misa.zmrhalova Vloženo 30. leden 2023 Sdílet Vloženo 30. leden 2023 Zdravím, mám menší problém na své jedničkové Fabii 1.4 16V. Začala blikat kontrolka brzd, s ozývajícím se varovným pípáním. K tomu svítí žlutá kontrolka motoru a žlutá kontrolka ABS. Nefunguje tachometr. Svépomocí jsem zkontrolovala pojistky, (jak v autě tak u baterie pohledem), zkontrolovaná čidla u kol (od sněhu, mrazu, atd), zkontrolovaná hladina brzdové kapaliny, zkontrolované kabely (tedy alespoň ty, kam se člověk dostane pouhým okem :D ) Diagnostika vyhodila chybu U0121, tzv. ztráta komunikace s jednotkou ABS. Zároveň ukázala pouhou stálou rychlost auta 2 km/h. Na ostatní problémy diagnostika nereagovala. Můj dotaz zní, jestli zaprvé může souviset nefunkčnost tachometru s nefunkčností ABS systému a za druhé, jestli si mohu nějak dále svépomocí poradit, jakožto naprostý lajk v oblasti aut? Mám v plánu u známého nechat pořádně zkontrolovat napětí v pojistkách v baterce, ale to je asi poslední možnost, která nás napadá. Servis mám objednaný, ale potřebuji s autem jezdit, tak jestli je to i přes tyto závady možné. Pokud má někdo rady, řešení problému, či případně podobné zkušenosti, dejte prosím vědět. Předem díky za odpovědi -Míša Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TOMUS Vloženo 31. leden 2023 Sdílet Vloženo 31. leden 2023 Ahoj. Treba zkontrolovat 2 veci. 1. vsechny cidla abs . Mozno jeden posila signal ze je rychlost 2 km/h a pres to je chyba 2. vodice od can pres ktere jednotka se komunikuji s jednotkama ve voze. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.