Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Dobry den..Vcera mi odpadol aky plech co sa nachadza za brzdovym kotucom. Chcem sa opytat ci mozem s tym este jazdit kedze som v zahranici...tak cca 500 km? a este jedna otazka: aku ma vlastne funkciu ten plech....som lail co sa tyka aut...dakujem za odpoved

Já bych s tím v klidu jezdil. Plech je tam snad na to, aby na kotouč necákala tolika voda, případně může usměrňovat proudění vzduchu (chlazení kotouče).

Taky bych se toho nějak moc nebál. Jen předpokládám, že se tam můše podstatně snáze dostat něco, co tam nepatří

• 2 měsíce později...

Tal dnes taky vyměněn plech na LP brzdě, není to železný je to hliníkový a jako papír zoxidovalo to kolem šroubu a vypadlo to jako podložka, v servise říkali že to mění každou chvíly, holt uspora váhy.

20200420_140540.jpg

Upraveno od kacer1

• 10 měsíců později...

V 80.000km na 4,5 roku staré Octavii totálně vyrezlý zoxidovaný krycí plech kotouče vpředu - včera se při jízdě ohlásil hlučným kraválem. Do druhého krytu jsem přes disk poklepal a drží taky už jen silou vůle, takže to vezmu rovnou na obou stranách.

IMG_20210227_100555_018.jpg

IMG_20210227_100604_476.jpg

• 2 roky později...

Ahoj, když budete měnit ten plech za kotoučem - musí se sundat kotouč. Ale otázka je - stačí sundat držák třmenu a tím i sundat celý třemen s destičkama, nebo se musí sundat třmen, destičky, držák třmenu a půjde ten kotouč vyndat? Kdybych měl v híji destičky, měnil bych to komplet, kotouč, desky, plech, ale desky jsou ještě na 50procentech a přijde mi to škoda.

Díky za rady

Záleží jak jseš šikovný. Někdy stačí sundat komplet držák i s brzdičem a destičkama, někdy to musíš rozebrat jednotlivě. Ale pokud se brzdy dlouho nerozdělávaly kvůli údržbě (měly by se co dva roky rozebrat, očistit a promazat), tak bych doporučil do rozebrat jednotlivě a při té příležitosti to hned i pročistil.

Čaute,

Nejdem zakladať novú tému..

Budem meniť brzdy, konkrétne vpredu, priemer 288mm. Pozeral som dielenskú príručku, a tam píšu že skrutku držiaka strmeňa treba dotiahnuť na 200nm, není to veľa?

Neviem či to je preklep, alebo sa mám držať toho, čo je v priručke. Ide o Octavia Combi III 2.0Tdi 110kw DSG 2016.

Dík :)

Před časem sem dělal Yetiho a má to podobně, překlep to není :-)

Takže brzdy vymenené, dotiahnuté na 200nm, ako písali v manuáli :)

Všichni jsme ti drželi palce ! :-)

Mně se ještě nepodařilo subndat kotouč. Destičky šly sundat i s držákem brzdiče a zase v klidu nandat zpět, ale kotouč ne a ne povolit :-(

Tím myslíš ten pidi šroub, nebo je přirezlý kotouč k náboji ?

kotouč na naboji. Šoubek šel dobře

Já sem použil sprej - uvolňovač šroubů a nastříkal to přes otvory pro šrouby,

kladivo bych z důvodu nepoškození ložiska použil až jako poslední prostředek :-

já použil povolovač, ale jen na středový kroužek. Zkusím tedy i ty otvory pro šrouby

• 1 rok později...

ked menite tie plechy, davate stale original? alebo staci nejaka ina znacka? maxgear, febi? skoda-diely ponuka nejaku variatnu europska unia, ale znacku neuvadzaju. cena voci origo polovicna

já kupoval tenkrát toto:

1 ×  Ochranný plech proti rozstřikování, brzdový kotouč FEBI BILSTEIN 176752
259 Kč s DPH

Jo. Febi. To plně dostačuje.

tak povodne originaly vydrzali asi 253 000 km. ak by aj nove (kludne i spominane Febi) vydrzali dalsich aspon 100 000 km, tak budem rad. len viem, ze pri niektorych veciach je lepsie dat original. preto som sa pytal na vhodnu znacku

mas to jedno , davam origo lebo mam skladom a su za par korun  , ale ak nemas moznost kludne febi , mal som to v ruke nie je to zle 

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.