Publikováno Duben 15, 201510 r Zdar, docela mě překvapilo, že to tu ještě nikdo neřešil nebo je to problém jenom mojí výbavy (Ambition) - což si teda nemyslím -, ale... Proč se už nedělá asférické zpětné zrcátko u řidiče? Na O1 ho mám, na O2FL jsem ho měl myslí taky (nejnižší výbava), ale na O3 není... popravdě mi to docela vadí, protože v O1 mám pocit, že vidím za roh, kdežto tady musí kolikrát při přejíždění z pruhu do pruhu pootočit hlavu, na což jsem nebyl zvyklej :-) Asi se to nedělá z důvodu, že v příplatkový výbavě je hlídání mrtvýho úhlu. Možná řeším blbost, ale vážně mě to zarazilo... přemýšlel jsem i o nalepení malého zrcátka, na stávající, tak jak se to dělalo dřív, ale nevím, jak by to fungovalo s vyhříváním zrcátek.
Duben 15, 201510 r Svůj dotaz směřuj na ŠA, tady ti to nikdo nezodpoví... Hlídání mrtvého úhlu je v příplatkové výbavě? Kde? Nějak to tam nikde nevidím.
Duben 15, 201510 r Autor aha, tak ten mrtvej úhel má asi Superb... spíš jsem se ptal, jestli to má někdo ve vyšší výbavě (což pochybuju) a nebo jestli to už někdo vyřešil nalepením přidavnýho zrcátka
Duben 16, 201510 r Autor Je to o zvyku, to souhlasim, ale v prvni chvili me to hodne prekvapilo, ze to O3 nema.
Duben 17, 201510 r Lidi, nastavte si dobře zrcátka. Spousta lidí vidí ve vnějších zrcátkách i kus svého auta, což je naprosto špatně.
Duben 18, 201510 r To je pravda, ale aspoň zadní rožek auta by měl být vidět.... hodně to pomáha v určení vdálenosti např. vozidla jedoucího v sousedním pruhu.... Základní informace: http://www.ibesip.cz/cz/ridic/zasady-bezpecne-jizdy/spravna-pozice-za-volantem-a-jeho-drzeni Upraveno Duben 18, 201510 r od Napalm
Duben 18, 201510 r O2FL ho koncem vyroby uz taky nemela. Bohuzel uz se dava usporam prednost i pred bezpecnosti.
Duben 20, 201510 r Je to o zvyku, to souhlasim, ale v prvni chvili me to hodne prekvapilo, ze to O3 nema. Mě při jedné z prvních jízd po přesednutí z OII překvapilo auto vedle mne :-D Lidi, nastavte si dobře zrcátka. Spousta lidí vidí ve vnějších zrcátkách i kus svého auta, což je naprosto špatně. Ne mít auto přes půl zrcátka, ale "rožek" tam je potřeba.
Duben 21, 201510 r Mě při jedné z prvních jízd po přesednutí z OII překvapilo auto vedle mne :-D Ne mít auto přes půl zrcátka, ale "rožek" tam je potřeba. Nač rožek? Když ho tam vidím, tak se mi překrývá to, co vidím ve vnitřním zrcátku s tím, co vidím ve vnějších. A o to méně pak vidím ve slepém úhlu.
Duben 22, 201510 r To si nemyslím, já ve vnitřním zrcátku vnějšek auta nevidím, ale asi tu o tom není třeba začínat zbytečný flame.Téma začalo o rozdílu v zrcátkách OII a OIII, který tam bez debat je a může způsobit problémy, prt. při stejném nastavení zrcátek je to, co v nich je vidět, rozdílné. Upraveno Duben 22, 201510 r od mischicka
Duben 22, 201510 r Ono to zrcátko je ale stejně asférické. Měl jsem na dovolené půjčenou nějakou Toyotu, která to měla rovné a to bylo peklo, v tom zrcátku bylo vidět úplné prd.
Duben 23, 201510 r Asfericke imho neni, je uplne ploche. Jen je alespon relativne velke, takze pri dobrem nastaveni to neni vyslovena tragedie a neco tam z mrtveho uhlu videt je.
Duben 29, 201510 r Já, když jsem si konfiguroval vůz, tak mi v konfigurátoru vždy vypadli tyto dvě položky: "Vnější zpětné zrcátko vlevo, konvexní" "Zpětné zrcátko vpravo, konvexní" Myslím, že tyto dvě položky jsou při konfiguraci (naštěstí) stále, takže úplně plochá ty vnější zrcátka nebudou. V reálu je v nich vidět "jinak" než např. ve vnitřním zrcátku, ale pocitově si myslím, že to lomené zrcátko v OII mi dávalo o něco lepší pohled vedle auta, ale zase jen vlevo.
Květen 21, 201510 r Má OIII elegance, standartně zatmavitelné vnejší zrcátka, když má vnitřní tak by mohla být i vnejší ne?
Květen 25, 201510 r Neřešil tu někdo automatické sklápění pravého zrcátka při couvání? Mě funguje, ale sklápí málo, jen o kousek, přitom by to šlo v pohodě ještě víc...nenastavuje se to nějak?
Květen 25, 201510 r nastavuje. zarad zpatecku, joystick na nastaveni zrcatek prepni na prave -"R"- a nastav si jak je libo. Jeste musis mit zapnuto v nastaveni vozu "nastaveni zrcatek pri zpatecce"
Červen 2, 201510 r (stejně bych tu škodovku kopnul do řiti, VW to může mít i u mechanických sedadel, tak proč to nemůže být i ve škodovce)
Prosinec 6, 20177 r Ahojte chlapy! Prosím Vás o pomoc. Ráno mi oproti idúce auto zobralo späťák na strane vodiča. Musím meniť celé. Zháňam použité, cena nového je moc. Našiel som jeden, no je to z kombi ročník 2014. Ja mám 2014 a nie kombi. Ale všimol som si, že sa predáva aj koncovka 6 pin aj 9 pin. Aké ja vlastne potrebujem, v čom je tam rozdiel. Nemám sklápacie. Ak by so to dali zistiť z VIN. moje je : TMBAG7NE0E0141235. ďakujem za pomoc Michal Upraveno Prosinec 6, 20177 r od FMihi
Prosinec 6, 20177 r Combi nebo liftback je v případě předních dveří jedno. 9-pin bude nejspíš u automaticky sklápěných zrcátek se spodním světlem...
Prosinec 12, 20177 r On 06.12.2017 at 4:21 PM, Zdenek Pastorek said: Combi nebo liftback je v případě předních dveří jedno. 9-pin bude nejspíš u automaticky sklápěných zrcátek se spodním světlem... ďakujem
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.