Přejít na obsah

spouštění alarmu

trek

Doporučené příspěvky

mám dlouholettý problém,

samovolně se mi spouští originální alarm na Fabii 1,9tdi, bez příčiny se při zamčeném autě spouští převážně jen samotná siréna alarmu, podobný problém jsem viděl i u jiných vozidel škoda (octavia)

nevíte někdo o tom něco?

odpojení hlídání vnitřního prostoru nepomáhá, na diagnostice není zjevná příčina,tak ani technici v autor. servisu neví co s tím

nebo prosím aspoň někdo poraďte, ve kterých místech je siréna alarmu u fabie

díky předem

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tu je obr z etky, na tvojom mieste keď diagnostika neppovedala nič by som skusil sa napichnuť na sirenu a to na pin 1 jej konektoru a vyčkavať či sa objaví impulz na tom pine ked začne húkať. ak začne a na pine 1 sa nič nebude diať je vadná siréna. potom skús premerať jej napájanie na pine 3 či náhodou nekolíše..

post-10-1162478137.jpg

Odkaz ke komentáři

tu je obr z etky, na tvojom mieste keď diagnostika neppovedala nič by som skusil sa napichnuť na sirenu a to na pin 1 jej konektoru a vyčkavať či sa objaví impulz na tom pine ked začne húkať. ak začne a na pine 1 sa nič nebude diať je vadná siréna. potom skús premerať jej napájanie na pine 3 či náhodou nekolíše..

a to je z coho fotrecka? :unsure:

Odkaz ke komentáři

ETKA 7 -_-

Odkaz ke komentáři

Zdravím,

mám stejný problém a taktéž u Škoda Fabia Combi 1.9 TDi (2001).

Nikdo mi poradit nedokázal a tak zkouším forum.

Mám vypozorováno, že se alarm spouští pokud jsou venku nízké teploty (okolo +5°C a mémě). Auto není garážované, stojí stále venku.

Přes léto jsem problémy neměl, ale opět na podzim znovu začali.

Poradí někdo?

Díky Milan

Odkaz ke komentáři

No nevim jak u originálu, ale nám se tu stalo že jsme montovali alarm do Fábie, zn. si nepamatuji. A zapojili jsme to místo na čidla dveří, na osvětlení interiéru. Jenže ouha, problém je na světě. Protože komfortka asi po půl hodině dá do světla kde šlo plus kostru a ta ukostří alarm a začne to houkat, jak kdyby se otevřeli dveře. Tak i třeba v tom by mohl být někde zakopanej pes.

Odkaz ke komentáři

ETKA 7 -_-

Aha.

Musim si ju uz nainstalovat,normalne si ma navnadil :D

Odkaz ke komentáři

Ohledně samovolného spouštění originálního alarmu v mé Fabii 1,4 55kW jsem v te době, kdy se s ochotou samovolně spouštěl alarm hlavně v časných nočních hodinách, dělal všechny možné i nemožné věci. Postupně jsem překontrolovával všechny snímače, které jsou za spuštění alarmu zodpovědné. První byl samozřejmě odpojen snímač pro hlídaní vnitřního prostoru. Ihned se zdálo, že bude problém odstraněn, ale to nesmělo být vlhko či déšť, v té chvíli jsem měl závadu zpět. Nakonec jsem rozebral snímač v zámku zadních dveří (ten mikrospínač je opravdu na první pohled zvláštně konstruovaný), nastavil mechaniku zámku, to samé jsem provedl se zámkem LZ dveří, které občas neohlásily potvrzení uzamčení dveří, vyměnil konektory na sloupku B pro svorkování vodičů do dveří. To samé jsem provedl na sloubku na druhé straně auta. A co se mi nakonec ukázalo jako největší problém, bylo místo pro svorkování na sloupku C. Pravděpodobně tam někudy zatékalo a veškerá vlhkost se srážela na konektoru, který byl uplně mokrý. Po očištění, zatmelení okna a malé úpravy spočívající v jakoby stříšce nad těmito konektory, je od samovolného spouštění alarmu klid. Ať je déšť jakýkoliv. Toto jsem provedl někdy v březnu a mám klid. A sousedi také.

Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...

díky PROFOR za návod jak zkontrolovat piny konektoru sirény

mám ale ještě jednu prosbu na Tebe nebo zdejší kolegy,

docela zásadní dotaz- KDE ten konektor sirény najdu ??? :unsure:

koukal sem do prostoru dle Tvého nákresu z Etky ale potřeboval bych informace pro správnou identifikaci (v elektrice mám mezery)

našel jsem tříbarevný konektor na levé straně za sedačkou u navíječe pásu,v prostoru ale kde by měla asi být siréna je jestě plechová přepážka za kterou je špatný přístup,potřebuju se zorientovat,nechci se hrabat v něčem co patří ke světlům nebo podobně,

prosím jestli se už někdo toho pouštěl ať dá vědět kde přesnějc mám hledat sirénu alarmu popř. její konektor

díky :D

Odkaz ke komentáři

no že by to dělalo nárazový čidlo sem neslyšel. Nejsem jistej jestli originální alarm vůbec má otřesový/nárazový čidlo,co sem četl tak jde jen o hlídání zámků dveří,kufru a kapoty,hlídání kolísání napětí kvůli násilnému odpojení baterky a hlídání pohybu k kabině.

Teoreticky by mohlo jít o vadnou komfortku (mám totiž systém z prvních měsíců výroby TDI), ale CO S TÍM?

nevíte kde odpojit sirénu????? :kuk:

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...