Voice Vloženo 11. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 11. Prosinec 2011 Tak já mám rooma 5/2009 (1.4 16V) základ, a mám tam R17 205/40 napsané normálně od začátku v TP. Ale 14" co vozím tet v zimě mají rozměr 175/70 R14 jiný rozměr mi ani TP neumožňuje. (jsou to jediné 14 v TP napsané). Potom už jenom rozměry 15,16. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
žralok Vloženo 11. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 11. Prosinec 2011 to EKK je to shodné ještě o trochu dál. Roomster a Fabie II mají i stejné čelní sklo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
galeo Vloženo 11. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 11. Prosinec 2011 (editace) Na toto by určite nikto neprišiel .. Editováno: 11. Prosinec 2011, autor: galeo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jipol57 Vloženo 11. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 11. Prosinec 2011 akubus: mám ty samé disky a taky jsem je nastříkal na stříbrno a bez poklic. Jen se 185/60. Tak jak mám psané v TP. A taky v pneuservisu je měli pro F2. O počítání průměru jsem se nezajímal. Na to jsem přišel až jsem s nimi jel, že jsou menší. Zajímalo by mě jestli ty tvoje 185/65 máš psané v TP. Ty jsou podle mě ty správné, které by tam měli být. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
akubus Vloženo 12. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 12. Prosinec 2011 FII ich v TP nema, asi ich tam dam zapisat dodatocne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bojler Vloženo 13. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2011 Se čtrnáctkama vůbec nepočítej. Na F2 vypadají příšerně. Dej minimálně patnáctky - letní i zimní. S poklicema z Fabie Classic první generace je to opravdový humus. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jipol57 Vloženo 14. Prosinec 2011 Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2011 (editace) Na těch sociálních verzích, 14-ky šířky 165, mě to připadá jak na kozích nohách, když za takovou jedu. sám jsem si přidělal zadní zástěrky. Ty tomu podle mě dodávají trochu více důstojnosti. Editováno: 14. Prosinec 2011, autor: jipol57 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JirkaBrno Vloženo 12. Únor 2012 Sdílet Vloženo 12. Únor 2012 borci, zima se pomalu chylí ke konci.. :-)))) a já začínám přemýšlet nad tím, jaké koupím nové zimáky, bo starý jsou 6 let a nejvyšší čas je vyhodit.. mám 185-60 R14 na fabii II kleber krisalp HP.. no zajímalo by mě, s čím jste vy osobně odjezdili zimu a zda jste byli a nebo nebyli s gumama spokojení... díky. pokud se týká těch mích- vzorek 5mm a v podstatě spokojen, jen já jezdím město a v podstatě beze sněhu, takže nemůžu sloužit na chování na sněhu, toho jsme si moc neužili... ale jinak co se týká hlučnosti, spotřeby a všeobecných vlastností, tak bych si je koupil klidně znovu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LukášCBR Vloženo 12. Únor 2012 Sdílet Vloženo 12. Únor 2012 Za mě můžu doporučit Dunlop WinterSport 3D. Jezdím často za lyžováním na hory a opravdu spokojenost. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JirkaBrno Vloženo 12. Únor 2012 Sdílet Vloženo 12. Únor 2012 Za mě můžu doporučit Dunlop WinterSport 3D. Jezdím často za lyžováním na hory a opravdu spokojenost. no blbý je, že se tvoje gumy nedelaj ve velikosti jakou mám já... a 15 tky disky kvuli tomu kupovat nebudu... :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LukášCBR Vloženo 12. Únor 2012 Sdílet Vloženo 12. Únor 2012 Aha, vidíš. To mně ani nedošlo, takže se omlouvám. Mám je v rozměru 195/55 R15. Jinak letos už je nový model, myslím 4D - to jen informativně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JirkaBrno Vloženo 12. Únor 2012 Sdílet Vloženo 12. Únor 2012 jojo, taky bych možná radši volil 15tky, ale mně je z duše jedno, jak to auto vypadá, to u mě není rozhodující... takže zustanu na 14tkách a uvidím, co koupím za gumy.. na léto mám litý kola antares 195-55 15 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 22. Září 2012 Sdílet Vloženo 22. Září 2012 (editace) Tak máme konec září, poslední říjen se nám přiblížil na opravdu krátkou vzdálenost nějakejch 5 tejdnů... neboli o5 přichází datum "povinného přezouvání na zimu". Copak budete nasazovat na svoje plechový miláčky od letoška? Já vzhledem k mizerným zkušenostem z minulých dvou zim opouštím "tuzemskou" značku a její Polaris 2 (koupit "trojky" už jsem si netroufal - hukot jak v tanku a trakce nic moc). Objednal jsem Vredestein Snowtrac 3, rozměr 195/55 R15, a vzhledem k tomu, že Drobek je N1, tak už jsem musel kupovat nosnostní index 85 ("emkám" stačí 82)... Platit budu 1825,- kulatejch za kus podle srovnávače cen ale už nejsou, nejlevnější jsou aktuálně za 1902,- http://pneumatiky.heureka.cz/vredestein-snowtrac-3-195-55-r15-85h/ ... Editováno: 22. Září 2012, autor: Ekkar_z_Bastlírny 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vassek Vloženo 22. Září 2012 Sdílet Vloženo 22. Září 2012 Tak já budu mít už druhou zimu Michelin Alpin, stejný rozměr jako ty. V naší rodině se osvědčily nejlépe ze všech. Ale jinak si myslím že to má ještě chvilku čas Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milans14 Vloženo 22. Září 2012 Sdílet Vloženo 22. Září 2012 Zdravím, řeším dilema do čeho na zimu obuji našeho "ROOMÍKA". Prozatím mám jasno v rozměru - 185/65 R 14 86 T (plechy).Co se týče značek pneu, tak v tom mám zatím chaos.Do hledáčku výběru mezi značkami se mi dostaly tyto: Kleber Krisalp HP2 Sava Eskimo S3+ Vredestein Snowtrac 3 Pirelli SnowControl 2 Goodyear Ultra Grip 8 Barum Polaris 3 Pneu bych objednával zde: http://www.pneunet.cz/pneumatiky/185-65-14-zimni-T ( zatím nejlevnější na NETU) i v okolních pneuservises. Je pravdou, že v zimě toho moc nenajezdím, do horských oblastí vůbec, ale nic méně přezto bych chtěl mít pocit jistoty na cestě. Budu rád za vyjádření a radu při výběru pneu. Závěrem ještě dotaz - momentálně mám na ROOM. letní rozměr 205/45 R16 AL disky. Budou pasovat dané šrouby,nebo budu muset koupit jiné? Díky, Milan Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Misubaro Vloženo 22. Září 2012 Sdílet Vloženo 22. Září 2012 ...to Ekkar...velmi dobra volba ve stejnem rozmeru jsem je pred tydnem kupoval. Predtim jsem mel Vredestein Snowtrac 2 a super !!! Uz jsem to tady psal. Hodne jezdim i do hor a nikdy me nezklamaly. Mel jsem vzdy pocit, ze se muzu na pneu spolehnout." A vo tom to je". Jen doufam ze 3ky budou minimalne tak dobre , jako 2ky. Odjezdil jsem s nima ctyri zimy a tento rok jsem je dojizdel az do leta ..... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 22. Září 2012 Sdílet Vloženo 22. Září 2012 (editace) Vassek - jak píšu, koupit je můžeš kdy zvolíš, obout je zkrátka MUSÍŠ (nařízeno § § § ). Milans14 - já jen můžu říct, že do Polarisek už bych nešel, pokud by nebyly vysloveně za hubičku (tj. pod 1000Kč za NOVÝ kus). Jejich kvalita rozhodně ceně neodpovídá - jezdil jsem Polaris 2 poslední 2 zimy a nějak mi chyběl ten "pocit sucha a bezpečí". Navíc se Polarisky nedělají v nosnostní třídě aspoň 85 - já jsem všude viděl jen s indexem 82 a vysloveně mi bylo řečeno, že pokud se mi s autem v kategorii N1 něco stane a to prosím i ne mojí vinou, pojišťovny od letoška půjdou i po tomhle. V TP prostě mám nosnostní index 85 nebo 86 a basta. Jde o to, že pojišťovnám hodně narostly náklady na plnění za škody a potřebujou co nejvíc ušetřit - tak se budou chytat i příslovečnýho stýbla a vyjebávat s lidma pokud možno za každou kravinu. Editováno: 22. Září 2012, autor: Ekkar_z_Bastlírny Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 22. Září 2012 Sdílet Vloženo 22. Září 2012 (editace) já jsem na pneunet taky nakupoval za slušnou cenu před 3 rokama v předstihu na zimu a gumy nebyly zrovna nejčerstvější pozor nejde jen o nosnotní index ale i rychlostní Editováno: 22. Září 2012, autor: ben06 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 22. Září 2012 Sdílet Vloženo 22. Září 2012 Rychlostní index mi nehraje takovou roli, můžu mít T (190km/h) a vyšší, objednával jsem H (210km/h). Problém je právě v tý nosnosti, auto je otypovaný jako N1, takže má povinnou vyšší nosnost na kolo (index 85 nebo 86 = nosnost 515 nebo 530kg na 1 kolo ). A to i když je konstrukčně naprosto shodný s běžným osobákem kategorie M, kterej má povolenej index jen 82 nebo 83 (475 nebo 487kg na 1 kolo). Pojišťovny poslední rok-dva údajně těžce prodělávají na plnění za škody z povinnýho ručení, tak se cukají - jednak budou chtít zdražovat, druhak se snaží ojebat co půjde a vyplácet míň na náhradách. A jak už jsem napsal, mám info z poměrně spolehlivýho zdroje, že se zaměří i na tyhle zdánlivý blbosti, jako jestli byl na autě nasazenej nejen správněj druh dezénu, ale jestli byla i konstrukce odpovídající TP - a to prosím i u vozidla poškozenýho na 100% cizím zaviněním... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 23. Září 2012 Sdílet Vloženo 23. Září 2012 když už to tady řešíš tak rychlostní index je stejně důležitý jak nosnost a tvoje zdroje ze zlodějských pojišťoven ví že se mají dívat na údaje gumy dávno akorát majitelé aut na to z vysoka ...... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dalik Vloženo 23. Září 2012 Sdílet Vloženo 23. Září 2012 (editace) No já mám na zimu Polaris 3 - proti dvojkám je to jiná guma, srovnal bych ji s Firestone Winterhawk. A mám je na stejných originálních liťákách jako letní (plus devátej stejnej mám jako rezervu), takže to na první pohled ani není poznat že jsem auto přezul :-) Editováno: 23. Září 2012, autor: Dalik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Blacky Vloženo 23. Září 2012 Sdílet Vloženo 23. Září 2012 Klebery Krisalp HP2 sem dostal kdysi davno na Rooma. Nooo nic extra guma. Pro bezny jezdeni z prace do prace asi dobry. Nejaky skopiciny bych stim nedelal. Ale maji neuveritelnou vydrz. Ja je jel 3 sezony, pak se dali jeste na sluzebku, kde jsou 2 sezony, letos sme je chteli donicit a tak se snma jezdilo i prez leto a sakra porad maji vzorek v pohode. Stejne uz je vyhodim, ale myslim, ze by dalsi 2-3 sezony co do NEojeti vydrzeli. Pro duchodce asi super kup. Jinak polaris 3 mam taky na par autech a ujde to. Ty ale mizej. Na hory bych se stim bal, ale jinak v pohode. Vredestein neznam. Ale jelikos mam na svym pirelli letni, tak pujdu asi i do zimnich. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 23. Září 2012 Sdílet Vloženo 23. Září 2012 s Polaris3 bych se na hory 1x za rok vydal, já pod horama bydlím takže pro mě ne a P dvojky byly asi lepší, ale po zimní Praze budou dobrý (tam pracuji) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HjM Vloženo 23. Září 2012 Sdílet Vloženo 23. Září 2012 nemáte někdo zkušenost se zimníma pneumatikama Uniroyal? konkrétně model Uniroyal MS Plus 6 v rozměru 185/60 R14 zajímá mě zejména srovnání s Barum Polaris 3 ve stejném rozměru, případně ještě Sava Eskymo S3+ a Semperit Master Grip která z nich by byla nejlepší volbou? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
máša Vloženo 25. Září 2012 Sdílet Vloženo 25. Září 2012 co doporučíte za kvalitní zimní pneu v rozměru 185/55 R15 82 H. dík Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.