Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Jo, přesně tak... Ale bacha - jako "neplnohodnotnou" označuje ŠA i rezervu s identickou gumou (značka, typ a rozměr) jako je na autě, ale na plechovým disku, zatímco jsou na autě hlíny ...

Ok, jde mi o to, jestli by se na ni dalo aspon nouzove dojet, kdyz by na to doslo a bylo to koser jak po technicke, tak predpisove strance... 

To je zvlastni, protoze jsem ji bral s autem a v konfiguraci byla jako "plnohodnotna" - guma je identicka s temi, co mam ted, ale disk je plechac a na aute jsou hliny. 

Diky! ;)

Upraveno od epo

Já to teda měl tak, že auto vyjíždělo na hlínách a v kufru byla identická plechová rezerva, ale označená jako "neplnohodnotná rezerva"...

Plnohodnotná i neplnohodnotná rezerva jsou na  plecháčích.

Plnohodnotná rezerva je na klasickém plecháči (stejný, na kterým je zímák, např.) a je takového rozměru, jako zbytek kol na autě - s touhle rezervou je možné neomezeně jezdit do aleluja - je to polnohodnotné pneu.

Neplnohodnotná rezerva je takový to odlehčený kolečko, většinou (vždy?) menšího rozměru , i menší šířky atd, které je opravdu jen dojezdové, je na něm omezená maximální rychlost a je na něm ten žlutý varovný pruh atd.

A já ti říkám, že kolo v plným rozměru, ale jen na plechu je "neplnohodnotná rezerva" - podle označení ŠA. To mrňavý a úzký kolečko se žlutým pruhem a výstražným označením "Použitelné pouze do rychlosti 80km/h" je DOJEZDOVÉ KOLO = jen na dojetí do pneuservisu.

Rezerva je u FIII jenom jedna, jenom se různě se jmenuje, v závislosti na tom, jaký kola jsou na autě nakofigurovaný.

Chlapi, nevím kdy jste brali auto vy, ale já bral v červnu MR 2017, nakonfigurováno v březnu s plnohodnotnou rezervou, a dodáno s plecháčem v kufru a hlínama na autě !

Ok, nebudeme slovickarit. To male "baby" kolo je jasne. Mne slo jen o to si potvrdit, ze k 16"/215 muzu jako rezervu pouzit 15"/185. Protoze rozmer pneu je jiny, tak asi na jizdni vlastnosti to vliv mit bude, tudiz dedukuju, ze se s tim neda jezdit "do aleluja" jako bych mohl ted na komplet 15"/185, ale na dojezd je to ok a pokud me u toho zastavi PCR, tak to neni na postih... Jen tolik. :)

Upraveno od epo

F III to má popsaný v návodu k použití na str. 159.

■ Pokud se liší rozměry nebo provedení rezervního kola od namontovaných
kol (např. zimní pneumatiky, pneumatiky s určeným směrem otáčení) můžete
použít rezervní kolo jen krátkodobě v případě nouze a pokračovat v cestě
se zvýšenou opatrností.

Tak předpokládejme, že epo má dost vlastní přirozený inteligence a nebude s nouzově namontovaným užším kolem (protože ve vnějším průměru => v obvodu jsou všecky povolený rozměry přibližně stejný) lítat na plný kotle ...

Diky, s tim navodem jsem se nechal nachytat - tentokrat me vubec nenapadlo do nej kouknout.

Tak diky vsem, aspon jsme to tady zase trochu ozivili ;-)

Pokud vim, vzdycky ne-/plnohodnotnou rezervu rozlisoval pouze rozmer pneu rezerva vs. auto. Jestli plech nebo hlinik se nerozlisovalo.

Proč nad tím pořád špekulujete, vždyť vidíte že v konfigurátoru je stejná rezerva na plecháči pod dvěma názvy! A konfigurátor jí přiřadí k autu v závislosti na kolech která jsou na autě použita.

Nie rezerva bude OK.

Vždy sa mení rozmer disku, a mení sa profil pneu, obvod je rovnaký.

Ať je to jak chce policista přece nepozná jestli jsi měl defekt před hodinou nebo před týdnem. Řeknu pneu už mám v servise dnes po práci si ji vyzvedávám, na náhradní vůz nemám nárok ani prostředky

Mimochodem .. cokoli vyvozovat z obrázku v konfigurátoru ....

a mimochopdem, konfigurátor si nic nepřiřadí - to si přiřadíš ty (na O3 s 16" si můžeš vybrat jak plnohodnotnou, tak neplnohodnotnou), zatímco např. na 17" už jen "neplnohodnout" ...

Z obrázku nic nevyvozuju, ale z reality. S těmi rezervami je to stejné u O3 i u FIII, jedna stejná rezerva na plecháči, pokud stejné plecháče máte nakonfigurovaném na vozidle, jmenuje se plnohodnotná, pokud máte hlíny, jmenuje se neplnohodnotná. 

Upraveno od dodge

Když jsem před rokem kupoval FIII, tak v konfigurátoru jsem zatrhl plnohodnotnou rezervu. Jiná kola na auto než z lehkých slitin nebylo možné objednat. A tak jsem to dostal. Na autě jsou kola z lehkých slitin, v kufru plechová rezerva. Až píchnu, vyměním, nechám spravit a vyměním zpět. Neřeším, jezdím.

Před hodinou, dodge napsal:

Z obrázku nic nevyvozuju, ale z reality. S těmi rezervami je to stejné u O3 i u FIII, jedna stejná rezerva na plecháči, pokud stejné plecháče máte nakonfigurovaném na vozidle, jmenuje se plnohodnotná, pokud máte hlíny, jmenuje se neplnohodnotná. 

+ malý dodatek, pokud jsou na konfigurovaném vozidle 15' ' hlíny, jmenuje se plnohodnotná.

Přesně tak, u všech modelů ŠA jedna stejná rezerva na plechu pod různými jmény, nouzové dojezdové kolo není v nabídce ŠA.

• 5 let později...

Zdravím kluci. Jelikož jsem měl v autě lepící sadu, chci tam dát samozřejmě rezervní kolo. Ten vnitřek s nářadím a zvedákem mám... Mohu normálně objednat jakékoli plechové kolo s patřičným obutím 185/60 R15, nazout a dát jej na  místo rezervy. Nemá náhodou originálni rezerva nějaký specifický tvar (teda myslím plecháč),  aby se tam vešel ten vnitřní box s  nářadím, nebo je to jedno jaký plechový disk výrobce použiji.

Díky Vám....

Upraveno od Marcelius

Tam ale tam moc relevantních informací mezi dohady nenajde. Rezerva může mít jiný rozměr a vzorek jak to co je aktuálně na autě. Navštiv vrakáč a tam si vybereš box i kolo, vzal bych nejmenší a možná nejlehčí v rozměru dle TP. Já si místo toho polyše dám plastový box z F1. 

Díky kluci..... :-)

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.