Martinoslav Vloženo 4. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2006 Tak jsme se s Lewisem sesli na cerpacce, postavili auta vedle sebe a zapnuli svetla. Ja mam origo fabiacky xenony, Lewis ma dodelavane xenony v parabole pro halogeny. Vysledek posudte sami. Jeste podotykam, ze oba mame "spravne" serizeno. Na fotce je videt, ze i kdyz se dodelavane xenony "spravne" seridi, parabola na to proste neni stavena a oslnovat budete megaultrasilenym zpusobem. Prvni je na fotce lewisovo svetlo... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martinoslav Vloženo 4. Prosinec 2006 Autor Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2006 Moje svetlo... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martinoslav Vloženo 4. Prosinec 2006 Autor Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2006 A svetla dohromady .... Jen doplnuji, ze to bylo focene mobilem, ale rozdil je patrny. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jar_da Vloženo 4. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2006 (editace) Martine, zdá se mi, že ti to svítí moc dolů, jinak na seřizování světel jsem psal vedle v tématu, přepíšu to sem. tak tady: já si hlavně myslím - můj dojem - že pro správné seřízení světel (sklonu i stranově) musí být taky adekvátně postavené auto proti tomu přístroji, nějak nemůžu uvěřit tomu, ža najedu autem, někde zastavím, přisunou přístroj a už se seřizuje, nikdo neměří jak jsem daleko od přístroje, případně nestojím-li šikmo a kde je osa auta, třeba jsem jen nevzdělanej, optika je mimo mě biggrin.gif Editováno: 4. Prosinec 2006, autor: JaKr Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kokeš Vloženo 4. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2006 Martine, zdá se mi, že ti to svítí moc dolů, jinak na seřizování světel jsem psal vedle v tématu, přepíšu to sem.tak tady: já si hlavně myslím - můj dojem - že pro správné seřízení světel (sklonu i stranově) musí být taky adekvátně postavené auto proti tomu přístroji, nějak nemůžu uvěřit tomu, ža najedu autem, někde zastavím, přisunou přístroj a už se seřizuje, nikdo neměří jak jsem daleko od přístroje, případně nestojím-li šikmo a kde je osa auta, třeba jsem jen nevzdělanej, optika je mimo mě biggrin.gif Tak toto je v servisech vyřešeno,aspoň teda u nás,nepočítám nějaký pískoviště Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Schlumpf Vloženo 4. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2006 lewisovo svity lip...hlasuju pro lewis. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jar_da Vloženo 4. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2006 Martine, zdá se mi, že ti to svítí moc dolů, jinak na seřizování světel jsem psal vedle v tématu, přepíšu to sem.tak tady: já si hlavně myslím - můj dojem - že pro správné seřízení světel (sklonu i stranově) musí být taky adekvátně postavené auto proti tomu přístroji, nějak nemůžu uvěřit tomu, ža najedu autem, někde zastavím, přisunou přístroj a už se seřizuje, nikdo neměří jak jsem daleko od přístroje, případně nestojím-li šikmo a kde je osa auta, třeba jsem jen nevzdělanej, optika je mimo mě biggrin.gif Tak toto je v servisech vyřešeno,aspoň teda u nás,nepočítám nějaký pískoviště a jak se to řeší, jaký je tedy správný postup, jedná se i o směr světla doprava-doleva, můžeš mi to prosím popsat? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kokeš Vloženo 4. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2006 Tak v servisu se udělá uplně rovná plocha,najede se atutem,zjistí se,zda jsou pneu dofoukany,postaví se před to regloskop,a pomocí pravítek,se vymezí vzdálenost,vejška,a souosost s vozem,a pak se už jen měří a šteluje pomocí šroubku co jsou na světlech Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fíla Vloženo 4. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2006 lewisovo svity lip...hlasuju pro lewis. souhlasím Martine, co to máš za mžourátka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jar_da Vloženo 4. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2006 tak takhle mi to nikdy nedělali, komu ano? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kokeš Vloženo 4. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2006 tak takhle mi to nikdy nedělali, komu ano? U nás ve škole,která je vlastně i servis (Integrovaná střední škola automobilní) to ta tak děláme,dokonce je to podobně i v zákoně nějak,ale servisy na to dlabou Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jar_da Vloženo 4. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2006 který je Váš servis Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fíla Vloženo 4. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2006 tak takhle mi to nikdy nedělali, komu ano? U nás ve škole,která je vlastně i servis (Integrovaná střední škola automobilní) to ta tak děláme,dokonce je to podobně i v zákoně nějak,ale servisy na to dlabou dlabou na to i na STK, jen zjistěj jestli ti jde naklápět světla a když ne, napíšou nebezpečnou závadu a vyhoděj tě - blbouni Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kokeš Vloženo 4. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2006 který je Váš servis ??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martinoslav Vloženo 4. Prosinec 2006 Autor Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2006 Je pravda, ze svetlo z toho je jine - je vic do modra. Xenony jsou bile. Proto to opticky vypada, ze svitej lip. Jak to sviti v praxi, to nevim, s lewisovo autem jsem nejel. Nicmene stale jsem presvedcen, ze az ho zase proti sobe potkam, tak mu pustim dalkovy P.S.: A je to foceny pri beznem osvetleni na benzine, coz je taky dost na pytel na porovnavani svetel. Nicmene priznavam, ze lewisovo svitej silneji Otazka je ale jak to je v praxi. Vsimnete si, ze lewisovo svetla hodej takovy kruh svetla. pred nimi nic, za nimi nic, vedle nich nic. Kdezto origo xenony osvitej plochu do sirky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pekys Vloženo 5. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 5. Prosinec 2006 Je fakt že tohle porovnání nemá skoro žádnou vypovídací hodnotu, jelikož při osvětlení benzínky je vidět akorát že jedno svítí víc. Chtělo by to nějakou temnou cestu s překážkou v určitý dálce a pak to porovnávat. Martinoslav: ty tvoje světla v tomhle porovnání vypadaj spíš jak halogeny Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rass Vloženo 5. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 5. Prosinec 2006 Navíc stojíte každý na jiném místě a osvětlujete jiný-vzájemně neporovnatelný prostor, takhle je to neobjektivní. Měli jste se postavit vedle sebe před nějakou zeď či garáže a ještě lépe na odlehlé silnici jako v reálu, tak jak testujou světla ofiko, je tam vidět kolik patníku osvítí, jak moc osvětlují krajnici či prostor protijedoucích aut. Tímto rozhodně nejsem pro PŘEDĚLÁVKY, aut jedoucích proti mě co svítí bůhvikam a osilňujou mě tak, ža se modlím ať nejde nikdo po krajnici a nesmetu jej, mám plné zuby!!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 5. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 5. Prosinec 2006 Pridam jen par slov. Vsude jsem k tomuto tematu prispival ve smyslu, ze dodelavane xenony napr. pomoci HID H7 sady do puvodni paraboly je zverstvo. Vybojka nikdy netrefi puvodne zamysleny bod ohniska ve svetlometu a dalsi veci je rozdilny rozmer vlakna zarovky a oblouku ve vybojce. Proste to nejde. Mozna se z fotek muze zdat, ze Lewisovi xenony sviti lip nez origo Martina, ja jsem ale presvedcen o opaku. Svetly a pomerne maly flek pred neorigo muze pusobit silne rusive, naopak homogenni plocha osvetlena origo xenony je v poradku. Pravdou je, ze by to chtelo nejake temne misto (idealne tunel nebo dlouhou rovinku s patniky) a pak porovnavat. No a mira oslneni ostatnich ucastniku i sebe sama napr. v mlze je dalsi veci, kterou ovsem tezko porovname. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lewis Vloženo 5. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 5. Prosinec 2006 ten černej flek před sebou z auta vůbec nevidim... vidim až světlo... vidim před sebe asi 100metrů... a to konstatním světlem který je o něco modřejší než denní ale o moc to nebude... a šíře kužele je dost velká... nemůžu porovnávat ale ve fabii s xenonama a to origo xenonama jsem jel a dost mě to zklamalo... (no byla snížená sportovním podvozkem od HP a pojal jsem podezření že automatická regulace si myslí že je auto naložené a snížila světla...) pro porovnání se můžeme sejít a vybrat nějakou tmavou uličku a postavit se těsně vedle sebe a vyfotit to tak že jeden bude svítit a pak ten druhej... a uvidí se jasně který svítí víc... (mimochodem jsem to porovnával s Alhambrou a bylo hned jasno... mě to svítilo víc a líp...) a to ten típek řikal že už najezdil hodně a alhambra svítila z origo xenonů nejlépe... (nechci se nijak hádat... je to přestavbová sada ze H7 zhruba rozumim jak je důležitá ohnisková vzdálenost ale ten xenon svítí po celé délce výbojky takže i v tom ohnisku... takže světeknej tok je lepší než u halogenů protože prostě xenon svítí víc... no a právě protože to svítí všude tak to krapet oslnuje... tot můj názor... (myslim že to svítí líp a uznávám že to zřejmě víc oslnuje... ale aut s přestavbovou sadou potkávám denně mraky... a už jsem několikrát potkal švaru co má stejnou sadu jako já... mě to nijak neoslnovalo ale je fakt že to svítilo o hodně silněji než ostatní auta... no ale já proti tomu svítil stejným světlam... takže asi tak no....) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jar_da Vloženo 6. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 6. Prosinec 2006 no a komu teda seřizují světla jak se má? dávám své foto: xenony origo fabka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jar_da Vloženo 6. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 6. Prosinec 2006 (editace) s dálkama Osram Silverstar Editováno: 6. Prosinec 2006, autor: JaKr Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jar_da Vloženo 6. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 6. Prosinec 2006 no a pohled zepředu, bez blesku, bohužel nic moc foťák - násobí světla auta, takto to ve skutečnosti nevypadá (viz lampa v pozadí - taky tak nešajnuje), ale světelný kužel na zemi je věrný. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jar_da Vloženo 6. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 6. Prosinec 2006 a poslední s bleskem proti Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jar_da Vloženo 6. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 6. Prosinec 2006 jinak v Auto Tipu 23 je test 22 aut na světla, takže pokud by byl zájem, večer naskenuju Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
camron Vloženo 6. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 6. Prosinec 2006 2Jakr: Zdá se mi to, nebo ti to pravé světlo svítí í až někam do nebe? Nevím, zda se to dá porovnávat, ale na O1 mi xenony takto daleko nesvítí a to je mám nedávno poměrně precizně poštelované na regloskopu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.