Září 28, 201014 r Tak sem si dnes po 4 letech a 50 000Km menil brzdove desticky. Jde to v poho. Sundat kolo, 2x torx (pod plastovou krytkou). Vyndat, vymenit, u ridice napojit konektor kontrolky a zase zpet. Prace na 30 minut. Ted musim trosku opatrnejs, nez si to uplne sedne, ale pohoda. Jen me trosku sere, ze se kontrolka rosvitila a desticky laji jeste 5-7mm. Je to sice o centak min, nez nove ,ale i tak sem na nich mohl jeste min rok jezdit. Pokud by je nekdo zadara chtel na dojezdeni, tak je rad venuju.
Září 28, 201014 r Jo, to se tady už několikrát rozebíralo, že to hlásí hodně dopředu. Holt to chce chvilku jezdit se světýlkem.
Září 29, 201014 r jj kdybych to vedel, tak sem to odpojil. Ale pokazdym startovani pipne a to oranzovy svetylko fakt otravuje.
Říjen 12, 201014 r Cafte ludia, chcel by som sa spytat taku vec, ze : Dnes som sa chcel pozriet ci sa mi predne brzdove dosticky nedotykaju platniciek, auto som vyzdvihol a otocil prednym kolesom a zacali sa obavy. Je to normalne ze predne koleso sa toci tazsie ako zadne ? Vyskusal som si to aj na otcovej fabii a taktiez sa predne koleso toci tazsie. Jedna sa o fabiu 1.2 51kW. Za odpovede vopred dakujem.
Říjen 12, 201014 r zkus to na bavoráku,tam to bude zase obráceně.Na škodovce točíš ve předu aji s diferákem a převodovkou
Říjen 13, 201014 r Takze je to normalne ze sa tak tazko toci ? Diky Upraveno Říjen 17, 201014 r od Blacky
Prosinec 22, 201014 r Zajímavé doufám že mi to bude brzdit pořád http://www.autoweb.cz/proc-skoda-fabia-v-zime-nebrzdi/
Prosinec 22, 201014 r já sem se rozhodoval pro fábku zrovna jak to vyšlo,a podle mojí uvahy ten řidič byl pako stejnýho ražení,jak jsou někteří tiráci co skončí v baráku pod kopcem.Když auto nebrzdí,tak nejedu,i na motorce před jízdou zkouším brzdu.Myslím,že někdo nemůže překousnout,že fabka má lepší brzdy jak xx dražší auta.
Prosinec 22, 201014 r Bůh ví co s tím ty telata dělaly. Prej facelift má větší posilovač brzd a tudíš by měla ještě lépe brzdit.
Prosinec 22, 201014 r A co víc - ten článek je skoro 3 roky starý (vydáno 29. 01. 2008 v 17:55), takže i kdyby to byla pravda, že u škodulí nějak vynechávají brzdy, dávno už by se o tom něco provalilo. Na schopnost koncernu utajit takový lapsus (pokud by skutečně takový nastal) nevěřím - z toho by byl škandál rozmáznutej přes celou Evropu a polívčičku by si přihřál každý, komu leží VW jako jeden z největších světových producentů aut v žaludku. Prostě to ber jako pokus shodit někoho před veřejností - a dost zákeřně provedenej.
Prosinec 23, 201014 r Ja se svoji fabkou nemam problem. Minulej rok jsem jezdil celou zimu na puvodnich brzdach a s origo hliniky a zadny problem (auto vyrobeno 03/08) takze nejak priblizne tak co byl tendle clanek. Tuto zimu na jincich brzdach a stejnych hlinikach a zadny problem. Je mozny, ze se jim do brzd po dobu jizdy neco dostalo, ale to je mozne u jakehokoliv auta.
Prosinec 23, 201014 r Ja mám vo výbave Active vpredu väčšie kotúče aj brzdiče, takže to brzdí super, dokonca by som povedal, že niekedy to je až príliš ostré.
Prosinec 23, 201014 r Celoročně mi auto stojí venku, jezdím do hor, po břečkách atd. a ještě ani jednou se mě todle nestalo. Ano, pravdou je, že když vyjíždím po dééélším stáni, tak lehce, hlavně v zimě zatlačím na brzdu - může tam zůstat námraza, nějaké zbytky ledu, či nečistoty, tak si říkám, že tím bych to měl rozhýbat, ale jinak pohoda. Nevěřím, že by byly brzdy špatné.
Prosinec 23, 201014 r Vpředu mám 288/25 intercooling a vzadu obvyklé bubny - a vzhledem ke "garáži" u chodníku a občasnému delšímu stání mi taky občas trochu reznou... Je to poznat hlavně když se vyjede po 3-4 dnech odstavení a poprvé se škrtne o brzdu - to zaškroustání odrbávající se rzi je nezaměnitelné. Někdy se to protáhne a škrundá to ještě kilometr-dva, pak se rez zbrousí a je klid. Že bych ale někdy nezastavil tam, kde potřebuju - to se mi stalo naposledy se šádynkou, 27.prosince 1998 brzo dopoledne u pumpy na obchvatu Třebechovic pod Orebem (I/11) na příjezdu od Týniště nad Orlicí - silnice vysolená do mokra, já zpomalil z 90 na cca 50, vyjel jsem z pruhu a už jsem bruslil, všude okolo to bylo zrcadlo lesk jak blesk... Dodneška nevím, jak jsem ten slalom mezi stojany pumpy, nosníky střechy, obrubníky, klecí s LPG lahvemi a kandelábry vybral, ale zastavil jsem se za rohem před vchodem do bistra kolmo k chodníku jako by se nechumelilo, vylezl z auta - a ležel jsem jak škrkavka na mrazu, protože mi ujely fajfky a rozplácnul jsem se jak žaba na rynku. Vzápětí zpoza toho rohu vylítla pumpařka, která si už už myslela, že jí vletím do veřtatu - a že neslyšela žádnou ránu, běžela se podívat co se stalo... Jinak od tý doby jsem se zatím zastavil vždycky tak, že vše zůstalo v celku - se šáde, s Formanem i s Roomem. Nevím ani o nikom dalším, kdo by měl popsané potíže s brzdami - samozřejmě, pokud měl dost kapaliny a dost obložení. Takže bych tu v prvním příspěvku nalinkovanou kritiku považoval spíš za hoax než za seriózní zprávu.
Prosinec 23, 201014 r ano, ty zkušenosti z článku mohu potvrdit.při každodenním používání rumunstra a parkování venku v zimě, sněhu, břečce apod. prostě to auto na začátku jízdy nebrzdí.litý kola v zimě nemam a ani jsem nebyl v myčce a ani neprojel kaluží.prostě auto stálo celou noc před barákem a ráno po rozjezdu byly brzdy fiasko.asi jako když šlapu do peřin.pomohlo pouze několikanásobné prošlápnutí brzdového pedálu na doraz a pak už to brzdilo normálně.čim dál víc mam pocit, že to auto je naprostej zmetek.netopí, nebrzdí, hlučný...jen o něco lepší felície.takovej výrobek na nic, no.
Prosinec 24, 201014 r a ještě napiš o té červené karkulce.Tuším,že tvoje problémy jsou mezi volantem a řidičem.Co když jedeš dát nahoru okno aby to tolik nehučelo,bude to aji lépe topit. A když nastartuješ a než dáš pás,není problém ty brzdy zkusit.
Prosinec 24, 201014 r Ja mám vo výbave Active vpredu väčšie kotúče aj brzdiče Není to o výbavě, ale motorizaci/modelu. Po FL mají všechny 77kW kotouče na čtyřech kolech a vpředu C54-II (288x25) ekkar: pokud máš předu větší brzdy, je to: atyp (jako některé služební auta škody vyrobené těsně po faceliftu - bubny u 77kW a naopak kotouče u 1.6/55kW přestavba divný ad brždění: se rzí se setkávám furt, musí se trochu obrousit. s vodou je to jako u jiných brzd - musí se prvně dostat pryč voda a až pak to začne brzdit. superb má osušování brzd, ale vůbec to nikde neuvádí ve veřejných materiálech
Prosinec 24, 201014 r Bojler - je koupený a otypovaný jako N1, byl "flotilovej" - 1 z 5 stejných, ale má hodně prokombinovanou výbavu - některý věci jsou z Classic, jiný z Comfortu, ze salónu vyjížděl na hlínách s Bridgestonama (kódový štítek hlásí Alu kola, přední mlhovky, hagusy, guma Bridgestone byla funglovka i na rezervě!) = myslím že při objednávání někdo hooodně potrápil konfigurátor. Ty přední brzdy jsou fakt velký, kdyby tam byly původní, šly by i na předek ráfky 5J14 - já je tam nedostanu, musím mít 6J15, když jsem orientačně měřil svinovákem kotouč přes náboj, naměřil jsem necelých 29cm - a jsou vnitřně chlazený. Takže opravdu asi ten atyp - jinak MR2008, vyrobeno 12/07. Ale brzdí to excelentně, minulý týden jsem musel produpnout pedál až na lopatky na prakticky holým ledu a autí brzdící přes ABS sice smykem, ale naprosto korektním a rovným zastavilo metr za audinou našeho direktora, který zastavil a začal z ničeho nic couvat v jednosměrce ve vjezdu do firemního parkoviště... A k těm brzdám nezabírajícím po navlhnutí - copak nikomu už v autoškole neříkali, že prostě při prvním rozjezdu po odstavení venku je potřeba si brzdy vyzkoušet a "prohřát" krátkým přibržděním?
Prosinec 24, 201014 r jo, tak to máš určitě 288x25. já su s nima velmi spokojenej, jde to poznat na druhým rumu, kterej má klasiku FSIII (256x22).
Únor 28, 201114 r Blacky: No to doufej, brzdy FII a Roomstera na predni naprave jsou stejny jako u FI. Ja bych rekl, ze teda tam ale panove udelali pokrok, protoze ubrzdit s prazdnou FII 1,2TSI 100-0 km/hod za 39 metru, je fakt slusny ... chapu, ABS hraje svou roli, ale ne zas takovou, precijenom ABS ma chranit od nestability pri brzdeni a zachovani jizdnich vlastnosti a ne zkracovat brzdnou drahu ...
Únor 28, 201114 r Ted byly na brzdach zmeny, je vetsi valec, nova verze ABS atd. Pravdou je, ze papirove je treba v domaci FIC stejna brzda se stejnou verzi ESP (256x22, FS-III, ESP 8.0) jako v druhem Roomsteru (to stejne, akorat vzadu misto bubinku kotouce), rozdilem jsou "pouze" kotouce vzadu a brzdeni se vubec neda srovnat. Mozna je to zdani, protoze ve Fabii se musi na brzdovej pedal mackat hodne silne. Ne ze by to nebrzdilo, ale R subjektivne brzdi mnohem víc "agilněji". Mimochodem, reagujes na víc jak 4 roky starej prispevek :-)
Březen 26, 201114 r mám Room. a když couvám a chci zabrzdit, tak se ozve od přední osy jakoby úder, nebo rána. Hlučnost této rány je odvislá od rychlosti, kterou couvám. Tedy malá rychlost = slabá ranka. Vyšší rychlost = hlučnější rána. Setkali jste se tím také někdy na svých autech?
Březen 28, 201114 r mám Room. a když couvám a chci zabrzdit, tak se ozve od přední osy jakoby úder, nebo rána. Hlučnost této rány je odvislá od rychlosti, kterou couvám. Tedy malá rychlost = slabá ranka. Vyšší rychlost = hlučnější rána. Setkali jste se tím také někdy na svých autech? cau, mam neco podobneho na FabII 1,2TSI, prijizdim k domu, najedu si do kopecka, abych se otocil a nemusel radit zpatecku, necham to trosku sjet a slapnu na brzdu a PRD, podle me je to urcita vule toho uchyceni a ted bud celisti, nebo kotouce, ono kdyz s tim predtim brzdis porad jenom dopredu, tak pohyb zpet tam urcite nejakou vuli ma, tak se posune a vyvola tuhle ranu ... souhlasi tady njaci odbornejsi panove se mnou? pokud ne, tak mam ten sami problem
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.