lubann Posted November 18, 2006 Share Posted November 18, 2006 kdyz budu mit novou mapu tak naviguje i na cislo popisne??dik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Palo Posted November 18, 2006 Share Posted November 18, 2006 kdyz budu mit novou mapu tak naviguje i na cislo popisne??dik Jak kde, je otázka, co používáš za software? Ale myslím si, že kromně Prahy, Brna, Ostravy a Budějovic to na čísla popisné nebude Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lubann Posted November 18, 2006 Author Share Posted November 18, 2006 kdyz budu mit novou mapu tak naviguje i na cislo popisne??dik Jak kde, je otázka, co používáš za software? Ale myslím si, že kromně Prahy, Brna, Ostravy a Budějovic to na čísla popisné nebude jde ten sotfwer zmenit?Rozhoduji se mezi dx2 a navi neco jak Blaupunkt nevi Tom Tom. Potrebuji aby to navadelo na čislo popisne.dikes za odpoved Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
All_01 Posted November 19, 2006 Share Posted November 19, 2006 Záleží na tom jak podrobně jsou zpracované mapy. Podrobně jsem zkoušel Becker Traffic Assist Highspeed, který má v základní ceně mapy 37 států Evropy. Staré země EU jsou bezva a nenarazil jsem na to, že by nenašel i číslo. Asi se to stane. Zvlášť na vesnicích ale zatím jsem na nic nenarazil a nenarazili na nic ani zákazníci, kteří si to koupili. Slabší mapy jsou pro Balkán. Ve Slovinsku, Chorvatsku, Černé Hoře atd. znají jen hlavní tahy a velká města. Zmapování ČR, SR, PL, HU je podstatně lepší ale kvalit západní Evropy nedosahuje. Becker ovšem ohlásil na jaro (březen-duben) Up Grade těchto map, které by měly mít pokrytí okolo 98%. Zkoušel jsem také pžřesnost v tom smyslu, že navigace zobrazuje různé dopravní značky pokud nejsou umístěny krátkodobě. Na příjezdu od Přerova do Olomouce jsem zkoušel jak rychle zobrazí omezení rychlosti. Pokud jsem rychlost dodržoval a lze-li to jakž takž zachytit pouhým okem, bylo zobrazení značky s přesností cca 3 metry. Pokud jsem rychlost hodně přehnal bylo to okolo 10m. Totéž jsem zkoušel s varováním překročení rychlosti v obci. I tam to záleželo na rychlosti auta. Řekl bych, že ten Becker je vynikající ale s koupí bych počkal až na jaro. Až budou v ceně navigace přepracované ohlášené mapy. Zkoušel jsem taky Garmin Street Pilot a ten mi, když jsem úmyslně přejel dálniční Exit, vymyslel náhradní trasu asi o 80 km delší než bylo třeba a její přepočítání mu trvalo hrozně dlouho. Když říkám dlouho bylo to okolo dvaceti minut. Po D1 jsem ujel kusanec než se znovu chytil. Becker přepočítává okamžitě. Se zpožděním snad minutu. Je velmi rychlý. Měl jsem možnost chvilku jezdit i s Tom Tom One. Přerov byl zpracovaný slušně i když k dokonalosti mu něco chybělo. Jeho nevýhodou je, že v ceně má velmi málo map a jejich dokoupení není nejlevnější. Kdybych to měl shrnout bral bych Becker ale počkal bych s tím až vypustí přepracované mapy střední Evropy. http://autoaudio.wsc.cz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peterer Posted November 19, 2006 Share Posted November 19, 2006 Dobrý tip, díky za obsáhlé info. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RyVeS Posted November 19, 2006 Share Posted November 19, 2006 All se rozepsal, tak taky napisu nejake poznatky. Zkusenosti mam nejvice s Beckerama a Tomtomama. Becker: v evrope super ale po CR je to spatny. Nemyslim tim ani, tak silnice mezi mestama ale primo zmapovani mest. Becker Traffic Assist - Louny (cca 25tis obyvatel) zna jednu ulici. Kdyz jsem s nim vlej do mesta, tak porad opakoval at vyjedu z kruhoveho objezdu i kdyz jsme byl uz 5 minut pryc. Jinak na cestovani po CR to neni spatny, Praha a velka mesta naprosto bez problemu. Trochu mi vadilo, ze nezna najezdy na pumpy a podobne. Znacky omezeni rychlosti funguje naprosto uzasne a opravdu temer okamzite. Po nemecku jsem byl naprosto spokojenej. Becker Traffic Assist Highspeed - je znat pokrok v mapach. V Lounech to uz zna asi 15 ulic :-). Porad ale plati, ze zmapovani mest je hodne pozadu napr. za Tomtomem. Cena je ale prizniva a ma uz v cene celou evropu, coz je velky +. Nejcasteji je kupujou dopravci co jezdej po evrope a jsou max spokojeni. Tomtom ONE: Zmapovani mest je temer perfektni a to i v malejch mestech. Louny zna z 98% vcetne nazvu ulic. Je zde detailne kazdej najezd k pumpe atd. Podle me ma Tomtom jedny z nejpodrobnejsich map. Samozrejme i mistr tesar se nekdy utne :-). Pri ceste do Sinsheimu mi nekde na A6 rek, ze jsem na miste a Sinsheim byl asi jeste 80km daleko. Otec cestoval po polsku a taky dojel na misto asi o 60km driv. Posledni problem byl pri ceste do Pribrami, v Praze v Radotine, jsme byl pry uz na miste. Tyto se stala v prubehu cca 1 roku. Takze zase tak spatny to neni. Cena je velmi pekna, pokud nekomu staci CR, SR, PL a HU. Pokud Tomtom s komplet evroupou, tak cena celkem vyroste cca o 3000,-. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RyVeS Posted November 19, 2006 Share Posted November 19, 2006 Jeste doplnim, ze s origo navi jsem nemel moznost jezdit jako s mobilnima navigacema a tak todle srovnat nemuzu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
String1 Posted November 21, 2006 Share Posted November 21, 2006 Já můžu, dělám s nima :-) Je to asi tak, jsou dva velcí poskytovatelé mapových podkladů, teleatlas a navtech. Becker většinou používá navtech, který je opravdu dobrý v západní Evropě, ale v čechách a okolí toho má pořád málo, lepší se to každý půl rok (to vychází vždy update) ale rozhodně u nás nedosahuje na teleatlas, který toho má daleko víc, i když občas některé cesty jsou napováženou ... V západní Evropě je tedy určitě lepší navtech, u nás zatím teleatlas, pak je to jen na výrobci, které mapové podklady použije. Sám používám tomtoma, je fajn, hodně, ale kdybych si měl vybrat to nej, vzal bych v téhle mobilní variantě dynavix, má úžasnou vlastnot, čísla popisné v čechách (je snad jediný, kdo to má celé) a hlavně, umí používat jak teleatlas tak navtech, což je bomba, člověk si může vybrat. Pokud bych bral pevnou zástavbu, asi to je hodně o tom, kde jezdím, podle toho vybrat vhodný přístroj, becker je špica, o tom žádná, jsou hodně v předu, ale také třeba pionneří AVIC je dost dobrej a rýchlej. Co se týče přepočtu trasy, i origo navigace to má za pár vteřin, ne minut ;-) Garmin byvál kdysi dobrý, respektive je pořád, ale ne v oblasti personálních navi, jo systémy pro lodě nebo letadla, to je jiná ... Další možnost je vzít něco s pevným diskem, pak je plná mapa pořád na disku a lze k tomu dělat cokoli dalšího, pionner má teď novou verzi AVICA který to umí (nejde o klasický koridor, ale o plnohodnotný disk, na který lze nahrát třeba i hudbu) určitě to bude i od jiných výrobců. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts