LucieLuca Vloženo 4. Červenec 2022 Sdílet Vloženo 4. Červenec 2022 Ahoj, koupila jsem si Škodu Octavia II 1.4 TSI a chtěla jsem se zeptat na ukazatel dojezdu. Ve starém autě jsem ukazatel neměla a tak s ním nemám žádnou zkušenost a dotaz bude možná hloupý. :D Ale zarazilo mě, že ujedu například 20 km a ukazatel klesne o 40 km, je to normální?Vím že to není úplně přesné, ale přijde mi, že to jde hrozně rychle dolů. Jezdím převážně ve městě. Předem díky za odpověď. :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
velkytom Vloženo 4. Červenec 2022 Sdílet Vloženo 4. Červenec 2022 No tak si vyjeď po okresce za město, ujeď 40 km a ukazatel klesne o 20 ... Ano je to normální, palubní pc neustále přepočítává podle aktuální a předchozí jízdy, je to pouze orientační zobrazení dojezdu. Tak jako zedníci říkaj, že cm není žádná míra, tak palubní pc a ukazatele říkaj, že 10 km není žádná vzdálenost :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hardhouse.trip Vloženo 4. Červenec 2022 Sdílet Vloženo 4. Červenec 2022 Ano, jak píše velkytom ... dojezd je jen orientační a vypočítává se dle průměrné spotřeby, a taktéž i aktuální. Pokud těch 20 km najezdíš ve městě - časté rozjezdy - věčné zastavování, tak ano, půjde rychle dolů. Když pojedeš po silnici první třídy na tempomat 90 km/h cca 10 minut, bude aktuální nízká a dojezd se ti může dokonce i navyšovat. Přepni si palubák na okamžitou spotřebu a sleduj hodnoty (čím víc sešlápneš plyn, tím je číslo vyšší) - proto plyn jen tak zlehka, a uvidíš, jak se ti to o dost přepočítá :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 4. Červenec 2022 Sdílet Vloženo 4. Červenec 2022 před 1 hodinou, LucieLuca napsal: Ahoj, koupila jsem si Škodu Octavia II 1.4 TSI a chtěla jsem se zeptat na ukazatel dojezdu. Ve starém autě jsem ukazatel neměla a tak s ním nemám žádnou zkušenost a dotaz bude možná hloupý. Ale zarazilo mě, že ujedu například 20 km a ukazatel klesne o 40 km, je to normální?Vím že to není úplně přesné, ale přijde mi, že to jde hrozně rychle dolů. Jezdím převážně ve městě. Předem díky za odpověď. Měl jsem stejný motor, je to tak v pořádku, jak píšou kolegové předemnou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LucieLuca Vloženo 4. Červenec 2022 Autor Sdílet Vloženo 4. Červenec 2022 Super, moc všem děkuji. Hezký večer. :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.