Publikováno Leden 18, 20223 r Ahojda, na své Scale mám od kamínků tři takové tečky na kapotě + pavoučka na skle. Zajímavé je, že na své dvacetileté oktávce jsem za tu dobu chytnul snad jedinkrát kamínek. U nové Scaly to už bylo snad 7 ran za měsíc...ta to snad přitahuje a dost mě to sere. No, koupil jsem si originál Škoda opravnou tužku přímo k mojí black magic perleť. V návodu píšou, že jiný postup je u dvouvrstvého nástřiku a jiný postup u třívrstvého...Ale jak mám sakra vědět, kolik laků ma Scala?? Nevíte někdo? Děkuji
Leden 18, 20223 r normálne to odmasti a zakvapni paratkem alebo modelarskym stetcem ... lak som ja nikdy nedaval vobec len farbu , lebo to potom robi nepekny kopcek
Leden 18, 20223 r Autor A čím odmastit? Normálně třeba technickým lihem? Já jsem objednal tuto sadu: https://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/hfb380034-tuzka-lakova-cerna-magicka-22737.html To tam jako jen kápnu a nechám být? Nebo se to nějak má až to zaschne rozleštit, či co?
Leden 18, 20223 r Mám stejnou sadu, vždy to jen "zakápnu". Čistím isopropanolem apod. Na fóru najdeš celkem dost témat na opravy laku. Ten štěteček, co u toho je, je na dvě věci na ty malé tečky, to ani nezkoušej. Používal jsem párátko, špendlík nebo dutý uchošťour po sundání vatičky. Barva se do něj trochu natáhne a mačkáním se to dá "dávkovat". Loni jsem poprvé vyzkoušel lakové pero a nemohu si to vynachválit. A počítej s tím, že to nikdy nebude na parádu, je to jen ochrana zbytku laku a karoserie. Upraveno Leden 18, 20223 r od slapnahrabe
Leden 19, 20223 r Vobec sa toho nemusis bat. Ja som tak tiez osetril A stlpik. Odmastil som technickym benzinom, nechal zaschnut, naniesol farbu tym stetcom co bolo k tomu. Jemne bodovo nanasal, nie rozotieranim a potom to presiel ked to zaschlo priesvitnym. Kludne to mozes ak mas kopcek i vodnym smirglom bodovo prejst. Daka 2500-3000. Na predoslom aute som lakoval naraznik skrkance a preliacinu od gule. A to som striekal sprejom a uplne v pohode. Na youtube mas kopec navodov a netreba sa toho bat.
Leden 19, 20223 r Autor Mě jde o to, že v té sadě mám 2 tuby. Jednu s barvou, která pasuje k mému vozu, a druhá s nějakým čirým lakem. Potřebuji vědět, zda nejprve použít ten bezbarvý lak a pak barvu nebo naopak.
Leden 19, 20223 r Ježiš maria, však jasné, že najprv farbu a po zaschnutí potom vrchný lak. :) Však tak je nastriekané celé auto vo fabrike.
Leden 19, 20223 r Autor Před hodinou, Jan R. napsal: Nejdříve barvu, pak bezbarvý. Děkuji, to jsem chtěl vědět
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.