Přejít na obsah

Zámek ve dveřích řidiče


Skippy

Doporučené příspěvky

Opět potřebuji poradit.

Odešel mi mikrospínač v zámku LP dveří. Při pokusu o opravu jsem ten zámek dodělal. :( Sehnal jsem nový zámek z fabie předělaný do octy (předělával to člověk, který je kompletuje a montuje). Přesto mi ten nový zámek nefunguje tak jak by měl. Zamyká v pohodě, ale při odemykání se děje toto: čudlík vyskočí nahoru, poté spadne cca do poloviny své dráhy, poté opět vyskočí nahoru a poté opět spadne do mezi polohy a tam už zůstane (takto se ten zámek chová i když není namontovaný ve dveřích). Je to tak nešťastná poloha, protože někdy jdou dveře otevřít a někdy nejdou. Neví někdo, jestli je to stoprocentně v zámku!

Octavia r.v. 1999

Předem děkuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...
  • o 11 měsíců později...

Tak koukám že nikdo neví!

Jen pro doplnění, to zamykání není v pohodě, jak píšu v prvním příspěvku. Při zamykání se to chová stejně jako při odemykání, jen to není tak vidět „rozdíl je patrný při sledování i ostatních zámků“. Ten zámek od Krakena73 „z roku 97“ fungoval bez problémů, ale asi před týdnem přestal „překvapivě“ spínat mikrospínač. Chtěl jsem pouze vyměnit tento mikrospínač, ale po vymontování ze dveří jsem zjistil, že i ta západka, která spíná tento mikrospínač je vydřená a proto výměna pouze mikrospínače nic neřeší. Tak jsem se rozhodl, že použiji celou mechanickou část z nového zámku do tohoto starého. Při rozebírání mi to nedalo a rozebral jsem oba zámky kompletně, abych zjistil jaký je mezi nimi rozdíl a proč mi ty nový zámky nechodí (zkoušel jsem tři nový zámky a všechny se chovají stejně). Při sundání vrchního krytu jsem našel jediný rozdíl a to v ozubeném kolečku na motorku. U nového zámku je napevno na hřídeli a u sterého zámku je poháněno přes odstředivou spojku.!?!? Na fotu je vidět kolíček, který roztáčí vrchní misku s ozubením. Zapojení pinů je u obou zámků stejné, mechanická část včetně té spodní kolébky, která se při zamykání a odemykání přestavuje je taktéž stejná. Až po dlouhé zkoumání jsem našel další rozdíl a to ve spínání spodního mikrospínače, který je sepnutý při odemčeném zámku. Na fotu je vidět, že u nového zámku dojde k sepnutí tohoto mikrospínače dřív, než u starého.

Je možné, že by tento rozdíl mohl mít vliv na funkci zámku, když je namontován pouze jeden nový a ostatní jsou starý?

P.S.: Kraken73 má ročník 97 a jeho zámek v mém autí fakčí bez problémů a on vyměnil všechny zámky za nové a nemá žádný problém.

post-1780-1209642386_thumb.jpg

post-1780-1209642413_thumb.jpg

post-1780-1209642425_thumb.jpg

post-1780-1209642489_thumb.jpg

post-1780-1209642530_thumb.jpg

post-1780-1209642545_thumb.jpg

post-1780-1209642552_thumb.jpg

post-1780-1209642563_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník

kurna to jsem nevedel ze se to dela uz i na primo - uz se nedela s odstredivou spojkou. Kurna myslis ze by to slo udelat tak nejak, ze bych vyrusil tu spojku? Tedy hodit to nejak na primo?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník

A to jak to mas vydreny od mikrospinace, neslo by to trafopajkou nahrat a natavit stejnou hmotu a zahladit? Musis ale sehnat stejnou hmotu, tedy z dalsiho spatneho amku. Asi nejhorsi bude to zahladit :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A to jak to mas vydreny od mikrospinace, neslo by to trafopajkou nahrat a natavit stejnou hmotu a zahladit? Musis ale sehnat stejnou hmotu, tedy z dalsiho spatneho amku. Asi nejhorsi bude to zahladit :)

Tak do toho jsem se naštěstí pouštět nemusel, protože jsem použil celou tu mechanickou část z nového zámku. A tu spojku bych nerušil, když to funguje!!! Z nového zámku to nepoužiješ, protože je tam jinej průměr ozubeného kola!

Hlavně nechápu, proč mi ten novej zámek v autě nefunguje!?!?!

Editováno: , autor: Skippy
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...