LukeX Vloženo 23. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 23. Srpen 2022 2.0 tsi Ambition plus. V tý době ještě šel přidat paket s parkovací kamerou, Top led zadní světla, 18” kola. Věřím, že to nejhorší už má škodovka za sebou a teď to začne lítat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rapid1.0 Vloženo 23. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 23. Srpen 2022 @LukeX na takovou situaci čekám 4 měsíce (od 1. termínu) 😅 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cross Vloženo 25. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 25. Srpen 2022 Nedočetl jste se někdo, kolik převodovek DQ200 se zvládne vyrobit za směnu? :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
boban1108 Vloženo 25. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 25. Srpen 2022 Projel jsem si ze zvědavosti skladové vozy zhruba v mé očekávané konfiguraci (2.0 TSI). A jsou tam k mání hned. Dokonce i jeden se slevou. To před rokem bylo naprosto nemyslitelné (k dispozici za 9 měsíců apod.). Tak snad se už blýská na lepší časy. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rapid1.0 Vloženo 25. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 25. Srpen 2022 @boban1108 Snad, někdy v dubnu/květnu tu byl nějaký interní dokument, že všechny nekompletní vozy by měli být dodány zákazníkům nejpozději během září. Co tak sleduji britské fórum, tak i tam přibývá lidí, kterým už auto konečně přišlo. To by znamenalo, že i my, co teprve na zahájení výroby čekáme, bychom se v dohledné době mohli dočkat, tak uvidíme. Každopádně tak poslední 4-5 měsíců se koukám na skladovky benzínových RS - dřív jich tam byl stabilně počet cca 35 kusů a držel se (velký podíl předváděček). Auta se kvůli dveřním výplním nevyráběla, tak jsem si říkal že ty předváděčky asi nemůžou prodávat, protože by neměli na salóny náhrady. Tak 1-2 měsíce zpět jejich počet během týdne spadl a od té doby se drží zase na 20-25 kusech. V té době jsem měl z toho pocit, že se asi skutečně situace zlepšuje, že třeba prodejci dostali od Škodovky zelenou k prodeji předváděček a nové auta mají na cestě. No evidentně chyba v úsudku, protože od té doby beze změny. Já přesně dnes "slavím" 14 měsíců od objednávky. Aktuální předpoklad výroby KT 37-39/2022. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DušanV Vloženo 25. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 25. Srpen 2022 Před hodinou, boban1108 napsal: Projel jsem si ze zvědavosti skladové vozy zhruba v mé očekávané konfiguraci (2.0 TSI). A jsou tam k mání hned. Dokonce i jeden se slevou. To před rokem bylo naprosto nemyslitelné (k dispozici za 9 měsíců apod.). Tak snad se už blýská na lepší časy. A zkoušel jsi někde napřímo zavolat , jestli ty nabízené, skladové vozy jsou skutečně k mání? Nevím jak teď, ale někdy vloni jsem zkoušel zkusmo obvolávat prodejce a to nejen u Škodovky (Toyota, KIA, FIAT) a poptával se na nabízené skladové vozy a výsledek nebyl zrovna povzbudivý, tedy že by byl takový vůz okamžitě k mání za hotové prachy. Hodně výmluv, že to nestačily stáhnout z nabídky, nebo jen na leasing aj. finanční produkty, je to již zamluvené, ačkoliv na webu je to volné atd. atd. Papír a webová stránka snese všechno, ale možná se věci hnuly...... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Clerfayt Vloženo 25. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 25. Srpen 2022 Jo, zkoušel Jsem Fábii. Prý mi jí nemůže prodat, že by neměl žádnou alespoň na ukazování. A fakt to myslel vážně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Škodov_KÁR Vloženo 25. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 25. Srpen 2022 Ja vzhladom na posuvajuce sa dodacie lehoty novych octavii optimista urcite nie som. Aktualne 1,5-2 roky. Momentalne mam treti posun, posledny na 11/22 co je uz 14 mesiacov a neverim ze to tento rok bude. 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DušanV Vloženo 26. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 26. Srpen 2022 (editace) před 13 hodinami, Clerfayt napsal: Jo, zkoušel Jsem Fábii. Prý mi jí nemůže prodat, že by neměl žádnou alespoň na ukazování. A fakt to myslel vážně. Hodně vozů deklarovaných jako skladové jsou teprve zadané do výroby (to hlavně mimo Škodovku, ale i u ní jsem se s tím setkal) a po zavolání, si můžete stoupnout do pořadníku (když vám to dovolí), třeba jako první, druhý náhradník. A zase jiné skladové vozy jsou po zavolání okamžitě prezentovány jako předváděčky, kde pokud si ji již někdo nezamluvil, tak Vám určí termín (asi k termínu dodání další předváděčky), kdy by byla k mání. Prodejci nemají pomalu co prodávat a tak dělají čachry s vozy, které ani reálně nemají, nebo neví, kdy budou mít. Osobní zkušenost, když jsem vloni kupoval pro ženu novou Toyotu Aygo,. Nikde údajně nebyla fyzicky na prodejně, i když na webech prodejců bylo cca 10 vozů po republice skladových. Sháněl jsem i příbuzný Citroen C1, nebo Peugeot 108 což jsou ty samé vozy, jen s jinou karosérií, ale tam to bylo to samo. Všechny skladové vozy u PSA byly vozy zadané do výroby s dodáním kdoví kdy. Vše vyřešila až fyzická návštěva jednoho prodejce, kde Aygo stálo za plotem prodejny a bylo mi řečeno, že je zamluvené, těsně před prodejem jedné paní. No nic, za 14 dní jsem jel kolem a Aygo stále stálo za plotem. Takže opět dotaz u prodejce a zase výmluvy, že paní zatím nesehnala peníze a bla, bla, bla. Zajel jsem do bankomatu, vybral 20.000,-v hotovosti a opět dojel za prodejcem a strčil mu je na stůl, že okamžitě si vůz zarezervuji. Následovalo několik dlouhých telefonátů a vícečlenná porada , no a nakonec jsem odjížděl s předkupní, rezervační smlouvou a za týden bylo auto doma. Editováno: 26. Srpen 2022, autor: DušanV 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rapid1.0 Vloženo 26. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 26. Srpen 2022 Většina provozů v automobilce Škoda Auto funguje po dovolené na všechny směny | auto.cz 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xmenadis Vloženo 26. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 26. Srpen 2022 Kéž by to vedlo k tomu, že skladem začne být dost aut a začne trochu padat cena a hlavně budou zase možné slevy 😃 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chloop Vloženo 26. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 26. Srpen 2022 23 hours ago, Rapid1.0 said: Já přesně dnes "slavím" 14 měsíců od objednávky. Aktuální předpoklad výroby KT 37-39/2022. Já jsem na konci 18. měsíce čekání. Termín mám stejný. Tak snad nám to už postaví. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rapid1.0 Vloženo 26. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 26. Srpen 2022 Před hodinou, xmenadis napsal: Kéž by to vedlo k tomu, že skladem začne být dost aut a začne trochu padat cena a hlavně budou zase možné slevy 😃 To by byla paráda, ale bojím se, období slev už nadobro skončilo. Hodně by mě překvapilo, kdyby se situace v automotive vrátila do doby před 1-2 lety. A když už někdo slevy dávat bude, budou to symbolické nižší jednotky procent. Slevy přes 10% (a že se dávali i 15%, 20%) budou jen pro vyvolené. :( před 12 minutami, Chloop napsal: Já jsem na konci 18. měsíce čekání. Termín mám stejný. Tak snad nám to už postaví. Nechme se překvapit :-D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
boban1108 Vloženo 26. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 26. Srpen 2022 Že vyrábí teď o stošest je mi už houby platný. Mám vyrobeno odhadem asi 3 měsíce a teď to čeká někde na dvoře na dodělávku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cross Vloženo 26. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 26. Srpen 2022 O stošest spíš nevyrábí, jeli zase pod plán. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bubaq Vloženo 26. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 26. Srpen 2022 @cross: O kolik? Co je důvodem? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cross Vloženo 27. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 27. Srpen 2022 55 pod plán. Důvod nepíšou, pokud to tedy není zatékající světlík nebo bordel na parkovišti :) Viz odborář. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cross Vloženo 30. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 30. Srpen 2022 Citovat „Kvůli vysokému zájmu o naše vozy a výpadkům v dodávkách dílů se dodací lhůty v současné době nezkracují. Mohou se lišit podle jednotlivých výbav, motorizací a v závislosti na ročních prodejních kvótách jednotlivých prodejců. Na nové vozy značky Škoda se v současnosti čeká od 6 do 14 měsíců. Pevně věříme, že se situace ustálí co nejdříve, abychom mohli všechny zákazníky obsloužit v co nejkratším možném čase. Pro zákazníky je také u autorizovaných prodejců Škoda připraveno přes 2 800 nových skladových vozů. Přes 5 500 certifikovaných ojetých vozů včetně zánovních pak nabízí program Škoda Plus.“ https://www.garaz.cz/clanek/servis-nakup-auta-zjistovali-jsme-jak-dlouho-se-ceka-na-nejoblibenejsi-auta-v-cr-nekde-par-mesicu-jinde-i-rok-a-pul-21008805 Tak to jsem rád, že se mi čekání zkrátilo o 6 měsíců :D 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
boban1108 Vloženo 30. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 30. Srpen 2022 Vždyť je to lež. Já už čekám přes 14 měsíců (objednáno v půlce dubna 2021) 🫣. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cross Vloženo 30. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 30. Srpen 2022 On je to samozřejmě jen plk do médií :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chloop Vloženo 30. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 30. Srpen 2022 Volal mi teď prodejce a řekl mi, že přišel oběžník ze Škodovky kde je napsáno, že vyřazují 360 kamery (Area View) a prostě to tam dávat nebudou, bude jen parkovací kamera. Dostal jsem možnost zrušit objednávku a nebo přijmout. V případě přijmutí nabídl finanční kompenzaci asi 5000, že tam ty kamery budou chybět. I když jsem se na tohle těšil, tak jsem přijmul a pokud budou v tom autě chybět jen ty kamery tak asi ještě dobrý. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rapid1.0 Vloženo 30. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 30. Srpen 2022 @Chloop O dodací lhůtě se nezminoval? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Chloop Vloženo 30. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 30. Srpen 2022 Ne. Zatím platí to co doposud (37-39). On i ja doufáme, ze to klapne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filda88 Vloženo 30. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 30. Srpen 2022 Tak mám dnes od prodejce hlášeno, že je auto vyrobeno a čeká na převoz. Objednáno 24.6.2022, původní plán 31.12.2023, následně 33týden 2022, vyrobeno 34týden 2022. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JirikHL Vloženo 30. Srpen 2022 Sdílet Vloženo 30. Srpen 2022 @Chloopto stejně ale je méně než jsi zaplatil ne? Co @Mavok? Jak se to nakonec vyřešilo u tebe s chybějícími kamerami? @filda88takže jsi čekal 2 měsíce? To gratuluji! Co máš za výbavu a motor? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.