Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Naměřené hodnoty slabší verze mě teda dost překvapili. Pokud 70 kW verze budou mít běžně v reálu kolem 80 kW a člověk nutně pro svoje využití nepotřebuje šestý převodový stupeň, skoro se víc vyplatí vzít levnější litr a příplatek za 81 kW vrazit radši do výbavy. 

Vloženo

Toto jejich měření výkonu mě vždy překvapí, jsou snad jediní kdo měří výrazně víc než co udává výrobce…

https://www.chiptuning.cz/detail/Osobn%C3%AD%20automobil/skoda-scala-scala-1-0-tsi-70kw

http://www.profituning.sk/chiptuning-skoda-fabia-10-tsi-70kw-12v-2017/

u obou odkazů jsou dostupné grafy.

Vloženo

Já jsem ji dnes taky už končeně mohl vidět poprvé v reálu na vlastní oči. U dealera u nás mají předváděčku v té oranžové barvě s velkou výbavou..auto vypadá hodně mohutně ve srovnání s F3 už jen na první pohled, ta šířka a délka je prostě ihned vidět. Auto je to hezký, ale ten wau efekt v reálu, stejně jako jsem ho měl na netu nějak u mě nepřišel, obzvláště, když jsem viděl cenu té předváděčky cca 580.000,- tak mě to nějak úplně přešlo.

Vloženo
před 26 minutami, Dixik2 napsal:

Se mě líbí ten vyjímatelný držák na nápoje:

20210917_084850.thumb.jpg.60fff43e4462373509fc99dd5e6078f5.jpg

20210917_084913.thumb.jpg.cb3ded14b907b2a0fcd49bdbc6b5b217.jpg

K čemu je to dobrý a co tam pak zůstane po jeho vyndání? Díra, nebo něco využitelného?

Vloženo

@Rapid1.0 je to dobré dle mého jen na jednu věc..když chceš pití třeba v kelímku a potřebuješ třeba volnou druhou ruku, tak si to vyndáš a vezmeš sebou, dáš tam 2-3 kalíšky najednou a odneseš v jedné ruce a druhou máš volnou pro něco jiného, jinak v tom nic jiného nevidím.

Vloženo

Dnes testovačky s F4 1.0 TSI 81kw DSG

Najeto mělo 103km.

Auto super, ovšem z motoru jsem moc odvařen nebyl. Shodli jsme se, že moje čipovaná 1.2 prostě jede líp😂

Nehledě na zvukový projev.

Bylo to takové nemastné, neslané...😐

Čekací doba 3/4 roku

Cena lidových 581 600,- Kč

20210921_153018.jpg

20210921_153034.jpg

20210921_153026.jpg

Vloženo

@Ondra16V absolutně stejná, na jakou jsem včera koukal já tady u nás a o které jsem psal včera i se stejnou cenou..na jízdu jsem čas neměl a když jsem viděl tu cenu, tak jsem i ztratil zájem o tu jízdu i kdybych ten čas měl :-) ta cena je prostě šílená na fabii a to ještě není 1.5TSI a Monte Carlo..prostě se zbláznili.

Vloženo
před 12 minutami, ski1961 napsal:

@Ondra16V absolutně stejná, na jakou jsem včera koukal já tady u nás a o které jsem psal včera i se stejnou cenou..na jízdu jsem čas neměl a když jsem viděl tu cenu, tak jsem i ztratil zájem o tu jízdu i kdybych ten čas měl :-) ta cena je prostě šílená na fabii a to ještě není 1.5TSI a Monte Carlo..prostě se zbláznili.

Souhlas, cena prostě šílená. Pořád to je pouze fabie...

před 12 minutami, brrrrm napsal:

@Ondra16V koľko ti to maximálne vytiahlo? :)

Jako kolik jsme max jeli? Jezdili jsme po Ostravě, nejvíc jsem jel po Mariánskohorské, kde je tuším 80km/h asi 130😄 

Vloženo

Oproti F3 větší byla. Jestli nějak znatelně, to netuším. Myslím, že brzo tady bude jistá fotodokumentace, kde budou fotky o tom, kolik je místa před nohama a tak dále 😂😂 

Vloženo (editace)

No já bych nad tou 1,5 TSI předem moc nejásal, že bude živá. Jeden uživatel, který svoji F3 nedávno vyměnil za Seat Leon s tímto motorem a je velmi zklamaný z toho motoru, jeho dřívější 1,2 TSI 81 Kw udajně byla živější. Aby to to trochu jelo, tak raději udělal čip a zde vidíte hodnoty před čipem..krouták 190 Nm je dost bída tedy, tak nevím no.

Edit: sorry, popletl jsem motory, toto je ta slabší 96Kw :-)

241780158_593852691790741_2466134918489716164_n.jpg

Editováno: , autor: ski1961
Vloženo

@ski1961 Ale je taky třeba dodat B, tu 1.2 TSI měl chipnutou a v tom Leonu má 1.5 TSI 96kW, což je motor co má mít dle papírů 200Nm a je docela znám svou "nevýraznou povahou proti 1.2/1.0 TSI". Ta 1.5 TSI 110kW je přece jen trochu jiný motor. Tedy aspoň pokud myslíme toho samého s červeným Leonem z SK.

Naši mají ten 1.5 TSI v Karoqu a při srovnání s 1.2 TSI 81kW v Leonu i přes mnohem větší odpory SUV jede ta 110kW verze podstatně lépe.

Vloženo (editace)

Podle těch hodnot to sice 1.5 TSI může být, ale na 99% si troufám tvrdit, že to bude ta slabší s 96 kW. O její lenosti se všeobecně ví i oproti 1.0 TSI 81/85 kW, že jí v praxi vůbec neujede.

@Martab byl o pár vteřinek rychlejší :-D 

Editováno: , autor: Rapid1.0

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...