Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 18. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 18. Srpen 2016 Jo, přesně tak... Ale bacha - jako "neplnohodnotnou" označuje ŠA i rezervu s identickou gumou (značka, typ a rozměr) jako je na autě, ale na plechovým disku, zatímco jsou na autě hlíny ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
epo Vloženo 18. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 18. Srpen 2016 (editace) Ok, jde mi o to, jestli by se na ni dalo aspon nouzove dojet, kdyz by na to doslo a bylo to koser jak po technicke, tak predpisove strance... To je zvlastni, protoze jsem ji bral s autem a v konfiguraci byla jako "plnohodnotna" - guma je identicka s temi, co mam ted, ale disk je plechac a na aute jsou hliny. Diky! Editováno: 18. Srpen 2016, autor: epo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 18. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 18. Srpen 2016 Já to teda měl tak, že auto vyjíždělo na hlínách a v kufru byla identická plechová rezerva, ale označená jako "neplnohodnotná rezerva"... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tragedie_v_JZD Vloženo 18. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 18. Srpen 2016 Plnohodnotná i neplnohodnotná rezerva jsou na plecháčích. Plnohodnotná rezerva je na klasickém plecháči (stejný, na kterým je zímák, např.) a je takového rozměru, jako zbytek kol na autě - s touhle rezervou je možné neomezeně jezdit do aleluja - je to polnohodnotné pneu. Neplnohodnotná rezerva je takový to odlehčený kolečko, většinou (vždy?) menšího rozměru , i menší šířky atd, které je opravdu jen dojezdové, je na něm omezená maximální rychlost a je na něm ten žlutý varovný pruh atd. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 18. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 18. Srpen 2016 A já ti říkám, že kolo v plným rozměru, ale jen na plechu je "neplnohodnotná rezerva" - podle označení ŠA. To mrňavý a úzký kolečko se žlutým pruhem a výstražným označením "Použitelné pouze do rychlosti 80km/h" je DOJEZDOVÉ KOLO = jen na dojetí do pneuservisu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dodge Vloženo 18. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 18. Srpen 2016 Rezerva je u FIII jenom jedna, jenom se různě se jmenuje, v závislosti na tom, jaký kola jsou na autě nakofigurovaný. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Korpík Vloženo 18. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 18. Srpen 2016 Chlapi, nevím kdy jste brali auto vy, ale já bral v červnu MR 2017, nakonfigurováno v březnu s plnohodnotnou rezervou, a dodáno s plecháčem v kufru a hlínama na autě ! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
epo Vloženo 18. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 18. Srpen 2016 (editace) Ok, nebudeme slovickarit. To male "baby" kolo je jasne. Mne slo jen o to si potvrdit, ze k 16"/215 muzu jako rezervu pouzit 15"/185. Protoze rozmer pneu je jiny, tak asi na jizdni vlastnosti to vliv mit bude, tudiz dedukuju, ze se s tim neda jezdit "do aleluja" jako bych mohl ted na komplet 15"/185, ale na dojezd je to ok a pokud me u toho zastavi PCR, tak to neni na postih... Jen tolik. Editováno: 18. Srpen 2016, autor: epo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
corve Vloženo 18. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 18. Srpen 2016 F III to má popsaný v návodu k použití na str. 159. ■ Pokud se liší rozměry nebo provedení rezervního kola od namontovaných kol (např. zimní pneumatiky, pneumatiky s určeným směrem otáčení) můžete použít rezervní kolo jen krátkodobě v případě nouze a pokračovat v cestě se zvýšenou opatrností. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 18. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 18. Srpen 2016 Ceník FIII (jiná rezerva tam není): A tady konfigurátor: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 18. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 18. Srpen 2016 Tak předpokládejme, že epo má dost vlastní přirozený inteligence a nebude s nouzově namontovaným užším kolem (protože ve vnějším průměru => v obvodu jsou všecky povolený rozměry přibližně stejný) lítat na plný kotle ... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
epo Vloženo 18. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 18. Srpen 2016 Diky, s tim navodem jsem se nechal nachytat - tentokrat me vubec nenapadlo do nej kouknout. Tak diky vsem, aspon jsme to tady zase trochu ozivili ;-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 20. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 20. Srpen 2016 Pokud vim, vzdycky ne-/plnohodnotnou rezervu rozlisoval pouze rozmer pneu rezerva vs. auto. Jestli plech nebo hlinik se nerozlisovalo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dodge Vloženo 20. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 20. Srpen 2016 Proč nad tím pořád špekulujete, vždyť vidíte že v konfigurátoru je stejná rezerva na plecháči pod dvěma názvy! A konfigurátor jí přiřadí k autu v závislosti na kolech která jsou na autě použita. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Eric_ Vloženo 22. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 22. Srpen 2016 Nie rezerva bude OK. Vždy sa mení rozmer disku, a mení sa profil pneu, obvod je rovnaký. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MilanHos Vloženo 22. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 22. Srpen 2016 Ať je to jak chce policista přece nepozná jestli jsi měl defekt před hodinou nebo před týdnem. Řeknu pneu už mám v servise dnes po práci si ji vyzvedávám, na náhradní vůz nemám nárok ani prostředky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tragedie_v_JZD Vloženo 22. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 22. Srpen 2016 Mimochodem .. cokoli vyvozovat z obrázku v konfigurátoru .... a mimochopdem, konfigurátor si nic nepřiřadí - to si přiřadíš ty (na O3 s 16" si můžeš vybrat jak plnohodnotnou, tak neplnohodnotnou), zatímco např. na 17" už jen "neplnohodnout" ... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dodge Vloženo 22. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 22. Srpen 2016 (editace) Z obrázku nic nevyvozuju, ale z reality. S těmi rezervami je to stejné u O3 i u FIII, jedna stejná rezerva na plecháči, pokud stejné plecháče máte nakonfigurovaném na vozidle, jmenuje se plnohodnotná, pokud máte hlíny, jmenuje se neplnohodnotná. Editováno: 22. Srpen 2016, autor: dodge Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Termiter Vloženo 22. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 22. Srpen 2016 Když jsem před rokem kupoval FIII, tak v konfigurátoru jsem zatrhl plnohodnotnou rezervu. Jiná kola na auto než z lehkých slitin nebylo možné objednat. A tak jsem to dostal. Na autě jsou kola z lehkých slitin, v kufru plechová rezerva. Až píchnu, vyměním, nechám spravit a vyměním zpět. Neřeším, jezdím. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
corve Vloženo 22. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 22. Srpen 2016 Před hodinou, dodge napsal: Z obrázku nic nevyvozuju, ale z reality. S těmi rezervami je to stejné u O3 i u FIII, jedna stejná rezerva na plecháči, pokud stejné plecháče máte nakonfigurovaném na vozidle, jmenuje se plnohodnotná, pokud máte hlíny, jmenuje se neplnohodnotná. + malý dodatek, pokud jsou na konfigurovaném vozidle 15' ' hlíny, jmenuje se plnohodnotná. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dodge Vloženo 22. Srpen 2016 Sdílet Vloženo 22. Srpen 2016 Přesně tak, u všech modelů ŠA jedna stejná rezerva na plechu pod různými jmény, nouzové dojezdové kolo není v nabídce ŠA. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marcelius Vloženo 21. Březen 2022 Sdílet Vloženo 21. Březen 2022 (editace) Zdravím kluci. Jelikož jsem měl v autě lepící sadu, chci tam dát samozřejmě rezervní kolo. Ten vnitřek s nářadím a zvedákem mám... Mohu normálně objednat jakékoli plechové kolo s patřičným obutím 185/60 R15, nazout a dát jej na místo rezervy. Nemá náhodou originálni rezerva nějaký specifický tvar (teda myslím plecháč), aby se tam vešel ten vnitřní box s nářadím, nebo je to jedno jaký plechový disk výrobce použiji. Díky Vám.... Editováno: 21. Březen 2022, autor: Marcelius Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wirer Vloženo 21. Březen 2022 Sdílet Vloženo 21. Březen 2022 Skus najprv precitat co sa uz snazilo riesit https://forum.skodahome.cz/topic/133014-plnohodnotna-rezerva/ @Pawouk? 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 21. Březen 2022 Sdílet Vloženo 21. Březen 2022 Tam ale tam moc relevantních informací mezi dohady nenajde. Rezerva může mít jiný rozměr a vzorek jak to co je aktuálně na autě. Navštiv vrakáč a tam si vybereš box i kolo, vzal bych nejmenší a možná nejlehčí v rozměru dle TP. Já si místo toho polyše dám plastový box z F1. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marcelius Vloženo 21. Březen 2022 Sdílet Vloženo 21. Březen 2022 Díky kluci..... :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.