průkazu. Jedině si zkusit ty rozměrově jiné disky nechat zapsat do TP jako alternativu. Editováno: 5. Září 2020, autor: Ku-pe Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 5. Září 2020 Sdílet Vloženo 5. Září 2020 Proboha těm konfigurátorům (i některým kupujícím) neorigo kol je úplně jedno co je ve zbytečným papíru zvaném TP pasuje to na díry tak je to potřeba prodat. A bavit se o tom co je v TP versus STK je snad zbytečný až na pár vyjímek co tam mají známé. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dalik73 Vloženo 5. Září 2020 Sdílet Vloženo 5. Září 2020 (editace) před 9 hodinami, JakubAsgard napsal: Jak moc při výběru kola záleží na rozměru ráfku? Škoda originály pro KAMIQ jsou 6,5J x 17". Ale většina neoriginálních kol má 7 x 17 nebo dokonce 7,5 x 17. Přesto jsou vždy v konfigurátorech kol jako doporučené pro KAMIQ. Je to tedy chyba (skoro všech) neoriginálních disků a konfigurátorů, nebo to není to hlavní? Zkoumám alternativy ke Škoda originálním diskům, které jsou dost drahé a žádná akce se asi čekat na ně nedá. :( To, že ET je mírné odlišné by snad vadit nemělo. Díky za pomoc. Ahoj, také jsem vybíral 17" disky dle TP. Zapisovat se mi do velkého TP nechtělo a originály drahé jako prase... Nakonec jsem vybral Dezenty... mají 3 druhy (barvy) celé stříbrné pak matné s leštěnými plochami a celé matné ... Já jsem vybral ty matné s leštenými plochami zde. Jak vypadají na autě se můžeš kouknout u mě. Editováno: 5. Září 2020, autor: dalik73 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
thomas_b_b Vloženo 28. Říjen 2020 Autor Sdílet Vloženo 28. Říjen 2020 Ahojte, dneska jsem přehodil kola na zimní Dezenty. Taky jsem přidělal zástěrky. Pár foto. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Michael.Z Vloženo 29. Říjen 2020 Sdílet Vloženo 29. Říjen 2020 Taky jsem přezul na zimní. Dole letní originál, nahoře zimní Dezenty s Barum Polaris 5 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kuchar7 Vloženo 10. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 10. Listopad 2020 Scala i Kamiq mají pro 17" tyto disky: 6,5J x 17" ET40. Podívej se do velkého TP a budeš mít jistotu hned. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vladimír Bugár Vloženo 10. Únor 2021 Sdílet Vloženo 10. Únor 2021 ako badam, tak viaceri mame na zimu disky Dezent TZ... ;) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
thomas_b_b Vloženo 10. Únor 2021 Autor Sdílet Vloženo 10. Únor 2021 Myslím si, že poměr cena/užitná hodnota je u těch obyčejných Dezentů dobrá. Raději jsem si něco připlatil a nemusím řešit korozi na plecháčích. Možná když by se k plecháčům připočetla cena za originál poklice tak by to všlo plus mínus stejně. Dále si myslím, že to na autě nevypadá ani tak špatně. I když originál je originál. Další věc je ta, že když jsem sháněl nějaké Al disky na zimu, že tyto dezenty mají schválení. Tak snad něco vydrží. S autem jezdí manželka a myslím, že se vzhledem nemá problém,... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vendy Mates Vloženo 29. Srpen 2021 Sdílet Vloženo 29. Srpen 2021 (editace) V 6. 4. 2020 na 4:50, dalik73 napsal: Taky se mi líbí DEZENT TZ. Chci se zeptat, zda nehrozí poškození paprsků disku u obrubníku, protože trochu vystupují do prostoru. Chci koupit v 17", protože šíře ráfku je stejná 6,5 palce, tak se ptám. Díky za radu. Editováno: 29. Srpen 2021, autor: Vendy Mates Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mattisse Vloženo 16. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 16. Listopad 2021 (editace) Pokud správně počítám, tak podle TP je průměr kola (pneu plus disk) u 16 je 52,9 cm, u 17 je 54,4 cm a u 18 je 55,4 cm. Takže jako s 18 palcovými koly je o dva půl cm vyšší světlá výška auta oproti 16? Pletu se? Jinak k těm chybějícím 18 v TP. Je Vás víc? Jaký máte výbavový stupeň? Třeba v nižších výbavách není na 18 nastaven podvozek. Viz. Kola a jejich vliv na jízdu: Proč jsou velká kola zlo? | auto.cz Editováno: 22. Listopad 2021, autor: mattisse Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
olgojchorchoj Vloženo 16. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 16. Listopad 2021 no nevím zda se pleteš ale tady je převodní tabulka na stránce až dole, zadáš data a máš výsledek https://www.oponeo.cz/naradi/alternativni-rozmery-pneumatik/205-55-r16#alternativeTireTool Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
keras Vloženo 16. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 16. Listopad 2021 I na Scale mám možnost 18. Čím je větší ráfek, tím je zase nižší profil gumy. Ale s tím asi počítáš😉 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mattisse Vloženo 16. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 16. Listopad 2021 (editace) Celkovej průměr jsem počítal špatně. (nepočítal jsem dvakrát gumu) Rozdíl je pak v několika milimetrech a největší průměr má 17. Nešlo mi ani tak o alternativní rozměr pneu. Editováno: 22. Listopad 2021, autor: mattisse Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
keras Vloženo 16. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 16. Listopad 2021 Máš to jak podložky co lidi rvali do oktávek 😀 Každopádně Kamzíkovi sluší vyšší podvozek. I když se bavíme o cenťákách. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kosovaa Vloženo 22. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 22. Srpen 2022 Dobrý den, prosím Vás o radu, jsem v tomto nezkušená. Ráda bych si pořídila na Kamiqa Monte Carlo 18'' disky. V technickém průkazu mám max. 17, takže chápu správně, že si je budu muset nechat zapsat. Postup jsem snad pochopila správně (typový list + STK + úřad). Líbí se mi tyto disky (8x18, ET35) https://www.alcar.cz/lita-kola/dotz/spa-black/ Je tento rozměr reálný? Všude čtu 7x18 ET39, tak nevím jestli tyto disky mohu mít? Omluvte mou neznalost. Děkuji za rady. S pozdravem Aneta Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ski1961 Vloženo 23. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 23. Srpen 2022 (editace) @kosovaa není možné,abyste měla v TP jen 17" kamiq má rozměry 16"-18"...koukáte v TP do správné kolonky ? viz foto..základní mám taky v kolonce 17", ale pak máte další záznamy a tam máte všechny schválené alternativy.. Jinak postup u dopisování kol máte napsaný správně..jen pozor na ten typový list,..musí v něm být doslova napsané, že ty kola jsou na Kamiqa vaší motorizace a k tomu povolený rozměr pneu..pokud to tam není, jako byste žádnej neměla... Na druhé fotce vidíte správný typový list, kde je přesně uvedeno, na jaké vozidlo, jakou motorizaci a jaké k tomu pneu.. Editováno: 23. Srpen 2022, autor: ski1961 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kosovaa Vloženo 23. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 23. Srpen 2022 Děkuji za odpověď. Opravdu tam 18'' nemám (viz příloha), kupovala jsem skladovku. Ten kdo tam má 18'' si je zřejmě nakonfiguroval při objednání nového vozu. Takže v typovém listě musí být napsáno, že to je na Kamiq 1,5 TSi...... a pak je to tedy OK, děkuji za vysvětlení. Ještě jsem našla jedny, které se mi líbí, na stránkách mají ke stažení certifikát. Nahrazuje tento certifikát typový list? (https://cdn.tiresleader.com/static/img/auto/certificates/ga/S20/55091218-3N-5-3-001.pdf) Děkuji za odpověď. Přeji hezký den. Aneta Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ski1961 Vloženo 23. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 23. Srpen 2022 (editace) @kosovaa tak tohle vidím poprvé, že u nějaké kamiqa nejsou 18" kola..jinak ten certifikát nenahrazuje typový list, který se vyžaduje při dopisování kol..TUV certifikát se vyžaduje většinou v jiných zemích, je to ve zkratce taková záruky kvality, ale v ČR rozhodně typový list nenahrazuje... https://www.pneuleader.cz/poradenstvi-pneumatik/certifikat-disku Editováno: 23. Srpen 2022, autor: ski1961 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Adarko Vloženo 23. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 23. Srpen 2022 Ahojte, i keď 18 ky kolesá nechcem, tiež nie sú zapísané ani u mňa - 1,5 TSI , rok výroby 05/20. čauko Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.