Publikováno Květen 24, 20223 r Jelikož se řešilo kde nemělo, tak založím nové téma, pořádek musí být.🥳 Základní info.
Květen 24, 20223 r Autor Kdopak využívá? Můj poznatek je takový, za téměř tři hodiny jízdy, při zapnutí navi, s telefonem vloženým na dobíjecí desce proběhlo dobití z 25% pouze na 40%, což mě vůbec nenadchlo! Žena měla telefon nabíjet v zadním usb a po 2,5hod.nabit na 100% z 15%, což beru. Trochu mi tedy pozbývá smysl tohoto dobíjení. Vaše poznatky?
Květen 24, 20223 r Navigace je poměrně energeticky náročná, jak rychle se nabije při zhasnutém display? edit: pamatuji si, jak v jedničkové fabii s no name nabíječkou při puštěné navi se telefon Sony Z pomaličku vybíjel, nabíječka ani nepokryla energetický výdej :D Upraveno Květen 24, 20223 r od one-z
Květen 24, 20223 r Vyuzivam v 3kovom Superb a rovnaka tragedia.....viacmenej to je iba taka udrzovacka.....v konfiguracii pre novu Scalu teda o tom za "tucnych" 300 eur vobec nerozmyslam.
Květen 25, 20223 r Autor @one-z telefon spárován s rádiem a display mobilu zhasnut. @Patrik1971 já to měl jako paket s virtualem. Nabil si někdy doplna? Asi ne, ze? Co se týká nabíjení, tak jsem vlastně použil poprvé, nemám potřebu dávat na polovic nabitý telefon prebijet, pokud vím, ze bych nevydržel. A baterii telefonu, tyto krátké neúplné dobíjení také asi nepomůžou?!
Květen 25, 20223 r Nikdy.Vacsinou nabijam pri dlhsej ceste,ale pokial pouzivam trebars spotify,ale android auto,fakt to co spotrebujem,iq nabijanie iba dorovna... Ano,v pakete s niecim zmysluplnym ok,ale ako samostatna polozka za 300 eur fakt nezmysel...to musis uznat
Květen 25, 20223 r Dobre vediet, ze je to take slabe. Som nad tym uvazoval jeden cas, ze to dorobit. Ostanem pri kabli. Telefon ja neriesim. Rano napojim, poobede napojim a po 1h cesty je vzdy plny. Akurat cez vikendy hladam nabijacku :D
Květen 25, 20223 r Já to taky měl už s boxem. Nahovno Mám android a zkoušel jsem iq spiralu pod zadní kryt. Nahovno. Zaplní to usbčko v telefonu a dobíjení fakt pomalé. Ženská má jabko taky pomalé. Není nad kabel. Jediné využití je ten zesilovač. Kdo bydlí na dědině s blbým signálem tak je to prima. Zesiluje to dobře. Tam kde signál normálně padá tak v boxu je plnej... Ještě mě napadlo, jestli nemůžou brzdit nabíjení zadní kryty telefonů. Přeci jen je to indukční a se vzdáleností klesá účinnost. Upraveno Květen 25, 20223 r od keras
Květen 25, 20223 r Před hodinou, Dodi 15 napsal: @one-z telefon spárován s rádiem a display mobilu zhasnut. @Patrik1971 já to měl jako paket s virtualem. Nabil si někdy doplna? Asi ne, ze? Co se týká nabíjení, tak jsem vlastně použil poprvé, nemám potřebu dávat na polovic nabitý telefon prebijet, pokud vím, ze bych nevydržel. A baterii telefonu, tyto krátké neúplné dobíjení také asi nepomůžou?! jo takhle, ty jo, tak to fakt nic moc... Jak píše keras, kryt telefonu máš? V návodu co jsi poslal by měl být telefon bez obalu. Když nabíjím ze zásuvky v předu kabelem, tak mne potěšilo, že to valí stejně rychle jako doma ze zásuvky.
Květen 25, 20223 r Ten zadny kryt nebude problem si myslim, ale nabijacka. DOma to cez indukciu a gumeny obal nabija fakt rychlo, zrovnatelne s kablom. Podla toho co tu pisete, vzduch/kabel je diametralne odlisne.
Květen 25, 20223 r Chtělo by sehnat datasheet toho boxu a mrknout kolik vůbec dokáže přenést mA? Třeba to není nabíječka, ale udržovačka😀 Co jsem to měl rozdělené tak je i dost silnej plast mezi cívkou a povrchem. Aspoň se mi to zdálo.
Květen 25, 20223 r Autor Uznávám, že telefon jsem měl v pouzdře, ale myslím, že o tom to asi není, když se telefon spojil s nabíječkou. Když jsem to zkoušel s jiným pouzdrem telefonu, tak to ani nevzalo, až po sundání. Jak je to se zesílením signálu, u mě se neprojevilo, alespoň jsem nezpozoroval, když jsem náhodou koukl, tak jedna či dvě čárky signálu fuč. Vím, že krátkodobé dobíjení baterie telefonu asi není dobré, ale jak je to nyní u nových telefonů? @Patrik1971 určitě máš pravdu, pokud to nebude součástí paketu jako "zdarma", tak škoda peněz.
Květen 25, 20223 r Pleteš se. Nejlepší provoz pro li-ion baterky je průběžné dobíjení. Ne z 0 na 100 Třeba z 30-50% do necelých 100% Některé mobily umí na konci zpomalit nabíjení takže těch 100% nedosahují i když tam 100% svítí. Ale kdo by to hlídal, že jo. Uvádí se, že liion vydrží cca 500 cyklů z 0 na 100. Z 30 na 90 (tzv. poloviční, neúplné cykly) jich vydrží x krát tolik. A dělá jim to dobře. Dříve se uvádělo, že je lepší dobíjet menším proudem delší čas... Dnes už to více méně tolik neplatí, snesou i větší proud a kratší čas... Takže jak se ptáš, krátké dobíjení telefonu vůbec nevadí. Naopak! Upraveno Květen 25, 20223 r od keras
Květen 25, 20223 r Autor @kerasJá se nepletu, já se dotazuji se věci mají :-) To co píšeš a psal @Patrik1971 by pak znamenalo, že phone box jen jen udržovačka na dokrmování. :-)
Květen 25, 20223 r Jo jasný, ptal ses, sorry 😀 Jojo přenáší se malý proud. Třeba by šlo upravit, ale kdo by se s tím dělal. Možná se jistí kvůli zahřívání. V autě kolikrát hic jak hrom. Já už to psal jinde jak jsem bojoval s bezdrátem. Sice mi smartlink+ (wireless) funguje, ale nepoužívám. Kablík je jistota co do stability i co do dobíjení. S navi jezdím minimálně tak občasné pichnutí kabelu není problém. Jak píšou kluci. Za takový prachy co za to chtěj, absolutní zbytečnost.
Květen 26, 20223 r Já jsem od bezdrátového nabíjení v autě neměl téměř žádné očekávání a i tak jsem zklamaný protože kromě toho že to téměř ne nabíjí tak jsem nenašel možnost to vypnout. Abych tam mohl vozit telefon a pořád se nezapinalo nabíjení když nechci nebo ho mám na kabelu 😁.
Květen 26, 20223 r Problém je v tom, že každým způsobem se mobil nabíjí jiným proudem (rychlost nabíjení), a ten největší nabíjecí proud je stanoven výrobcem, ten lze dosáhnout jen kabelem. USB-C v dnešních škodovkách, si troufám říct dají i 40-60 nebo snad i 100W? Názorný příklad, takový iphone 13 se skrze lightning to USB nabíjí 20W, jenže když si ho člověk dá do PhoneBoxu nabíjí se ani ne polovičním výkonem: 7,5W(qi nabíjení nemá takovou účinnost přenosu energie, vznikají zde ztráty). Když si do toho započtu vlastní spotřebu telefonu tzn. nějakou navigaci, do pozadí spotify, a mobilní data tak na samotné dobíjení nezbyde moc. U starších telefonů se mohlo stát, že při horší kondici baterie a vyšším nárokům dnešních aplikací se telefon pomaličku vybíjel i při nabíjení, jak USB kabelem tak i třeba bezdrátovým. Osobně mobily nabíjím raději menším proudem, nejsem úplně fandou rychlonabíjením o 40 a více Wattech. Nechci mít po jednom roce rychlonabíjení 90% kapacity baterie, 90% co bych měl u pomalu nabíjeném mobilu po 3 letech používání. Ale chápu frustraci lidí, kteří očekávají, že se jím bezdrátem mobil nabije během pul hodinky při jízdě autem. EDIT: ano @keras , nabíjet nějakého samsunga v roce 2012 50 Watty by mělo katastrofální následky, dnes je tomu jinak, technologie se mění, ale nejsem toho zastáncem. Upraveno Květen 26, 20223 r od self
Květen 26, 20223 r před 33 minutami, self napsal: USB-C v dnešních škodovkách, si troufám říct dají i 40-60 nebo snad i 100W? Tak s tímto tvrzením bych byl docela opatrný... Přijde mi, že dávají sotva 15W (vzadu), ty přední snad i méně (Octavia 4). A to jsem zkoušel i s originálním Samsung kabelem.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.