Přejít na obsah

Servisní interval, pevný nebo proměnlivý?

franco

Doporučené příspěvky

Zdravím vespolek. Potřebuji zjistit u Fabie IV, jestli má proměnlivý nebo pevný interval. Auto najde tak 5tkm ročně a žiju v tom, že má být proměnlivý interval typu 30 000/2 roky. V servisu sami neví a nějak jim už nevěřím.

Koupil jsem si dokonce hodinovou licenci erWin, ale tam to na mě vybafne že vyvolání údajů není možné viz obrázek. Nenašla by se nějaká dobrá duše, která by mi potvrdila jak to je? Jestli je interval QI4 nebo QI6. Předem moc díky
VIN: TMBER9PJ1N4006081

image.thumb.png.bda8486a3c7b14879ad6b94592166ff8.png

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud auto již na servise bylo, mělo by být na faktuře zmíněno zda se jednalo o prodloužený interval nebo nikoli. Vzhledem k tomu, že infotaiment píše výměnu oleje za 15900km, nemůže se jednat o pevný interval, ale musí se jednat o proměnlivý 30tis km nebo 2 roky. Stejně tak prohlídka. Auto si tyto intervaly může zkrátit, pokud se třeba jezdí jen krátké trasy.

Odkaz ke komentáři

Aktuální info ze servisu. Prodloužený interval to je, snad opravdu ta QI6. Ale argument servisu je, že auto si řekne dle stylu jízdy a že s malým nájezdem a krátkýma trasama tam budu za rok. Jsem ok s tím, že když bude jezdit auto crcačky, tak nepojedu do servisu za 30tkm nebo 2r, ale klidně za rok a půl a 17tkm. Ale teď mi to hlásí že mám jít za rok a najeto bude mít tak 5tkm. Prý když pojedu delší trasu a olej se ohřeje, tak se ten interval prodlouží. Tomu se mi ani věřit nechche a už vůbec ne, že se prodlouží na dva roky. Navíc to auto občas delší trasu jede.

Jdu napsat do škodovky, asi nic lepšího než ofiko vajádření nikde nedostanu.

Odkaz ke komentáři

Před hodinou, franco napsal:

. Prý když pojedu delší trasu a olej se ohřeje, tak se ten interval prodlouží. Tomu se mi ani věřit nechche a už vůbec ne, že se prodlouží na dva roky. 

Ale prodlouží. Brácha když si koupil lehce zajetou OII kdy jezdila couračky tak hlásila olej za pár tisíc km a pak měl do Paříže a z5 a interval se natáhnul na výměnu za 29000 km z původních 6000km.

A na fotce máš 2 servisy.

1.) Prohlídka ta je na čas a olej měnit nemusíš bo je čas, ale třeba brzdová je po letech, voda v chladiči...

2.) Olej a ten je po km nebo letech co nastane dřív a mění se podle tras. Pokud budeš hrkat krátký a samý starty tak pojedeš třeba po 7000 a soused co jezdí dálky to natáhne na 30000 km za 6 měsíců.

Viz foto u mojeho firemního atega

IMG_20230620_115405_538.jpg

IMG_20230620_115409_230.jpg

Odkaz ke komentáři

Mal som to obdobne na F3, olejový servis sa nezhodoval s prehliadkou. Čiže ak si bol na výmenu oleja skôr, tak ten ti resetovali ale prehliadka beží ďalej.

A áno, môže si to skracovať i termálne výmeny oleja podľa štýlu jázd.

Editováno: , autor: DoubleG
Odkaz ke komentáři

To že jsou to dva termíny (prohlídka a olej) vím a jsem ok s tím že nejsou ve stejný čas. Problém mám s tím, že by variabilní interval výměny oleje měl znamenat výměnu po roce při ujetí 5tkm. Jestli jsou parametry variabilního intervalu QI6 (15tkm-30tkm a 1R-2R), tak mi prostě nepřijde úplně normální jet tam přesně po tom roce s najetými 5tm. To auto jezdí relativně normálně, ale jen občas. I když vlastně i tenhle extrémní případ je v souladu s uvedenými limity. Schválně budu sledovat při nějaké delší jízdě, co to udělá.

Odkaz ke komentáři

Ak aj auto jazdí krátke trasy a PP skracuje interval, on znižuje iba počet kilometrov ktorý je do najbližšej výmeny, tie dva roky ale neskracuje, takže teoreticky môže byť aj pri aute ktoré ma na odometri napr. 2 tisíc km, že výmena oleja o 5 tisíc km, a 550 dní (cca. 1,5 roka). Na fotke hore je ale 275 dní, takže podľa mňa servis pri poslednej výmene oleja neresetoval počítadlo oleja.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...