mika22 Vloženo 8. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 8. Prosinec 2006 Zdravím, mám Fabii 1.4 16V a rozsvěcuje se kontrolka motoru,diagnostika načetla chybu 17559-válec 1,nedosaženo ochuzení směsi.Poradí někdo jak dál postupovat a jaké hodnoty případně naměřit. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vikino1 Vloženo 9. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 9. Prosinec 2006 Pozeral som tu zavadu v AUTODATACH možne pričiny: tlak paliva injektor sacie a vyfukove potrubie 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mikosar Vloženo 9. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 9. Prosinec 2006 Zdravím, mám Fabii 1.4 16V a rozsvěcuje se kontrolka motoru,diagnostika načetla chybu 17559-válec 1,nedosaženo ochuzení směsi.Poradí někdo jak dál postupovat a jaké hodnoty případně naměřit. Zdravim. Zkus vymenit svicky a kable ke svickam, ale pozor svicky musis koupit podle cisla motoru! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mika22 Vloženo 9. Prosinec 2006 Autor Sdílet Vloženo 9. Prosinec 2006 Díky za návod vyzkouším. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mikosar Vloženo 9. Prosinec 2006 Sdílet Vloženo 9. Prosinec 2006 Díky za návod vyzkouším. Co ti povedeli v servisu? to cislo zavady ti povedeli? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Standis Vloženo 27. Červenec 2007 Sdílet Vloženo 27. Červenec 2007 Zdravím, mám Fabii 1.4 16V a rozsvěcuje se kontrolka motoru,diagnostika načetla chybu 17559-válec 1,nedosaženo ochuzení směsi.Poradí někdo jak dál postupovat a jaké hodnoty případně naměřit. Tak to mi taky hlásí, v servisu mi doporučily vyměnit lambda sondu před katalyzátorem a svíčky, že by to pry mohlo pomoct Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
houmr Vloženo 27. Červenec 2007 Sdílet Vloženo 27. Červenec 2007 to moze byt ale skontroloval by som : vstreky, tesnost sacej sustavy, pozrel arg ventil a nakoniec lambda sondy. inak neviem co riesia ale lambdu mozu priamo v servise skontrolovat ci je v poriadku. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vikino1 Vloženo 27. Červenec 2007 Sdílet Vloženo 27. Červenec 2007 Skús dať premerať lambda sondu nejakému elektrikárovi nemala by mať na výstupe viac ako 450mV,chcelo by to premerať podla DP. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dex Vloženo 21. Duben 2009 Sdílet Vloženo 21. Duben 2009 (editace) Ahoj vsichni, prosím o radu kam sahnout nebo co udelat v pripade tehle chyby. Číslo chyby: 17559 rada valcu 1 - prizpusob. smesi rozsah 1: meze chude smesi nedosazeno . vis bohuzel zadne doporuceni nedal. Nemáte s tím někdo zkusenost? Jedná se o skoda fabia 1,4 16v rv2001 Děkuji za pomoc. Editováno: 21. Duben 2009, autor: dex Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cheno Vloženo 21. Duben 2009 Sdílet Vloženo 21. Duben 2009 manual hovori ze by to mohla byt RJ , uhlikovy filter co je za nadrzou a v mojom pripade to bola lamda sonda pred katom. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KonPer Vloženo 6. Květen 2009 Sdílet Vloženo 6. Květen 2009 Zdar, mám taktéž 1,4 16V 55kW rv2001, navíc stejnou chybu na Vagu "17559" a trpím už od srpna loňského roku. Prošel jsem několik servisů všude tvrdí jen sporadická chyba vymažou a nic - pak se začali čistit i měnit filtry a dokonce i lambda sondu před katem a .... nic sem ta i sama od sebe zhasne a zas objeví. Většinou když zastavím či přibrzdím u křižovatek nebo kruháčů a pak přidám plyn na rozjezd a je tam.... často je to i ve spojitosti s natankováním???? Už jsem po tom dost pátral a jsem v koncích. Dokonce jsem tento týden prošel bez závad technickou, na emisích mi to extra kontroloval a v pohodě, servisák na technické měl záchvat smíchu - má taky fabku - taky svítí - je od fochu a vyřešil to přelepením kontrolky na budících . Jinak to nemá absolutně na nic vliv - na spotřebu, na jízdní vlastnosti... Tak do pr... nevím - zkouším ji ignorovat ale svítí fakt dost ostře... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cheno Vloženo 7. Květen 2009 Sdílet Vloženo 7. Květen 2009 ked to svieti tak tomu nieco je mozno len vadny kontakt na osciloskop s tym ! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
deco Vloženo 8. Květen 2009 Sdílet Vloženo 8. Květen 2009 Nejhorší je že do chyby 17559 se schová dost závad od obou lambd přes problémy s paliv. soustavou a sáním až po děravý výfuk. Nezbývá než hledat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Beatle Vloženo 20. Květen 2011 Sdílet Vloženo 20. Květen 2011 Zdravím, mám u 1.4 16V 55kW (najeto 160000km) stejný problém - chybu 17559 a už si nevím rady, co s tím... Auto jsem měl v několika servisech, kde se provedly tyto úkony : konstatování, že se jedná o špatný benzín, natankovaní u jiné pumpy samozřejmě nepomohlo. výměna svíček výměna vzduchového filtru kontrola sání na netěsnosti kontrola, čištění, nastavení škrtící klapky kontrola, čištění, nastavení EGR ventilu + objevili nějaky vadný plastový ventilek před EGR asi za 25Kč, který vyměnili kontrola obou lambda sond Nicméně žádnou závadu nenašli. Servisák řekl, že se jedná o sporadickou chybu a že ji prostě nedokáže objevit, což mě po 3 dnech, kdy bylo auto v servisu a zaplacení 2500,-Kč pouze za práci celkem naštvalo. Jinak co vidím já jako uživatel za závadu je, že při přidržení plynového pedálu na cca 1200n, začnou otáčky kolísat v rozmezí cca 250 - 500n (někdy až pod volnoběh), což je hodně nepříjemné hlavně při rozjíždění. Chci se Vás tedy zeptat, zda-li obě závady spolu mohou souviset a čím by to mohlo být, kromě výše uvedených věcí? Může být například lambda teprvé "načatá", že se nedá zjistit jako vadná a přitom dělat takovéhle vylomeniny? Případně doporučit nějaký prověřený servis (kromě autorizovaných), v okolí Jablonce nad Nisou, kde se ve škodovkách vyznají a nevyždímou ze mě zase X tisíc za nic. Předem Děkuji! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kejml Vloženo 13. Říjen 2011 Sdílet Vloženo 13. Říjen 2011 Zdar chlapi, podařilo se nějak vyřešit tuhle závadu? Bohužel se mi objevila taky :-( Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
badi Vloženo 29. Říjen 2011 Sdílet Vloženo 29. Říjen 2011 Tak mi za jízdy po okrsce asi v 90kmh zdechl motor. Naštěstí jsem ho pak nastartoval a cestou se stavil v servisu, kde mi přečetli chybu 17559 P1151 035 Adaptace směsi rozsah 1 nedosažena mez chudé směsi. Ucpal jsem výfuk a vpředu někde pod motorem, nejspíš ve sponě mi to podfukuje. Tak doufám, že pomůže jen přetěsnění a nebude to na půl novýho auta :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fabi Pavel Vloženo 25. Listopad 2014 Sdílet Vloženo 25. Listopad 2014 (editace) Zdravím Vás všechny, také mám stejný problém. byl jsem v servise a tam mi řekli že to je EGR ventil, že mám koupit nový, protožr zkoušel ho vyčistit a znova nastavi, ale neepomohlo to. Ale prej to je sporadická chyba že to nemá moc vliv na nic. Ikdyž nový egr stojíí cca 4500kč .jinak mám vyměněný svíčky, filtry, vstřikování Editováno: 25. Listopad 2014, autor: Fabi Pavel Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mattte Vloženo 1. Prosinec 2014 Sdílet Vloženo 1. Prosinec 2014 Zdravím lidi, mám podobný problém na své Fabce. Sem tam se mi rozsvítí kontrolky elektroniky, výfuku, k tomu ještě někdy i protiprokluz. A většinou, jak se rozsvítí všechny naráz, tak auto přestane jet. otáčky spadnou na cca 1200min-1. a pomůže jenom vypnout motor a po chvilce znova nastartovat. V servise na nic nemohou přijít, vyměnili lamdu, ale pořád to samé.... Není to příjemný, když člověk předjíždí a zničeho nic auto přestane jet.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rendy-4 Vloženo 31. Prosinec 2014 Sdílet Vloženo 31. Prosinec 2014 S chybou 17559 se také už delší potýkám. Víc nez rozsvícená kontrolka mě ale trápí kolísání otáček, které pravděpodobně s chybou souvisí. Otáčky mi na volnoběh kolísají takřka pořád, ale jen zlehka. Jednou za čas ale vždy přijde absolutní dušení motoru, jako je vidét na videu + obrovský pokles otáček. Mám pocit že tento extrém sem zatim měl vždy se zahřátým motorem a když to začne dělat, nepomůže ani chcípnutí motoru a opětovné nastartování nebo vytáčení na neutral. Nepomohla výměna svíček, čištění egr, klapky. Nemá s tím někdo zkušenost? Odkaz na video: http://youtu.be/72Iq2KI-owM Díky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
autospravca Vloženo 1. leden 2015 Sdílet Vloženo 1. leden 2015 Nebude to preskočeným ozub.(rozvody) remeňom,? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rendy-4 Vloženo 2. leden 2015 Sdílet Vloženo 2. leden 2015 Že bych jezdil s přeskočenym rozvodem už půl roku? Nebylo by to ještě někde znát? Treba na výkonu .. výkon mi přijde ok. Jen motor v nízkých otáčkách klepe, což sem připisoval spíše té vyrobní vadě (písty) u motoru AUA. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alias116 Vloženo 10. leden 2015 Sdílet Vloženo 10. leden 2015 (editace) k tomu brutalnimu kolisani : v posledni době mi to dělalo taky ,pomohlo prošlapnout plyn nad 3500ot/min ale to bylo jen kratkodobe řešení Vag mi místo chyby 17559 ukazal 16555 . zatim jsem použil nejlevnejsi variantu VIF super benzin aditiv za 230kč ( 500ml ;; jedna davka 45ml na 45L paliva ) a mam klid s kolisanim ale nepomohlo to s chybou 17559 udělal jsem toto : -Nový výfuk - komplet i s katalyzatorem ( stary byl rozbitý a ucpaný ) -palivový i vzduchový filtr -lambda sonda za katem -klapa v krytu motoru -vyčištěný čidlo tlaku viz obrazek - byl klid 500km -vyčištěna škrtící klapa a zpetne vedeni vyfukovych plynů - oboje poté nastaveno na víc si teď nevzpomenu podezíram ř.j motoru ( chtěl jsem aby přehrali sw ř.j. v Škoda auto - prý ten sw nemají ->auto pro německý trh :-\) a palivový systém ( čerpadlo, vstřikovače ) chyba vyskočí vždy když jedu a zastavím např. zastavím na křižovatce , zastavím před domem ale sepne to až při zahřátém motoru na provozní teplotu!!! Chyba zmizela při pravidelnem používání VIFu , nyní tankuju aditivovany benzín od Eurooilu (čepro) takže kdo ví co bylo špatně. naštěstí mám už klid . Editováno: 9. Srpen 2015, autor: George_rider Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PTPStudio Vloženo 23. Duben 2017 Sdílet Vloženo 23. Duben 2017 (editace) Tady Vam nikdo neporadi akorat Vas moderatori peskujou Editováno: 27. Duben 2017, autor: PTPStudio Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jura 85 Vloženo 7. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 7. Říjen 2019 V 8. 12. 2006 na 22:03, mika22 napsal: Zdravím, mám Fabii 1.4 16V a rozsvěcuje se kontrolka motoru,diagnostika načetla chybu 17559-válec 1,nedosaženo ochuzení směsi.Poradí někdo jak dál postupovat a jaké hodnoty případně naměřit. Ahoj, měl stejný problém na fabce 1,4-16V 55kW AUA r.v.:2001, problém byl v plynovém pedálu, po nějaké době se ke kontrolce motoru přidalo i občasné rozsvícení EPC + ASR, po výměně pedálu závady odstraněny. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.