Přejít na obsah

Zastavte vozidlo,baterie se nenabíjí


Emblacker

Doporučené příspěvky

Když to budete měřit, bacha na jednu vlastnost, moderni auta jako S3 nabijejí baterii jen při brzdění a deceleraci (snižování rychlosti) vozu. Je to kvůli lepšímu zrychlení, emisím a spotřebě. Proto po nastartování a volnoběhu nebude baterie normálně dobíjena jako u starších aut, ale dojde k tomu až při jízdě, vše řídí elektronika. Zřejmě nějaká závada na tomto systému.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zdar,píšu jen ohledně problému nedobíjení baterie.Určitě nikomu nepřeju řešit nový altík na 2,0TSI.Nový originál 26K,originál,který ma njeto 130k 18tis.Pak je varianta druhovýroby od Valeo za 11tis ovšem takový sehnat je jak najít jehlu uprostřed seníku.Zkrátka altík,který se od ostatních líší prostě k nesehnání.Nejlevněji vyjde repas za cca 4tis,což už je krásná cena ale není to ze dne na den.Mě se to naštěstí vyřešilo uplně jinak,protože chyba nebyla na straně alternátoru. Každopádne 2,0TSI je kolikrát na to vzít si pistol a jít se oběsit do rybníka.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ceny jsi hledal kde?

Však je tam většinou klasický VW 140A alternátor....

 

https://www.motora.cz/bosch/1-986-A01-248.html?KTypNr=137129

Teoreticky pokud máš hodně našlapanou výbavu tak 180A, tam se to dělá formou výměny kus za kus také u bosch a to vychází cca na 6K.

 

Jinak Superb III s 2.0 TSi a jdeš se věsit kvůli originálním alternátoru za směšných 26K? To jsi to auto dostal zadarmo a nepočítal jsi s provozním nákladem?

Já tedy nevím ale pokud by měl výdaj 26K za servis alternátoru znamenat pro mě nepříjemnost, tak bych si určitě nekupoval SIII s 2.0 turbo benzínem... 

Editováno: , autor: informator
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...