TeRSka Vloženo 28. Květen 2020 Sdílet Vloženo 28. Květen 2020 Zdravím pozerala som po internete a nikde som nenašla odpoveď.. snáď mi budete vedieť pomôcť.. mám Octavku III RS a chcela som vymeniť hmlové žiarovky za LEDky no keď som to zmenila žiarovky 5x preblikli ptm asi 5 sekúnd svietili a ďalej nič.. skúšala som to aj na bratovej dvojkovej Octavke a výsledok bol ten istý.. vie mi niekto poradiť čo treba spraviť aby to fungovalo? Ďakujem. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nemmie Vloženo 28. Květen 2020 Sdílet Vloženo 28. Květen 2020 Nejsem si ted uplne jistej uz sem to dlouho neresil ale nemel by se pred ty ledky dat canbus ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenek Pastorek Vloženo 28. Květen 2020 Sdílet Vloženo 28. Květen 2020 Určitě měl. I kdyby LED bez canbus svítilo, tak budou hlásit chybu. Takže bez “škatulky” ani ránu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TeRSka Vloženo 28. Květen 2020 Autor Sdílet Vloženo 28. Květen 2020 Před hodinou, Zdenek Pastorek napsal: Určitě měl. I kdyby LED bez canbus svítilo, tak budou hlásit chybu. Takže bez “škatulky” ani ránu. Nedá sa spraviť cez diagnostiku vypnutie hlásenia akejkoľvek žiarovky a v tom prípade by to mohlo fungovať? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenek Pastorek Vloženo 29. Květen 2020 Sdílet Vloženo 29. Květen 2020 Mohlo by. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
beuticek Vloženo 29. Květen 2020 Sdílet Vloženo 29. Květen 2020 Ale ledky do mlhovek nejsou homologované. Takže za mě mínus. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Baracek Vloženo 29. Květen 2020 Sdílet Vloženo 29. Květen 2020 Ale proč nejsou, když všechny auta už mají led mlhovky? Nechápu to... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TeRSka Vloženo 29. Květen 2020 Autor Sdílet Vloženo 29. Květen 2020 Čo ja viem tak ide o to či je studená farba čiže biela a teplá čiže tá klasická oranžová alebo ako ju nazvať.. oranžová lepšie preniká hmlou.. biele svetlo ti v hmle nepomôže.. mne nevadí že nie sú homologované.. lepšie to vyzerá s bielym svetlom Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Baracek Vloženo 29. Květen 2020 Sdílet Vloženo 29. Květen 2020 Chapu... ale když auto nemusí mít přední mlhovky vůbec, proč by bylo dané, jaké musí být? Ale víc o tom nevím, jen se to snažím logicky odvodit ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TeRSka Vloženo 30. Květen 2020 Autor Sdílet Vloženo 30. Květen 2020 o tom neviem že by nemuselo.. viem že v Amerike ich nemusia mať a taktiež namiesto smerovky im môžu blikať stretávačky ? ale žeby tu niekde v EU nemuseli byť o tom neviem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xtrack Vloženo 30. Květen 2020 Sdílet Vloženo 30. Květen 2020 (editace) V 29. 5. 2020 na 22:15, beuticek napsal: Ale ledky do mlhovek nejsou homologované. Takže za mě mínus. A Kodiaq, Karoq a S3FL má ledky, pokud myslíš dodělávané a nepřestřelí se výkon, proč ne? Pravda je, že hlavně u Corneringu jsou ty žluté mlhovky ne moc vkusné, sám mám na Superbu NOKYA modré H8 žàrovky a designově jeto lepší. Editováno: 30. Květen 2020, autor: xtrack Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
beuticek Vloženo 30. Květen 2020 Sdílet Vloženo 30. Květen 2020 Ale ty jmenované modely mají ledky už z výroby. A nejsou to žárovky, ale moduly, tak je to homologované. Tyto jsou homologované s halogen žárovkami, ne s led žárovkami. Až to povolí (jestli někdy), rád si je tam dám taky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Baracek Vloženo 30. Květen 2020 Sdílet Vloženo 30. Květen 2020 No třeba OIV je v základu (základ teď v konfiguratoru) bez předních mlhovek, takže přední mlhovky nejsou na autě potřeba. Proč by teda byla dána žárovka, která tam musí být? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Libac Vloženo 30. Květen 2020 Sdílet Vloženo 30. Květen 2020 Přední mlhovky nikdy nebyli povinné ;-) A dané světlo je vždy homologováno pro daný typ žárovky tak to prostě je ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
omicron Vloženo 3. Červen 2020 Sdílet Vloženo 3. Červen 2020 Přední mlhovky nikdy nebyly povinné. Bohužel přední mlhové svítilny jsou u O3/O3FL úplně zprasené, o tom se psalo již mnohokráte. Na rozdíl od O2/O2FL je jejich účinnost s konvenčními žárovkami v mlze zcela mizivá, jsou víceméně jen na okrasu či pro corner funkci. Používám jasně žluté NOKYA (v halogen provední), a ani s těmito to není žádný zázrak, byť na předchozích verzích Octavie svítí v mlze naprosto skvěle. Originál halogen žárovky jsou v mlze u O3 takřka zbytečné a dost neúčinné. To už je lépe se si pomoci adaptivním tempomatem, byť ten nepomůže se stojící překážkou. Proto také uvažuji o výměně halogenů za nějaké žluté LED provedení s zvýšeným světelným výkonem, který by eliminoval tu zmíněnou konstrukční katastrofu O3 mlhových světlometů. Tady je mě bližší bezpečnost jízdy v mlze, než homologace nebo dokonce nějaký "design" při funkci corner... A dát si do mlhovky světelný zdroj s modrým nádechem pro lepší design je úplný nesmysl, maximální efekt je tak možná jen pro "holky na chodnících" :-( Ale proti gustu žádný dišputát... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 5. Červen 2020 Sdílet Vloženo 5. Červen 2020 Je to tak. V mlze jdou videt mnohem drive LED/xenony nez rozsvicene mlhovky. I corner je velmi chaby. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenek Pastorek Vloženo 6. Červen 2020 Sdílet Vloženo 6. Červen 2020 Mám v mlhovkách led se žlutým sklem a cornering je super i v mlze gut. ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
omicron Vloženo 6. Červen 2020 Sdílet Vloženo 6. Červen 2020 @Zdenek Pastorek Nějaké bližší info ? A žádné chyby? A nějaké foto ? Tuším, že jsi ty (nebo někdo jiný ?) před nějakou dobou o tom nějakou info tady dával, můžeš to prosím aktualizovat? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zdenek Pastorek Vloženo 10. Červen 2020 Sdílet Vloženo 10. Červen 2020 Padl jsem Omicronovi do SZ, takže pouze info pro ostatní - mám v mlhovkách toto: I jako přisvícení do zatáčky super. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
beuticek Vloženo 10. Červen 2020 Sdílet Vloženo 10. Červen 2020 Akorát v Čechách to není úplně legální ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.