Publikováno Květen 13, 20187 r Dobrý den, pokukuji po novém autě a celkem se mi zamlouvá Fabia s tímto motorem. Využití bude mít jako druhé auto v rodině tj. manželka s ním bude jezdit do práce, cca 15 km (15 km ráno + 15 km odpoledne) po silnici první třídy rychlostí 90 km/h. A pak na různé cukačky po městě. Sem tam nějaký výlet mimo město a na dálnici se spíše auto nedostane. Myslíte, že tento motor je vhodný pro tento druh jízd?
Květen 13, 20187 r Autor Dám příklad ve výběru mám také Renault Clio 1,2 54kW. to je klasická atmosféra bez turba. Jde mi o to abych nekoupil motor s turbem a pak po 100 000 km nelitoval peněz za opravy tím, že jsem motor zničil těmito jízdami. Zkušenost s tímto motorem nemám a nevím jak dlouho se zahřívá atd. Teď na tento typ cest mám fabii I 1,9 tdi a ten se zahřívá strasně dlouho a v zime treba topí až po strasné době.
Květen 13, 20187 r TSI se zahřeje celkem rychle. Atmosféra bude proti tomu lenivá. Chce se to hlavně tím projet a vyzkoušet, jak daný motor vyhovuje. Spolehlivost nikdo nepotvrdí, ale zatím to nevypadá na nějaký propadák. Popřípadě se můžeš zkusit podívat po skladovce s 1.2 TSI, ale ani ten litr není špatný motor.
Květen 13, 20187 r Autor Tak je mi to jasný že TSI bude živější, a ta jízda s tím je pružnější. No tak 1,0 se dá sehnat za 250 s vozem na priotiúčet ve výbavě TRUMF. Za tyto peníze jsem 1,2 TSI neviděl. A asi jsem ještě zapoměl dodat že roční nájezd bude do 10 000 km.
Květen 13, 20187 r So zahrievanim problem mat nebudes. Ja som 1.0 TSI 85kW vybral pre mamu do Seat Arona, ktora na tom bude jazdit 15km/15km do/z roboty a cez vikend na nejaky vylet. Mal som to auto pozicane, na dennu mestsku a mimomestsku premavku uplne postacujuce. Nic tym urcite nepokazis :-)
Květen 13, 20187 r Dají se najít i ty 1.2 TSI: http://dealer.skoda-auto.cz/chci-vuz-skoda/pages/nove-vozy-ihned-k-dodani-detail.aspx?v=TMBEM6NJ8HZ190233 ale to nepatří do tohoto tématu. Každopádně 1.0 TSI v 70kW verze bych se nebál, je to v pohodě motor a je i dobře odstupňovaná převodovka.
Květen 13, 20187 r Autor Tak pánové děkuji asi do toho půjdu. Jen ještě se zeptám co na tomto motoru může odcházet? Turbo? Vstřiky EGR?
Květen 13, 20187 r Já osobně bych jako druhé auto pro manželku na dojíždění do práce a pojíždění po městě (a při tomto nájezdu) bral spíš atmosféru (min. 1.2). Pokud teda žena nechce vyloženě škodovku. Záleží také na tom, v čem je zvyklá jezdit a jaký typ motoru by jí vyhovoval. Nejdřív bych jí asi nechal zkusit projet s turbem a bez turba. Já třeba střídám atmosféru a tsi, tak mi někdy ta počáteční (opožděná) reakce na plyn u tsi trošku vadí.
Květen 13, 20187 r Odcházet může cokoli co tam je (turbo, vstřiky, proměnné časování...), ale už nějakou dobu se ten motor dává do Golfů, Octavií, Caddy a podobných aut a zatím se nezdá že by měl nějaký zásadní konstrukční problém (jako první E111 motory) a že by v něm něco odcházelo. @Lupen_cz Psal že doteď jezdila s 1.9 TDI, takže opožděnější reakce turba asi vadit až tak nebude. Ale platí to co jsme napsal výše, projet si dané auta a vybrat to co bude vyhovovat.
Květen 13, 20187 r Autor Nyní jezdí první fabií 1,9 tdi. A na základě toho ideálne chce zase fabii a turbo. Obcas jezdí 1,6 (99kw) atmosférou a říká že to není ono (turbo proste chybí). Jenze jakou 1,2 atmo kdyz skoro vse má cca 50 kW tam se bojím, že to proste nepojede. A na predjizdeni treba bude take turbo lepsi. Co se tyce jizdnich vlastnosti, tak tento 1,0 tsi bude zkratka nejlepši volba. Me (jako hlavnimu investorovi) jde o to abych za par let nevykrvacel na servisu (turbo vstriky nejake zakarbonovani motoru atd.). Upraveno Květen 13, 20187 r od michalr
Květen 13, 20187 r atmosferu muzes vzit 1.0 MPI. Jinak zitra vyjde o F3 clanek v bazarove rubrice v SM, tak se koukni. Jinak ohledne toho nevykrvaceni na servisu, pokud to nebude podtacet, davat aditiva, idelane olej po 15tis. tak muzes rade problemu predejit Upraveno Květen 13, 20187 r od Bikes
Květen 13, 20187 r Autor Tak podtaceni moc nehrozi, aditiva davam do kazdeho auta a olej 10 tkm uz taky praktikuju, takze vtomhle problem snad nebude. 1.0 Mpi se bojim, ze to taky moc nepofrci
Květen 13, 20187 r Ať si projede i to MPI, ale nebál bych se servisu u toho TSI, je to jako každý jiný moderní motor. 1.2 TSI E211 už mají kolikrát i k 300tis. a je to OK, u toho 1.0 TSI zatím nic nenasvědčuje o tom, že by tomu tak taky nemělo být...
Květen 13, 20187 r Autor No 300 tis km. při našem nájezdu nenajedeme ani omylem...osobně také radši preferuji lepší jízdní vlastnosti v podobě 1.0 tsi
Květen 14, 20187 r Pokud je paní zvyklá na 1.9tdi tak atmosféra nepřipadá v úvahu. Jeďte si určitě ten 1.0tsi projet k prodejci, nejlépe kdyby měl na vyzkoušení obě výkonostní verze a rozhodnout se jestli stačí 5st nebo je lepší 6st převodovka. S příplatkem 2000 je v ceníku mobilita plus se zárukou 5let/100 000km a na to by se zásadnější výrobní závady nezaviněné uživatelem vstahovaly. No a stále lepší nějaká počáteční prodleva turba než nekonečná prodleva u etmosféry
Květen 14, 20187 r Chtějí brát TRUMF, takže tam leda 70kw a 5 rychlosti, ale zo si myslím že by nemuselo vadit, ona i ta 5 je dost dlouhá.
Květen 14, 20187 r Ono tam nejde ani tak o kW jak spíše o převodovku v tomto případě. Ale tady je to jedno, stejně není možnost volby
Květen 14, 20187 r Autor jeste se zeptám co tento motor vyzaaduje? Predpokládám dochlazování turba, vymena oleje po cca 15 000 a klidna jizda se studenym motorem. S malym moturkem a turbem zkusenosti nemam, tak abych se vyhnul zacatecnickym chybam
Květen 14, 20187 r Je to normalni motor... neblbnout a bude slouzit do konce dnu. Nema smysl kolem nej chodit jak kolem batolete a chovat se k nemu jakkoli jinak, nez k jakemukoli jinemu motoru. Ad olej - 30 tisicovy interval zvladne uplne stejne jako jakykoli jiny motor.
Květen 14, 20187 r Autor Myslim, že jelikoz bude v mestkém provozu tj, více studených startů a jízd se studeným motorem, tak budu klidně menit po 15 000. To myslím, že je rozumné...
Květen 14, 20187 r Tak vzhledem k tomu co jsi psal o nájezdu tak asi dřív bude ten olej starý, než budou km Jinak klasika, stejně jako s tím TDI, nešlapat na studené, turbo dochladit, ale zase né žádný extrém, při normální jízdě se dochladí než zaparkuješ. Určitě bych vypnul StartStop, jinak asi nic extra.
Květen 14, 20187 r Servisních nákladů se neboj. Auto bude určitě v 4-5leté záruce a dle popisu nájezdu potrvá ještě 2x tolik než se dostane aspoň na 100 tisíc. Konstrukční vady nejsou známy a EGR by v 1.0 TSI být nemělo. Častějšími výměnami oleje nic nezkazíš. Dochlazováním taky ne, ale určitě bych to neprožíval nějakým zdlouhavým stáním v garáži. Když na to přijde, TSI se dochladí i samo. Hlavně nepodtáčet a za studena šetřit. Zahřívat se samozřejmě bude rychleji než TDI, každopádně je dobré sledovat teplotu oleje (teď nevím jistě, jestli ji zobrazuje i základní PP) a výkon využívat až okolo 80 °C. Kdybys přecejen toužil po atmosféře s jednoduchou technikou a lineární charakteristikou, já bych se podíval na Swift 1.2 66 kW. Nový stojí okolo 270 tisíc.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.