Přejít na obsah

Podvozek/zvlněné kotouče


Xardavius

Doporučené příspěvky

Zdravím, mám problém co se týče 3x  zkroucených kotoučů. Problém mezi volantem a autem není , jezdím s citem a rozumem. Fabii 2 jsem kupoval když měla 87 XXX km , do 170 tisíc vše fungovalo a vyměnili se destičky . Pravda byli to levné desky, a asi po 5 tisících se opotřebovaly. Přišla rada:  na origo kotouče origo desky. Tak se to udělalo, koupili se origo desky. Asi po 7 tisících zase sjeté ,ale tentokrát i s zvlněnými kotouči. Takže se udělala kompletní výměna s ATE kotouči a deskami . Když už jsem byl u toho tak i tlumiče přední a zadní, nějaké silentbloky , také  ložiska, a nedalo mi to udělalo se i repas třmenu  . A co se nestalo ?..... 7 tisíc a zase desky + kotouče kaput . Podle technika na STK nikde nic nevidí na podvozku , vše drží pevně jak má , a nic nikde neklepe . Nemá někdo zkušenosti čím by to mohlo být? Nevím které části podvozku můžou ovlivnit postavení kotouče s deskami . Jediné co mě napad,á že někde na podvozků je něco co nutí že kotouč a deska nejsou v rovině a za jízdy desky třou kotouče a tím se zahřejí a zvlní . Prosím o radu děkuji všem kteří odpoví . S pozdravem Karel 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Taky se pomalu ohlížím co koupit za kotouče na Roomstra. Kotouče se jako takové "nezvlní", ale zůstávají připečené otisky destiček. Možná by stačilo auto rozjet vysokou rychlostí a prudce zabrzdit, třeba se to trošku obrousí.

Já si takové věci dělám měním sám. Zaprvé dobře očistit dosedací plochu (náboj). Já to dělám kov. kartáčem, který dávám na vrtačku. Pak hlavně prvních cca 200 km se vyvarovat prudkému brždění. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...